Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за джип до 20К лв./ до 10г. BMW или MB?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвети за джип до 20К лв./ до 10г. BMW или MB?

Здравейте! Нов съм във Вашия форум. Както се вижда от заглавиято търся джип-втора ръка. Бюджетът ми е до 20000 + - 2-3000. Важните изисквания които имам е да е автоматик и не по-стар от 10 години. Видях, че има добри оферти на Мерцедес и БМВ, но преди да реша какво ще взимам искам да се посъветвам с Вас. Така че предлагайте каква що - годе хубава машина може да се вземе с тези пари.
    Поздрави!
    "Но там, където добрата стара УАЗ-ка може да издрапа, достигат само високопланинските кози."

От: Съвети за джип до 20К лв./ до 10г. BMW или MB?

Поредната тема за покупка.Развива се развива и накрая нищо.Дано тази не е като предишните.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
      Поредната тема за покупка.Развива се развива и накрая нищо.Дано тази не е като предишните.
      Не винаги е така колега. Аз след 2 пуснати теми си избрах това от подписа ми.
      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=71735
      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=78536
      Няма да е лошо да се пусне анкета кой си е избрал/купил машина след пускане на тема в "Какъв джип да си купя?".

А колегата hah ще е добре да намали неизвестните в уравнението и да каже за какво ще се ползва джипа(къде смята да го кара предимно), какъв двигател предпочита за да може някой да му помогне в избора.
      Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Ами от време на време ще се кара градско и малко за офроуд (лов и риболов). За двигателят-неискам да е голям, защото в града ще гълта яко. Така че нека го ограничим до 3-3500 кубика.
        А и искам да отбележа нещо-изразил съм се неправилно, не съм се ограничил само доМБ или БМВ. Каквито съвети за добър джип, до тези пари и начин на каране имате, моля споделете ги.
        "Но там, където добрата стара УАЗ-ка може да издрапа, достигат само високопланинските кози."

Коментар

Първоначално публикуван от hah Преглед на мнение
          Ами от време на време ще се кара градско и малко за офроуд (лов и риболов). За двигателят-неискам да е голям, защото в града ще гълта яко. Така че нека го ограничим до 3-3500 кубика.
          А и искам да отбележа нещо-изразил съм се неправилно, не съм се ограничил само доМБ или БМВ. Каквито съвети за добър джип, до тези пари и начин на каране имате, моля споделете ги.
          За града добре но за офроуд,лов и риболов Бемвето и Мерцедеса (освен ако не е Г класа)много,много не ги виждам но и пък в тоя бюджет за 10 годишна Г не влиза.Помисли за някоя Тойота с още някой лев над бюджета може да се вземе добър екземпляр.Или Патролче за тия пари три литров дизел е добро решение.Здраво,на цели мостове,има визия и за по-леки приключения става.Но хем по-серйозен офроуд хем за асвалта малко трудна работа.Все едно да се опиташ да смесиш олио и вода в хомогенна смес.Ти си решаваш най добре.С две думи горските джипки нямат визия а тия с визията ги няма в гората.

Коментар

Искам само да те предупредя че "апетита идва с яденето".
            И аз като теб се бях насочил първо към паркетниците - купих си Outlender, ама като се окопах в пясъците край Камчия ...почнах да се заглеждам по истинските джипки. Сега вече Outlender-a не го свалям от асфалта.
            Според мен няма да съжаляваш ако купиш машина фул тайм с блокаж(и).
            Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

"Според мен няма да съжаляваш ако купиш машина фул тайм с блокаж(и)."
              Понеже не съм много вещ, може ли да ми предложиш подобен джип? ( но пак казвам, че една от функциите е да се кара по асфалт-колкото и малко да е)

Коментар

Малко трудно и субективно е избора на превезно средство
                Като за начало отвори примерно mobile.de и разгледай какво има като избр за твоя бюджет. Там евенруални и като визия ще видиш дали ти допада
                Евентуално някакви характеристики на въпросното возило може да погледнеш тук http://auto.ru/ (някои данни са неточни, но като цяло е така)
                След това като подбереш няколко конкретни марки/модели пускаш търсачката в тоя форум и четеш. (ама недей задълбава, че съвсем ще се объркваш )

И пак добре си изясни за какво ще ти трябва. Един паркетник се справя добре за магистрала и черни пътища без особени трудности. И като решиш какво ще е точно или сведеш избора до 2 максимум 3 вида питаш, ако има нещо конкретно и неписано относно поддръжка, какво да се гледа и т.н.

То затова е хубаво вече да си решил какво и м/у евентуално двете марки от тук съфорумците да побутнат везните, ако са на кантар

Успех
                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ами от време на време ще се кара градско и малко за офроуд (лов и риболов)... Каквито съвети за добър джип, до тези пари и начин на каране имате, моля споделете ги.
                  Тука се смесват нещата и изпъква големият проблем: за риболов и индивидуален лов (на дребен дивеч) шофьорът сам си избира офф-трасето, в зависимост от колата си и лака на боята. Но при групов лов (на диви свини) ще се налага да кара през шубраците след УАЗ и Нива, чиито шофьори не са особено чувствителни по този въпрос.
                  Представете си как би изглеждал Вашия лъскав джип за 20 000 лв. след няколко часа каране в гората...
                  пп. Да не говорим за шепите косми по тапицерията от кучетата, които ще трябва да возите и от кръвта от "кръвняците" по пода.
                  Последно редактирано от trapper; 05-08-10, 19:01. Причина: пп
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ами.. май вече реших какво ще се взима - най-вероятно УАЗ, за трошене в гората, лов и риболов и някакъв паркетник.

Коментар

Ами.. май вече реших какво ще се взима - най-вероятно УАЗ, за трошене в гората, лов и риболов и някакъв паркетник.
                      Добро решение
                      И успех в търсенето
                      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Мерси. Малко ще стане мешана тема, но за да неотварям нова искам да задам един въпрос. Доколкото разбрах от форума и от приятели ГАЗ 69 е по-добър от УАЗ. Така че бихте ли ме упътили, кое от двете е по удачно.

Коментар

...Доколкото разбрах от форума и от приятели ГАЗ 69 е по-добър от УАЗ. Така че бихте ли ме упътили, кое от двете е по удачно.
                          По-добре се пробвай на шосе и в гората и на 2-те марки - сам ще намериш отговора за "твоя джип".
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Дай телефон да ти предложа машина или ми звънни- 0888237078
                            Поздрави!
                            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Благодаря на всички за съветите! Доколкото разбрах, вече се сдобихме с УАЗ и днес ще ходим да оглеждаме паркетници.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X