Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип-задача

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джип-задача

Здравейте приятели - както могат всички да видят съм много нов в тия неща НО!!!
    имам следното питане - имам едни 5000 лева и мерак за Nissan Patrol ~1990 или G300 (военните) демек ~1982. Няма да ходя баш по чукарите да се обръщам по покрив, но ми трябва за умерен офроуд - демек возене по черни пътища в планините - ще е работна кола предимно, и също така дизеляк. Поразрових се в форума и прегледах това онова - но ми се иска да прочета мнения на собственици на такива машини бивши или текущи
    сега мерцедесовските двигатели са непобедими за нисаните бих искал повече мнения и по ходова част - кое е по идиотоустойчиво
    мерси предварително

От: Джип-задача

Първоначално публикуван от kowalski Преглед на мнение
    Здравейте приятели - както могат всички да видят съм много нов в тия неща НО!!!
    имам следното питане - имам едни 5000 лева и мерак за Nissan Patrol ~1990 или G300 (военните) демек ~1982. Няма да ходя баш по чукарите да се обръщам по покрив, но ми трябва за умерен офроуд - демек возене по черни пътища в планините - ще е работна кола предимно, и също така дизеляк. Поразрових се в форума и прегледах това онова - но ми се иска да прочета мнения на собственици на такива машини бивши или текущи
    сега мерцедесовските двигатели са непобедими за нисаните бих искал повече мнения и по ходова част - кое е по идиотоустойчиво
    мерси предварително
    Здравей колега и добре дошъл във Форума.Питаш кое от двете е по-идиотоустойчиво?Ами и двете са идиотоустойчиви,стига човек да не е съвсем идиот.И Патрол и G са на два твърди моста,което е много добре за в гората и въобще за ежедневна сериозна извънпътна експлоатация.Ако се опитаме да сравним двете машини в напълно стандартен вид хубавото при Мерцедес е че разполагаш със 100% блокажи на преден и заден мост.Лошото е сравнително високия център на тежестта.При Патрол центъра на тежестта е сметнат по-прецизно,но пък липсват блокажи-/в някои модели има,но само на задния мост/.Иначе като цяло и двете машини се славят като много яки-/най вече откъм рама,окачване,мостове/,но за съжаление са и много тежки,което в някои ситуаций им вреди много.Лично аз освен за Патрол и G бих се интересувал и за джип Чероки.Тази машина се отличава от конкурентите си със значително по-ниското тегло-/късата база е около 1500-1600кг./,както и с ниския си силует-/няма рама/,който я прави много стабилна на странични наклони.Освен всичко това има модели и с доста мощни двигатели,което естествено също е от голямо значение.Успех с избора на джип колега.

Коментар

Кой от двата посочени би издържал повече зависи най-вече от "предишния живот", защото това са 20-30 години експлоатация преди да станеш собственик ти самия.
      Затова основното е внимателно избиране, но понеже съм пристрастен бих избрал Патрола, защото 10 години повече възраст за "Г"-то ми звучи като 50% повече непредсказуеми изненади.
      Ако съм разбрал правилно за бивш военен Мерцедес - Г - само съм чувал, че има немалко разлики от цивилните модели, а това прави намирането на части доста по-трудно.
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

И двата са здрави.Но всичко е относително и зависи от предишната експлотация.Гто е по-добре заводско откъм блокажи.Но и що годе читаво Г за 5000 трудна работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X