Днес бях на Шкорпиловци на плаж.Сигурно доста хора са ходили в горите на Шкорпиловци и знаят за какво става въпрос, но за тези които не знаят пътя е асвалт, преминаващ в черен с много дупки и коловози особенно в началото на сезона и по време на дъжд.Доста хора си накупиха каравани и ги насъдиха трайно за сезона там(включително и баща ми).Та докато бях на плажа един господин с Toyota FJ(беше много готина) буквално докато стъпи на пясъка мина 4-5 метра и затъна.Онемях и чесно доста се подразних.Гумите му бяха 275/55/20.Той просто не можа да помръдне повече и реши да не го закопава ами да го осави там къде то си е и да се наслади на останалата част от почивката.ЗАЩО тоя джип (дълбоко оважаван от мен като марка) се представи така зле???Тежък ли е?Миналата седмица пак ходих имаше патрол дълга база пердашеше из пясъка сякаш за там беше правен.Неразбирам и доста се обърквам.Единственото джипче което мога да си позволя да си купя ще е Фероза най много Терано.Тези ще минават ли по пясъка? Голямата ми мечта е да отида на пясъка предните гуми да цункат водата а аз да изкарам бирата от хладилната чанта и да си пусна приятна музика докато се пека на слънце. Пък към края на сезона ще издърпаме караваната от там и ще дойде зимата в която пак ще има какво да се прави.Фероза е евтин варянт за мен и по достъпен затова съм се спрял на него.Посъветвайте ме.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фероза става ли за ?...
Свий
X
-
От: Фероза става ли за ?...
Главните действащи лица в "целата схема" са:
1. Задкормилното устройство
2. Гумите (не размера а вида им).
...но така или иначе, "цункането" на водата си е малко рисковано начинание. Сигурно има толкова видове пясък, колкото и видове лед са открили ескимосите.И всеки един от тях може да те изненада. Може да се случи и днес да минеш, а утре - не. Може да се случи да стигнеш безгрижно, докъдето си решил, а после да не можеш да излезеш.
И да, и ферозата, и тераното се справят на пясък не по-зле от всяка друга джипка.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Ако не си довел трактора предварително, целуването с вълните ... нека да кажем, че няма гаранции дали ще си намериш закопаната от вълните кола, когато се върнеш след няколко часа.
Коментар
-
Разбира се,че и Ферозата и Тераното стават за пясък колега,но точно в конкретното ти питане за проходимост на пясък най-голямо значение имат вида на гумите,тяхното налягане и теглото на машината.А ако искаш максимално да се изкефиш на пясъка карай с налягане в гумите не повече от 1атм. и не товари с много хора-/сиирджий/ джипката-това за да е максимално лека.Ако някъде машината види зор и започне да буксува пробвай веднъж напред,веднъж назад и ако не помръдва наникъде е желателно да се опитате да я бутнете,преди да си я окопал на цяло.Ако все пак успееш да я окопаеш знай,че ваденето от пясъка не е лека задача и в повечето случаи помага само трактор и яко въже.
Коментар
-
Значи в такъв случай една приятна разходка може да се превърне в огромно чакане някой да се намери да те изкара.
При всички случаи разбрах за какво става въпрос но като видях Тойотата чесно ще ме е страх малко да вляза в пясъка.
Ако не ви се струва важна темата можете да я триете.Аз намерих отговора който ми трябваше.
Благодаря.Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080
Коментар
-
Спешно ми трябва човек от София да хвърли един поглед на ето този нисан.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...203&f1=details
Днес утре до колкото разбрах щял да бъде в София.Искам в вторник да го копувам и той ще дойде по черноморието.Вчера го гледах(случайно беше в Варна но после замина за София) и много ми хареса.Абстрахирам се от веждите и калниците защото за мен не са проблем.Само някой да каже всичко работи ли му потрансмисията.И ако става да го отнасям.
Благодаря предварително.Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080
Коментар
-
Нямам намерение да си остане с десен волан.Ще се обръща дирекцията.Не веднага но в близкото бъдеще.За мен не представлява проблем от техническа гледна точка,а от финансова.Не мога да си позволя да взема дясна дирекция че и кенеф.Затова ако има някой който може да му хвърли един поглед ще черпя.А относно гнилото то е защото е имало пластмасови вежди които седят сега в багажника и в тях се е събирала цялата мизерия.Нямах възможността да го гледам много защото бях на свтба.Само се повозих и ми харесаTerrano 2.4 LPGi тел. 0888536080
Коментар
-
Сори за спама,но
все си мисля,че за парите,които си приготвил да дадеш (около 4000лв)
можеш да намериш Фероза или Фронтера или нещо друго
от форума,с ляв волан,регистрирана,в повечето случай и обслужена,а обикновено хората тук си подържат
доста добре автомобилитеCherokee WJ 4.0L- NP242
Honda Africa Twin XRV 750
Коментар
-
Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнениеСори за спама,но
все си мисля,че за парите,които си приготвил да дадеш (около 4000лв)
можеш да намериш Фероза или Фронтера или нещо друго
от форума,с ляв волан,регистрирана,в повечето случай и обслужена,а обикновено хората тук си подържат
доста добре автомобилитеДолните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Спарки прав си за обръщането не ме притеснява хамалогията.Повече ме притеснява че ми отрязаха финансите и съм на път да полудея.Знаете ли колко трудно се намира бяло терано дълга база хубава година бензиново с готини джанти и модел SE .с климатик шибедах и най важното много беше стегнато.Е имало малко изгнило нали не е по основните възли.Бил с десен волан ами нямам за ляв.Това е аз съм за сега до тук ако стане чудо ще пиша.Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар