Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рейндж P38 2.5 DSE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рейндж P38 2.5 DSE

Здравейте,
    Почти съм готов да падна в боя за един рейндж P38. От около седмица чета, но имам няколко конкретни въпроса:
    1. Изискванията ми са автоматик-дизел-автопилот-кожа-шибедах. Дали има смисъл да очаквам безпроблемно возене из бг пътищата или при рейнджа тези екстри не са за препоръчване? На офроуд няма да ходя - за уточнение.
    2. Харесах един екземпляр 1998. НО имам кола '98 и вече се усеща старостта (все пак 12 години...). Харесах и един друг екземпляр 2000г. с кристалните фарове, мигачи и стопове. Какви са останалите разлики в моделите 1998 и 2000г? (Освен естетическите). Да конкретизирам въпроса - има ли някакво съществено изчистване на проблемите или са сменени само стъклата на фарове мигачи и тнт?
    3. Това което ми стана ясно за мотора е, че бил претенциозен. До сега за 2.5 tds на бмв не бях чувал абсолтно никога добра дума, а доколкото разбирам при рейнджа е добавен кулер на този същият мотор. Въпросът ми е: друго освен стандартно обслужване с особено внимание към охладителната система (прегряват?!), на какво трябва да се обърне внимание?
    4. Възглавниците - има ли смисъл след като взимам (евентуално) 10-12 годишен автомобил да му сменя веднага възглавниците или годините не са основно определящи? Може би(??) ще се кара и извън БГ, което е предпоставка за изрядно състояние.
    5. Кое е по-разумно според вас: да взема 1998 и да сменя възможно най-много неща по него (възглавниците, които са основното ми притеснение според това, което чета тук) или да взема 2000 и да се предполага, че е по-читав и ще се кара поне още 1-2 години без сериозни ремонти (разликата в цената на двата е почти двойна).
    6. Има ли смисъл от чип и какъв приблизителен разход да очаквам? (четох за 11-12-13) ще карам пердимно градско и става въпрос за автоматик!
    7. Ще очаквам от рейнджа (???) невероятна надеждност (карам волво и имаме няколко в семейството), без да го натоварвам почти - карам "истимарската" (кротко и леко) и минавам по павета (центъра) - това е и причината да се насоча към "избиване на комплекси" - както казват на SUV по-незапознатите. Дали е удачен избор P38?

Благодаря предварително
    Зная, че на някои от въпросите ми има частични отговори из форума, но мисля (след коментар с приятел, който също е запален), че това са основните въпроси, които тревожат всеки един новак.

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.

Ок.
    Последно редактирано от s0me0ne; 05-06-10, 12:19.

От: Рейндж P38 2.5 DSE

От 1994 до 1998 е един модел след 1998 знам че слагат влагоустойчиви височинни сензори,вече има тракшьн контрол докато преди 98 се порьчва като екстра.Но като цяло почти няма разлика и недей да гледаш годината стария може и да е в пьти по добре запазен,този от 2000 сьщо може да е с стари вьзглавници.Специално този модел джип,ако неразбираш те сьветвам задьлжително оглед с човек който има или е имал такьв.И возията му е найстина невероятна и върви добре с тези 136к.с. а може и чип за 176к.с.Автоматика е почти безпроблемен,както и двигателя обратно на това което си чувал.....

Коментар

Да допълня и аз малко информация към твойте питания.
      От края на 1999г. в интериора на Рейнджа започват да
      слагат по-качествени материали от предишните модели(94г. - 99г.),
      както и самата сглобка на всички кори в купето.
      По въпроса за надежноста - не е от най-надежните автомобили(има си разни детски болести),
      за сметка на комфорта, които дава - няма кола от тези години,
      която може да се доближи до П38 като возия.
      За разхода е нормално(без юркане) 13,5-15 градско и около 10,5-11 извън града.
      Колегата bozdugan ти е казал, другите неща, като и аз ще подчертая,
      че когато ходиш такава кола задължително вземи с теб човек,
      който знае какво да гледа по тези модели.
      Усещането за старост ще го има, независимо от годината.
      На каквато и цена да го спаразиш винаги си мисли, че ще има поне
      едни 1000 - 1500лв отгоре, за дообслужване.
      Успех и дано сме помогнали
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Благодаря на отзовалите се. В крайна сметка не получих достатъчно информация и това оказа влияние. Сдобих се с S60 бенз, 5ст. автомат, кожа, навигация, автопилот, подгреви и тнт. Като че ли въпросите ми за рейндж са доста трудни за отговор... и явно трябва да си познавач за да откриеш точния джип (както аз познавам волвотата).

Успех на всички.
        темата - за коша.

Коментар

Ти си решил радикално проблема с Рейнджа ;-)
          Честита придобивка.
          Дълга и безаварийна езда.
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X