Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реалната цена на 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Реалната цена на 4х4?

Здравейте
    Пише ви един абсолютен новак в областта.
    Оглеждам се за някакъв бюджетен автомобил - да речем в диапазона 4000-5000. Гледам че в мобиле.бг има доста голямо разнообразие (38 страници намерени резултати), но пък и гледам в този форум раздел "Продава" - тук нещата са доста по-скъпи. 8000-10000 и нагоре. Цените от мобиле.бг реални ли са или после дали ще трябва да се дават още хиляди за ремонт? Имате ли някакви наблюдения?
    Има ли някакви минуси купуването от автокъща (като тези в мобиле.бг)? Има ли разлика дали взимате от автокъща или от единична обява на продавач, който не познавате?

Поздрави,
    Иван.

От: Реалната цена на 4х4?

Първоначално публикуван от ivanatora Преглед на мнение
    ... Оглеждам се за някакъв бюджетен автомобил - да речем в диапазона 4000-5000. Гледам че в мобиле.бг има доста голямо разнообразие (38 страници намерени резултати), но пък и гледам в този форум раздел "Продава" - тук нещата са доста по-скъпи. 8000-10000 и нагоре. Цените от мобиле.бг реални ли са или после дали ще трябва да се дават още хиляди за ремонт? Имате ли някакви наблюдения?
    Има ли някакви минуси купуването от автокъща (като тези в мобиле.бг)? Има ли разлика дали взимате от автокъща или от единична обява на продавач, който не познавате? ...
    Реалната цена на една кола е тази, която някой е готов да плати. Обявите в мобиле-то са както от автокъщи, така и директно от собственици. Заключението ти, че тук било по-скъпо не е вярно. Обикновено цените по обявите тук са малко по-ниски, отколкото цените, обявени за същите коли в мобиле.бг и други подобни сайтове.
    Това, което отличава това място от мобиле-то и др. подобни сайтове е, че тук преобладават обявите от собственици и са по-малко обявите от автоджамбази.
    Купуването от собственик по никакъв начин не ти гарантира, че колата е читава. Съвсем спокойно можеш да хапнеш дръвцето и при такава покупка.
    Но все пак поне аз предпочитам именно този вариант. Защото една немалка част от автокъщите са си откровени измамници, които, в стремежа си за максимална печалба, продават напудрени таралясници, които в същност стават най-вече за скрап.

Колко ще трябва да вадиш за ремонти зависи най-вече от това какъв ти е късметът, но също и от това, доколко внимателно и компетентно си гледал при покупката. Гаранции обаче няма никакви. Колата на старо си е кола на старо и дори да я купуваш от съвсем добросъвестен продавач, винаги може да има изненади.

Приеми, че абсолютно винаги ще трябва да вкараш някакви пари за обслужване и ремонти и никога не изразходвай 100% от бюджета си за купуването на колата. По принцип, колкото по-евтина и стара кола купуваш, толкова по-голяма е вероятността да има нужда от повече стягане. Със сигурност има и изключения, но правилото "Хубавите и евтините стоки се продават на различни щандове" важи с пълна сила и тук.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Всички питат за хубав и евтин автомобил, но всъщност това обикновено са два различни автомобила.
      Единият е хубав, а другия просто евтин.
      Ако започнем сега с обичайните въпроси : "за какво ще се използва?","ше има ли офроуд и колко?" ...
      Противник съм на това да се избира кола по цената, но първото, за което се сещам е предложението на Явор-Вромос ТЛК-70.
      Предварително да подчертая, че дори не съм я виждал и че автомобил от този тип си е направо "начин на мислене", но пък се отплаща с много.
      Последно редактирано от mitkochanev; 27-05-10, 11:21.
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Благодаря ви за мненията.

Поразчетох се из мненията в този форум и оставам с впечатлението че ако се вземе кола до 5000, после следват ремонти и "постягания" за още 1000-2000 пари. И аз не мисля че инвестициите в превозното средство свършват със закупуването му Обаче веднага се сещам за следващия въпрос - кое е по-добре - да дадеш 7 бона за кола и да караш "както я получиш" или да дадеш 5 бона за по-стара и по-потрошена и да я стегнеш както си знаеш с остатъка от парите?
        Колкото и да не ми се иска, парите са един от основните фактори при избора на подобна покупка.

А относно обичайните въпроси - аз самия още не знам какво искам
        Само оглеждам пазара за възможности, форума за акъл на готово и се опитвам от тук от там да прихвана малко обща култура.

Поздрави.

Коментар

Аз лично бих предпочел втория вариант. По-скоро бих си купил кола (джип) '92 година за 5000 лв и бих похарчил още 2-3000 за да го постегна. Поне ще знам, че аз съм си направил всичко(или почти), от което е имало нужда, отколкото напудрен такъв '96 г. за 8000. Щото с мастрафа после...
          Това е мое мнение, де
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Много малко ми се виждат тия суми. Само смяната на всички течности с правилните с филтрите и труда е 500-700лв. Ако джипката ще е за гората с това се почва, те излишните работи ще си останат в гората, ама тъпото е, че с горската терапия джипките не стават по здрави ами започват да си искат лекарствата и обувките.

Ако ти трябва джипка за пътя, ами не ти трябва, или поне за такава сума няма да намериш нищо което да превъзхожда всяка една кола за два пъти по малка сума и четири пъти по ефтина подръжка с 2 пъти по добър комфорт.

Относно обявите във форума, в повечето случай колите не са това което са. Вярно е, че има участници от който бих купил кола и по телефона с доставка по автовоз с наложен платеж и пълномощно в жабката за да си я прехвърля на свое име, ама те тия не си продават колите. Неведнъж съм бил разочарован от покупка на неща от форума, а и от частни разговори с колеги установявам, че не съм само аз. За мен една сделка е добра тогава когато и двете страни са доволни от нея.
            Това което съм установявал при огледи е, че далеч не всичко което се знае за автомобила се описва, а за доста недостатъци се казва, че не били забелязани. Случвало ми се е да звъня и при разговор да ми се казва, "ами....то.....тая кола не е за тебе..." Тъпичко е, ама е истина, и в тоя форум сме основно Българи, и всичко Българско не ни е чуждо.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Здравей абсолютен новако. Реалната цена е тази на която стария собственник ти предложи автомобила.Ако можеш да се пазариш,естественно цената пада. В тази криза хората с пари в джоба са малко,така,че от личен опит видях как за предлаган автомобил получих хиляди предложения за бартер,но не и пари в брой. 80% от предлаганото в сайта е от хора,които се опитват да изкарат някой лев отгоре.Включи си калкулатора и си направи сметката.

Коментар

Голяма част от джипките които се продават тук са повече или по-малко "пипнати". Което обяснява и по-високата им цена. Освен това почти всички са минали през "обслужване". Т.е сменени са масла и ремъци, гуми, гарнитури, и каквото новият собственик е сметнал за нужно.
                Естествено винаги има място за корекция на цената, но това е навсякъде.
                А какво да предпочетеш-зависи какъв тип човек си. Аз като си вземах витарата търсих по-евтина(по обясними причини) която да си стегна впоследствие. Но аз съм най-щастлив когато съм нацапан до лактите с масло. Ако не ти се занимава, или не си много на "ти" с автомобилите-вземай по-скъпата, шанса да е запазена е сравнително добър. Е, винаги има риск, но с повече внимание при огледа, и правилно тестване-почти е сигурно, че ще вземеш читава машина.
                Но гледай да не излизаш често извън пътя-заразно е, и няма лек. Болестта наречена "офроуд" само се влошава.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Благодаря ви за мненията!
                  Под "реална цена" имах предвид цената, на която се продават повечето бройки автомобили, но като поразгледах мненията из форума излиза че цената много зависи от състоянието на колата, положените грижи за нея, обслужване и т.н. Т.е. надали може да се обобщи "универсална цена".
                  А знаете ли някакъв сайт със систематизирана информация като за лаици, където се обясняват основните неща? Примерно какво е хъб и за какво служи, как се ползват бавните скорости и т.н. Шофьор съм от скоро и бих желал да науча повече преди да почна да се оглеждам за първата си кола

Коментар

Здравейте
                    Пише ви един абсолютен новак в областта.
                    Оглеждам се за някакъв бюджетен автомобил - да речем в диапазона 4000-5000... Имате ли някакви наблюдения?
                    Здр. Иване,
                    За въпроса ти няма еднозначен отговор. Колкото една кола е по-скъпа нова, толкова по-бавно "остарява" цената (напр. Мерцедес Г на 20 год. или Тойота ЛК на 10 струват колкото нова Нива). Поддръжката им е в същото съотношение. Това, че скъпите марки по-малко се чупят, важи предимно при сравнянане на нови коли. Затова първо си помисли каква кола ти трябва и се консултирай на място с приятел-"старо куче". Каквато и марка/модел кола ІІ-ра ръка да избереш, преди да я купиш, закарай я на преглед в специализиран сервиз (цената е 50-100 лв.). Поне половината от намерените кусури ще са верни.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Под "реална цена" имах предвид цената, на която се продават повечето бройки автомобили, но като поразгледах мненията из форума излиза че цената много зависи от състоянието на колата, положените грижи за нея, обслужване и т.н. Т.е. надали може да се обобщи "универсална цена".
                      А знаете ли някакъв сайт със систематизирана информация като за лаици, където се обясняват основните неща? Примерно какво е хъб и за какво служи, как се ползват бавните скорости и т.н. Шофьор съм от скоро и бих желал да науча повече преди да почна да се оглеждам за първата си кола
                      Aми намерил си сайта,просто почети повечко!На добър час!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Колега,няма значение дали купуваш от авто-къща,частно лице или от човек в форума.Просто ако не разбираш достатъчно от автомобили,взимаш някой компетентен човек да ти направи огледа или най-добре закарваш возилото в сервиз.С1000-2000 лева трудно ще стегнеш някоя бангия,все пак цените при 4x4 са по различни и ремонтите могат да надхвърлят цената на покупката.За справка прегледай:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=63891 и една темичка за Гранд 5,2 в раздел продавам(много актуална в последните дни)

Коментар

Първоначално публикуван от gangstarr Преглед на мнение
                          ...взимаш някой компетентен човек да ти направи огледа или най-добре закарваш возилото в сервиз...
                          Абсолютно съм съгласен и за двете Ако тръгна да купувам, ще има помощ от приятел (и от публиката ).

Коментар

Според мен риска да се купува от авто къща е по-голям,защото: 99% от колите са без номера и не можеш да ги подкараш,а това за едно 4х4 е задължително,кажи ми как на Горубляне ще установиш дали работи силовото предаване на едно 4х4,даже имаше случаи коли да се продават със свалени кардани заради шумовете от раздатката или диференциала и ако го видиш навреме ще ти свали 100-200лв. от колата та с тях да си купиш кардан,а като го сложиш установяваш,че ти трябват пари колкото си дал за самата кола за въстановяването на всички агрегати.Самите джамбази са прекупвачи,те не знаят нищо за конкретните коли и ги купуват по външен вид,а не по техническо състояние,а ако има някакви фрапатни чуканя се отремонтирва с най-евтините и долнопробни части като за продаване.Другото което ме дразни,че в обявите дават всички отметки за екстри,а реално има малка част от тях.
                            Тук във Форума както се каза вече,повечето коли са на собственици,регистрирани и обслужени за движение по пътищата,следователно можеш да идеш на някоя поляна за да изпробаш всичките ли колела дърпат и как работят системите,а после да го изкараш по асфалта и да видиш за излишни шумове и дали работят скоростите,спирачки и всичко останало.
                            И в двата варианта разбира се има изключения,ама моя горчив опит показва,че купуването на кола от авто къща без да си я подкарал винаги е много яко набутване.

Коментар

както сам си се убедил, няма унииверсална цена, още повече за джип........ ако за колите може да се каже, че най-се търсят между 5 и 7 хил.лв. например..... при джипките, още повече при този свит пазар всичко е строго индивидуално. Повечето хора ( в т.ч. и аз) отваряме мобилето, гледаме какво се предлага малко над нашия бюджет и някак си автоматично приемаме че те "цените така вървят" ..... така и продавачите определят първоначалната си цена.....

и докато при колата допълнителните разходи ше ти излезнат най-много 500-600 лв. то при джипа може да се случи ако не си догледал или нямаш късмет, разходите да го върнеш към живот, да надхвърлят първоначално платените......

за мен формулата (без претенции за изчерпателност) е:

първоначална цена + очаквани разходи (определени чисто интуитивно на база на това, колко сме склонни да платим, без жената да ни изгони да спим в джипа)

плюс

действителните разходи = следващите няколко месеца / няколко хиляди километра това е по времето, в което още имаш мерак всичко да му оправиш на джипа

плюс

допълнителните разходи = всичко му работи, но почват ъпгрейдите = в повечето случаи клонят към безкрайност

това всичко е равно на реалната цена

но като от нея извадим стойността на кефа, за която се знае, че я няма

то в крайна сметка си на нула!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X