Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD или Lexus RX300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD или Lexus RX300

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    Ужас.
    Не било компютри а компоти.
    Ми, ако компота е американски, всякак бензинов е по-добре.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ама не може така. Едното било американско, другото японско значи ....
      Точно заради такива предрасъдъци, Тойота са в толкова унизително положение в момента. Между другото RX300 е включен в един от последните "привиквания в бокса" свързани с безопасността.

Не разбрахте ли вече че тва са едни тъпи железа които са произведени от предложилия най-ниска цена. Винаги , и за всички е било така.

Общо взето, Гранда е по "катър" и по офроуд. Лексуса е просто един приятен лек автомобил 4х4. Нищо повече.
      Ама кой каза че най-важното нещо в една кола е да ти струва малко. Ми то и обществен транспорт има.
      Мога и в подробности да влизам, че всеки ден съм в ГрандЧерокита, а Лексуса ми е пред очите от четири години. Е верно с изключение на последните пет месеца че в Пловдив му ремонтират автоматика, ама пак имам много подробни наблюдения.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Ми, ако компота е американски, всякак бензинов е по-добре.
        Така поне и "плода" в "компота" ще е американски, а не "харизан" от Германия.
        P.S. Дали не си заслужава да пуснем една тема:
        Колко от вас успяха да преценят какво да си купят след подобна дискусия?
        Наблюдава се обичайното "Напълно съм объркан!"
        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
        ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Ама не може така. Едното било американско, другото японско значи ....
          Добре, дай пример за Jeep с читав дизелов двигател, и бих се съгласил. Или са слаби, или са проблемни, особено при малко по куц предишен собственик. Ако си го купиш ново от магазина, вероятно ще изкара 10-ина години и 100000км без проблем, ама случая не е такъв.

Просто ако си купувам Jeep, всякак предпочитам бензинов. Хем върви като хората, хем по-рядко дава проблеми, хем проблемите в общия случай са по-евтини. Вярно че харчи, ама за мустаците се купува и ножичка.

В тоя дух, японските също не са безпроблемни. Просто докато при едното не бих се замислил дали бензин или дизел, при другото поне има някакво място за замисляне.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От много мислене и сравнения гледам, че се стигна до под кривата круша. Колегата кинекс очевидно е имал опит със сравняваните машини и е дал точна информация, за да не се излъже купувачът. В такъв случай покупката на 8-годишен Лексус се оказва не толкова изгодна. За дизеловия Гранд, същата работа, просто този двигател явно не е сполучлив. При тези обстоятелства, мисля че трябва да си търсиш или Гранд с голям бензинов мотор, който ще върви страхотно, или (макар и да не е от изброените) някой по-новичък "кореец" като например Кия Соренто. Не е проблемен, има нормална поддръжка, но като вървеж е много, ама много по-назад от Гранда.
            Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

От: До: Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD или Lexus RX300

Вземи си Гранд с 2.7 CRD, но от Германия или Швейцария където е каран с хубава нафта. Карай го 50 000 км(долу-горе на толкова се прецаква някоя дюза) и го продай. Поне аз мисля да направя така. Сорентото вярно е здрава кола но с отвратителна возия(хем друса, хем люшка )
              Mitsubishi Pajero II - 3.0 i V6 24V GLS (3 dr) (177 Hp) A/T
              Volkswagen Passat (B5) - 1.9 TDI (90 Hp) A/T
              Mitsubishi - Pajero III - 3.5 V6 GDI (3 dr) (202 Hp) A/T - R.I.P.

Коментар

Lexus не съм карал и не съм се возил, но от Гранд Черокито 2,7 ЦРД имам страхотни впечатления, по луксозен автомобил от този който може да преминава по пътеките на истинските оффроудъри надали има. вярно по добрия вариант е 4,7 бензин и такъв съм карал и се усеща голямата разлика в мощността, а и ревът на американския двигател му придава друг облик, но разхода под 20 на 100 не пада, като на места показва 50 отделно че застраховки, данаци и всякакви такси са двойно по скъпи, а 2,7 ЦРД доколкото знам е двигател на Мерцедес, така че съмнява ме да е толкова лош както пишат някои колеги. От друга страна съм пристрастен към японските автомобили и предполагам че Лексуса ще е страхотен, но надали ще има способностите на Гранда извън пътя, а като лукс и удобство може би ще са равни
                HONDA Civic 1.5 vtec D15Z3
                Audi A3 1.9 tdi
                Opel Frontera B 2.2i

Коментар

Първоначално публикуван от altuning Преглед на мнение
                  а 2,7 ЦРД доколкото знам е двигател на Мерцедес, така че съмнява ме да е толкова лош както пишат някои колеги.
                  Като показатели не е лош. Като механика - също. Разход - пак. Даже си е много добре.

Проблемите му са другаде. И притежателите на мерцедес със същия двигател ревят общо взето ревят от същите проблеми.

Коментар

Благодаря на всички, които публикуваха мнение по темата. Благодарение на всички мнения помислих, помислих, пък се хвърлих на дълбото, )) т.е. купих си едно "4х4". Така, че сега вече съм горд собственик на KIA Sorento - 3500 V6 benzin. )) Обаче "на живо" е по-висока от колкото си мислех и мързеливецът ротвайлер не ще да се качи в багажника, та се налага да му търся разни масички или пейки за да може да се натъпче вътре. ))))). Още веднъж благодаря на всички.

П.С. Скоро ще направя и ще сложа някой и друга снимка.

Коментар

Първоначално публикуван от windcoast Преглед на мнение
                      Благодаря на всички, които публикуваха мнение по темата. Благодарение на всички мнения помислих, помислих, пък се хвърлих на дълбото, )) т.е. купих си едно "4х4". Така, че сега вече съм горд собственик на KIA Sorento - 3500 V6 benzin. )) Обаче "на живо" е по-висока от колкото си мислех и мързеливецът ротвайлер не ще да се качи в багажника, та се налага да му търся разни масички или пейки за да може да се натъпче вътре. ))))). Още веднъж благодаря на всички.

П.С. Скоро ще направя и ще сложа някой и друга снимка.
                      Много безаварийни километри!

Коментар

Виждам че избора е приключен но тъй като колебанието беше Jeep или Lexus RX300, да споделя. Преди 4 дена едно момиченце с RX400 ми влезна отзад. На гранда ми му се изкриви само гредата отзад и буферите поеха удара с леки огъвания, защото съм малко по-височък. На нея и замина предната броня, капака барабар с решетката на радиатора, както и някакъв радиатор на хибридното устройство. При това ме удари с никаква скорост има няма 10-15 км. Има едно задръстване в ЗПЗ. Тя ме удари, както си бях спрял.
                        Та не са много здрави. Не ми се мисли ако имах теглич или гума отзад...

Нека ако иска някой модератор да премести тази информация на някое правилно място.
                        Последно редактирано от musovir; 07-06-10, 10:38.
                        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

От: Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD или Lexus RX300

Нарочно не са здрави. Ако те фрасне последния Гранд и с него ще се случи нещо подобно.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Много безаварийни километри!

Благодаря Sparky.

Да. Наистина ако трябва, нека темата бъде заключена и/или преместена.

Коментар

Да наистина темата е приключила за запитващия, но ще е полезна за всички останали колеги , които са изправени пред същия избор.
                              Много късно видях темата , но мисля , че ще е полезно да изкажа и моето мнение.
                              По стечение на обстоятелствата 2-3 пъти седмично карам Лексус РХ300 4-годишен , а пък си имам собствен Гранд WJ.
                              Моето мнение е , че Лексуса е в пъти по стабилен, комфортен и безшумен, лесно се управлява и имаш чувството , че караш кола.
                              Ако ще се експлоатира придимно по асфалт -това е правилният избор!
                              Не може да се каже същото за поддръжката: цените на чаркалъците са свирепи. Има индивидуални помпи на всеки амортисьор и не бива да се дармяска по каманаци и тежки терени.
                              Плюсовете за Гранда са , че е по-подходящ , ако ще се ползва по черни пътища, поддръжката му е по-евтина и си е все пак истински джип.
                              Минусите за гранда са , че е шумен , много се люлее по завоите и е по-тромав за магистралата.
                              ________________________________________________________________________________________
                              Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                              HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

От: Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD или Lexus RX300

ЦРДто не е много лош мотор,а просто не тьрпи кофти нафта.За сьжаление скапва дюзи както всички знаем,а те никак не са евтини.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X