Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от двата паркетника да избера? според вас ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой от двата паркетника да избера? според вас ...

Малко предисловия:

Имам една кола която ми омаля и се пренасочвам към нещо с по-голям багажен обем. След като обиколих автокъщите и разгледах предлагането и съгласието на бартер, видях че предложенията не са чак толкова много - в района на 10-12000. Комби което да има голям и висок багажник така и не си харесах, да побира количка и велосипед ... може би упускам, подсетете ме ако има, и варианти отидоха на СУВове и конкретно на тези два модела.

Дизел, Xtrail първа генерация:

или

дизел, санта фе първа генерация

да извинява съфорумника, че ползвам снимката му, но темите му за сантафето са най-пълни и смислени

Това е което мога да си позволя, а още един плюс за СУВ пред комби, че мисля и ремарке от време на време да закачвам.

И сега съм в размисли, а какво ще кажете Вие?
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

До: Кой от двата паркетника да избера? според вас ...

Понеже и аз разглеждам варианти около 12-13000лв та като предложения мога да добавя: LR Discovery, Subaru Forester, Honda C-rv.
    За X-trail-а,за дизела чета лоши неща, поне за нашата наФта, както и турбото; та по-добре май бензинка. За Santa Fe има доста доволни, но ... незнам, аз също му се чудя.
    Хондата, поне за шосеен паркетник е добра, както и за зимни условия и не на последно е доста здраво куче . Не ми харесва най-вече система за задвижване, чета че понякога зацепва от 1/4 превъртане на предните колела, друг път си прави каквото иска. (това сега да не скочите да ме изядете )
    Субару дет се казва сие СУБАРУ, ама въпроса с поддръжката е малко ..., абе намират се разбирачи, но са кът. От друга страна дръпнаха с продажбите в БГ и се надвявам за напред да се подобри това с поддръжката и цените(въпреки, че не са чак толкоз плашещи, стига да няма нещо сериозно повредено)
    За Дискавърито, ами зарибил съм му се много, ама това си е джип. За частите има в подраздела Land Rover и тук а и сайтове от Англия, почти съизмерими с такива на леки коли . Но има болежки по разни електроники (нали е Диско ) та разбирачите са малко кът, но пък при повече късмет и обикаляне, ако попаднеш на добър екземляр са много добри машинки. И са с постоянно 4х4.

Иначе по принцип, ако е само за на пътя пробваш даден модел и ако ти харесва търсиш читав.
    За пътно поведение може би субаруто е с предимство пред другите (за целогодишно използване)

За много багаж Диското ще събере и колело и количка
    На другите (освен Santa Fe-то) са съизмерими с комби на леките коли.
    Абе ще има да си четеш
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Диско е сериозна машина и за извън път - такава не ми трябва, ще карам предимно по асфалт.

ЦРВ не ми харесва като визия, а тази с хубавата визия излиза извън отделените пари.

Форестер ми харесва, но тези с новия фейслифт 2003-4, ама с газов инжекцион излиза извън бюджета, но леко излиза. Може би си струва да се замисли. Лошото е, че е малко предлагането и бартера е по-труден.

И остава СантаФе и ЕксТрейл на кантара

Коментар

Ето ти едно предаване, което сравнява колите от тия години:

http://www.youtube.com/watch?v=GR7kHC6yiQI

За дизела на Екстрейл се говори, че е капризен. Виж дали е с DPF филтър. Ако е с такъв проучи как се държи при БГ условия, щото този филтър е един брутален разход ако замине и ще заличи всякакви разходи в икономията между бензин и дизел. Ако ще караш малко (под 10 000 км) на година, вземай бензин и не се чуди. Дизелът 2.2 YD22 има потенциално доста скъпи чаркалаци по двигателя - инжектори, помпа, турбo. Инжектор втора ръка от английския Ибей е 300 лева с доставката. Помпата втора ръка 1000 лева. Турбото втора ръка поне 600-700 лева. Ако са му турили и някой гаден DPF филтър дето може да е почти задръстен като го вземаш ... Спокойно поддръжката на един нечитав дизелак втора ръка за едни 60 000 -70 000 може да ти удари 3000 - 4000 лева.

А и виж дали ще ти пасне това табло в средата на Нисана, щото мен примерно ме дразни ужасно. Успех с избора!
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

Аутбек-вариант за комби.Но само бензин има.Бързи и бавни-добър влекач, отлично поведение на пътя,истинско 4х4 задвиждане, много здрава кола.Цени на части и гориво-като на останалите японци в този клас.Моя фаворит е Форестер,но багажника е по-малък (с малко) от на Аутбека.

Ще се въздържа от клипчета,защото на моите все печели Субару .
          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

И моята препоръка е Аутбек. Има добри внесени от Швейцария, даже с АГУ. На твое място просто ще гледам да намеря добро Субару.
            Хайде успех

Коментар

Toyota LC 120 е обемна, достатъчен избор на мотори, яка. Карах 4l/V6 (служебна) - много е добра на пътя и наоколо.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Е да ама човека иска за 10 000. Такава няма или поне читава няма. Аз бих взел Хюндая, един съседи има Х-трейл. Двигателя бръмчи повече от на моя нисан (от подписа) дето е 93 година. А и зимата нещо се замисляше да пали, а пък е нова кола.
                Успех.
                Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Днес гледах Аутбек във Враца - отпада. Както писах горе, трябва да побере колело, е не побира, аз си карам и меря Форестър във Враца няма за продаване.

Остава Санта Фе и ЕксТрейл на кантара. Лошото, че и двете Врачански Фета са без климатроник. Имам време още за размисли, но за Санта Фе засега лошо не съм чул/прочел. Като основен недостатък изпъкват само:

- малко тромав двигател,
                  - усещаема турбояма между 2000 и 2500 оборота
                  - проблем с отваряне на вратите при окантарване
                  - и от съфорумника тук - проблемен съединител, но за него пък на други места не споменават.

Докато основните минуси за Трейла е точно този 2.2 двигател ....

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
                    ... един съседи има Х-трейл. Двигателя бръмчи повече от на моя нисан (от подписа) дето е 93 година.....
                    Имам Навара с 2.5 дизел. Мисле, че е същия като на Х-трейла. Много шумен но работи добре. Като се замисля, май не съм чувал по-шумен мотор от тоя.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Nissan terrano 2
                      Дългата база е с огромен багажник, най-общо се слави като безпроблемен и без типични слабости за модела,поради което аз съм с такъв добитък.Първоначално зимата бях стреснат от разхода му, но вече явно свикнахме един с друг и апетита му определено намаля-градско под 10 нафта , а нямам хъбове/с капачки е фабрично/ и предният мост, със сите зарзавати , преден кардан и отчасти раздатка, си се развъртат пасивно, като и повишават донякъде харча на гориво.
                      Определено има много по-големи възможности извън пътя от изброените SUV.
                      За теглене на ремарке пък да не говорим.
                      На асфалт се държи почити като лек автомобил.Купето е двойно подцинковано, има си рама.
                      Попада в ценовият ти диапазон....
                      Според мен , не лош избор.

Коментар

Аз пък си карам смръдливата Хондичка CRV първа генерация BZ02. Бих казал че все й треперя на кофти терен, пък тя все минава...без проблем. Зацепва на 1/3 превъртане и прехвърля до 40% на задния мост. Има доколкото ми е известно /а може и да е на новите модели само / някаква частична болкировка /механична. на задния diff - не мога да цитирам сайта в момента/. Единственото - малко я поосуках повече - т.е. доста повече и се отвори вратата на багажника, само на датчик, не цялата Извънградски разход - 10 на пълна кола 4 човека и кученце За кал - относително доста проходима предвид ниското и тегло 1450kg. За момента съм сменял само масло, а е на 140 000 km. Двигателя си е 2l - 128к, следващата излиза със същия двигател форсирана на 146k, което и с чип се прави. Отделно съм я карал с 180 - разход какъв да очаква човек на 5300 обороти, дори не съм я мерил. Може да не съм в класа на ергономията, но знам ли...супер си е малкия разбойник... Остават само яки гуми със зла шарка за гора

За мен лично е вариант!

Коментар

Аз да дам един глас за Аутбек или Форестър задължително 2.5 автомат пробвай една две да усетиш автомобил
                          За асфалт по-добро 4х4 май няма!
                          --------------------------------------------------
                          [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                          [/FONT]

Коментар

Защо ми се струва, че човека пита "Кой от тия два автомобила", а не кой от всички автомобили.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Защо ми се струва, че човека пита "Кой от тия два автомобила", а не кой от всички автомобили.
                              Точно така е !

Относно въпроса, според мен нисана е по-добър. Мой приятел има такъв и съм го карал. Вози добре. Има читави по за 10-12 до максимум 15 хил.
                              Единствения му проблем е, че е слаб като здравина. Блъснаха котка и бронята с фара ги няма.. Хюндая според мен няма да ти е от полза..
                              И все пак последното решение си е твоя, но имай една идея в повече за Нисана.

Поздрави и успех !
                              Сузуки Витара 1.6 8V
                              Nissan X-trail 2.2DI 2003 Michelin 4x4 215/80/16

Живеем не както искаме, а както можем !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X