Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За новата гранд витара 2006+

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За новата гранд витара 2006+

ПУскам тази тема с намерението да събера малко впечатление от този автомобил, че ми минават разни мисли през главата.Интересното е че модела е много разпространен а мнения за него почти няма .Нека който има такъв автомобил да сподели как се държи във времето , слаби места ,разход ,поддръжка . Имаше тема за този автомобил преди време и беше доста критикуван, но е прекалено стара , а витарата е от 3-те най-разпространени СУВчета.Ако е толкова кофти защо никой не се оплаква?

Имам предния модел гранд витара 2005г къса база и тойота версо, ако взема такава ,покрива и двата автомобила .
    Джипката се ползваше не толкова за фън колкото за достигане на обекти до които се стига по доста кофти пътища или липста на такива въобще.
    Grand Vitara 2005g- за работа
    Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
    Lexus RX200t -2016г.-евридейката

До: За новата гранд витара 2006+

Колега ползвай търсачката има много писано за тази кола.

Коментар

търсачката съм я ползвал , но както казах има една две теми и то доста старички.Както казах интересува ме как се държи колата като надежност, слаби места и т.н.а не статистика че има бавни че нямала рама или сравнения с това че тойотата била по-хубава, че бмв то ми било по стабилно. впечатления от собственици карали такава кола няколко години.Ако не ви се пише здраве да е .

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F2%E0%F0%E0

Аз съм писал доста там та затова зная ,но не ми се разказва наново.
        Ако нещо конкретно те интересува питай.Имах модела от 2004 ,след това го смених с 2006.

Коментар

Аз съм писал доста там та затова зная ,но не ми се разказва наново.
          Ако нещо конкретно те интересува питай.Имах модела от 2004 ,след това го смених с 2006.[/QUOTE]

Тези теми съм ги чел ,но ги разгледай и ти , писал си "много" но има само едно твое мнение, затова по-горе казвам че има стари теми. Основно е писал като впечатление batvaljo и то силно негативно мнение. Интересува ме другите собственици с подобно впечатление ли са, ако е така явно е много зле .Примерно от колко време я караш, колко км е колата и има ли някакви болежки, нещо характерно

Коментар

Здравей колега. Януари докато още оглеждах какво да взема за себе си харесах една такава Гранд Витара 2006 година дизел. Оказа се, е е на собственика на автокъщата и не се продава. Имаше един проблем - запушен филтър за твърдите частици на горивото и от Микрат му искаха 5 000 лева за подмяна, въпреки, че машинката е гаранционна. Не съм сигурен дали този филтър е толкова зле като на Мазда 6 и 90% от хората берат ядове с него (то е по-скоро заради нашия дизел), но с това инфо разполагам и това ти давам. Успех
            Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

мерси, вече карах 3 такива гранд витари и се чудя как са се продали толкова много, тия коли буквално са скопени. Как може джипка с двигател 140коня да върви така, моята е предния модел 2005г къса база с малкия двигател 1.6 97к.с. и върви по същия начин и друса по същият начин . Явно който си купува такава кола не е правил тестдрайв, може и да ми е много крайно мнението ,но наистина съм разочарован тъй като съм фен( имам 2 витари ). За сравнение имаме у дома и новото ЦРВ , просто на светлинни години спрямо гранд витарата с 2.4 двигателя .

Коментар

Като се пипне малко се оправя. Скопена е заради еконормите. Карасе малко като БМВ- над 3000 оборота.на 120-140 разхода е 12-14 ,свалиш ли я на 110-120 пада под 9.-при 90 дава 8.
                Моята е на 70000 км и засега освен синхрона на 5 не съм имал други проблеми.Във Юве ми я пипнаха и нямам проблем със вървенето.Един път само съм закъсвал като се наклони и тръгнаха да въртят само двете колелета от едната страна.
                Това което ми харесва ,че са и удобни седалките -24 часа нон стоп без почивка и не се уморих.
                Не бих си я купил, ако не ми се наложи.Не си струва парите.

Коментар

Не бих си я купил, ако не ми се наложи.Не си струва парите.[/QUOTE

Явно с потвърждава моето мнение, иначе са ми приятели от сервиза и ми казаха че само масла смянят нищо друго. Това е добре поне е надеждна и според тях няма особенни кахъри.

Коментар

Понеже не мога да си редактирам мнението ще допълня,че това е търговска политика на гърците.
                    Маята я взех понеже имах предишния модел ,който превъртя анренажен ремък и те се замотаха с ремонта.След 1 месечни разправии се съгласиха да я изкупят обратно ида ми признаят пари ако взема нова.Затова я взех тази.Разликата между дизел ибензин беше 5000 лв и си направих сметката ,че за 150000 км сумата ще се изравни.Затова взех бензинова.Дизеловата е с по добри динамични параметри но имат проблеми с фиртъра за твърди частици-запушва се твърде бързо при градско каране.Като я взех ми виеше леко на първа после изчезна.След като смениха маслото в скорости и диференциал почна при скорост над 110-120 да включва трудно 5 та скорост.
                    Смениха доклкото знам цялата карантия на скоростите и това изчезна.Виенето на първа пак си се появи.
                    Със нея съм се катерил по черно до царския път към хижа Рай не съм закъсвал.На сняг се държи прилично.
                    Постоянно зацепени са двата моста с междинен диференциал ,който се заключва има и понижаваща предавка.Тази схема по ми допада от предишната.

Коментар

потвърждавам мнението на batvaljo от гореспоменатия пост. Не споделям мнението му за седалките. Разхода за мен е абсурден като се има предвид, че е ужаско скопена (10.1км/1л показва компа за 91000км) Харесва ми колко добре спира. Резервоара е малък и все ми се налага да зареждам по два пъти, което ме дразни. Сега за първи път и се появи проблем - гарнитурки на колекторните тръби - оказаха се гаранционни и ги сменят безплатно. Ако зависи от мен, не бих купил втори път такава Гранд Витара.

Коментар

Здравейте и от мен,
                        Имам СГВ, от декември 2008, купена е чисто нова.
                        Тъй като никой не се оплака, аз реших да драсна 2-3 реда. Като основен недостатък на моята мога да посоча автоматичната скоростна кутия(която по неясни за мен причини е четири скоростна) . За градско в София е ОК,като комфорт, но некоментирам разхода, който през зимата беше 17,5, но излезеш ли навън можеш направо да си скъсаш нервите. Освен, че ускоярява трудно, при по-рязко подаване на газ, направо се зачудва какво да прави.
                        Проблемът дойде от цената на колата и три годишния лизинг без оскъпяване, нали все гледаме да ни е евтино .
                        Успех в събирането на информация, ако някой го интересува нещо за този автомат да пита.

Коментар

Малий,ко стана Генчо?Пък аз на времето взех една лека кола от Миркат и мислех да я сменям за Гранд,но хубаво е ,че поведението на г-жа Цеца ме отказа.Като чета последните три поста си казвам,че е прав лафа-когато губиш,не знаеш какво печелиш!

Коментар

Първоначално публикуван от mitkata Преглед на мнение
                            ...
                            Тъй като никой не се оплака, аз реших да драсна 2-3 реда.
                            Как така никой не се е оплакал??? Всички се оплакват предимно от разхода и от скопения мотор. В допълнение бих казал и слаб въртящ момент при 4300 оборота мисля бяха... шумен мотор... огледалата свестят при висока скорост, а като се сложат и багажните релси на поркива става ад. При закъсване в кал ако си сам - няма излизане (пак заради слабия въртящ момент - на 2.0 мотора).
                            Бих нарекъл Гранд Витарата обикновена кола, с големи гуми и голям разход. Хубавото е, че оплакванията не са от техническо естество, а от може би грешни очаквания... засега

Коментар

От: До: За новата гранд витара 2006+

Здравейте колеги,
                              Темата е малко старичка но аз ще опиша и мойте впечатления от Гранд Витара.
                              Купих си чисто нова от Миркат Гранд Витара 2.0 петрол с ръчна скоростна кутия дълга база.
                              За година и половина навъртях 40000 км. Като цяло съм доволен от колата. Почти оправдава очакванията ми, които бяха да може да се справя с по тежки терени, като за по-тежки визирам да ме закара до хижа или място някъде в гората при наличие на черен път или подобие на път. В никакъв случай не съм бил с надеждата да се "завирам" в тежки терени. Витарата се справя добре при положение че съм с гуми за шосе.
                              Това, което малко ме дразни е динамиката и най-вече еластичността на двигателя. Ускорява бавно, особено под 3000 оборота. Над 130 км е шумен. Разхода на гориво е сравнително висок в предвит теглото на колата и нейните динамички възможности. При мен градско ( София) лятото е около 11-13 при нормално каране) зимата 14-15. Извън града по магистралата при скорост около 130-140 е около 10 литра на 100км.
                              Другото нещо, което не ми допада е прекалено стегнатата возия. Друса и усеша всяка неравност. Другото нещо, което за мен е неприемливо е интервала на техническо обслужване. 10000 км за стандартно обслужване. ( масло двг, филтри)
                              За 40000 км съм сменил само тампоните на предната стабилизиращата щанга. Започнаха да скърцат още на 30000.
                              като цяло съм доволен от колата в предвит това че я купих изгодно с хубава отстъпка. Ако и багажника без да прибирам седалките беше една идея по-голям щеше да е супер.
                              Има и едно нещо, което ме узадачава. Гранд Витара се води най високоия клас от продаваните от Сузки автомобили. Защо тогава Японците са решили да пестят от разни много дребни неща, като например бутоните за стъклоповдигачите нямат осветление ?!? волана може да се позиционира само надолу и нагоре в дълбочина не е възможно. Жабката няма осветление и не е климатизирана. Липсва двузонален климатроник и други дребни но правещи ми впечатление неща.
                              Ако пак трябва да избирам бих си купил Витара само ако от Сузуки пуснат нов двигател с нормални динамичми показатели отговарящи на автомобила. Като под нов двигател визирам двигател с нормален работен обем, вероятно турбо пълнене ( за бензинов двг)изключвам 2.4 и V6 3.2 моторите, които има безумен ( за мен) разход. ДА когато купувах Витарата не бях правил тест драйв.
                              Имам и един въпрос към колегата

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                              Като се пипне малко се оправя. Скопена е заради еконормите.
                              Какво точно се "пипа" ?
                              2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT

LZ3STO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X