Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети относно покупка "Детевоз" с елементи на 4х4...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвети относно покупка "Детевоз" с елементи на 4х4...

Здравейте,
    Досега само съм чел и набирал информация из форума и това е първата ми публикация, но мисля че вече е назрял момента за покупка. Спрял съм се на Опел Фронтера дълга база 2.4i. Ще кажа защо, а очаквам съвети и напътствия , но не и от рода, че не е проходима, няма блокажи и т.н. , защото тези неща са за да помагат на шофьора, а не да карат колата да излезе сама от калта, или казано по друг начин "На калпавата ракета и космоса и е крив"
    Нека се върна на темата:
    - Основна ,но не най-важна причина за избора е финансовата все пак забравих да кажа, че съм от провинцията.
    - Имам малко отроче на почти 8м. а знаете какво е да товариш количка когато , нямаш голям багажник и като има и 50 литрова бутилка в него, това е и една доста основателна причина и за Дългата база.
    - Смятам, че е доста работлив автомобил и много може да носи "Това вар, тухли четворки и др.", защото си имам Вила с 3 дка. местенце а там все се намира какво да се прави.
    - Имам родители, които заедно с жената и детето, в някои случаи и нейната майка (тъщата) напълно ще изпълнят местата за сядане.
    - Пътят до вилата е с много лош асвалт през зимата не се чисти и се отъпква от колите предимно на живущите във вилната зона, но това не е проблем и за сегашния ми скромен ВАЗ 2107, на когото се налага да сложа вериги единствено ако реша да мина и последните 150м. в отбивката към вилата, която представлява черен път, по който реното на баща ми дори през лятото "коси тревата" с предната си броня.
    - Следващата причина: за 2.4i двигателя е добрата му поносимост към газта. Той ВАЗ-а и така си гори като джип 18/100 в големия сняг и 12/100 през лятото за града, така че относно разхода съм подготвен.

В общи линии това е, очаквам съвети дали се движа в правилна посока, Не, че бих се отказал от една Toyota Hilux с двойна кабина и каросерия или дори само дълга база, но всеки се простира според черагата си.

И накрая какво ще кажете за тази:
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...203&f1=details
    [B]Land Rover Discovery 300 tdi , 1995[/B]

До: Съвети относно покупка "Детевоз" с елементи на 4х4...

Ами ти си си решил. Успех!
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако ти е по джоба 2,2 според мен е по- добрия избор на двигател, с добри характеристики динамичен и доста по икономичен от 2,4.

Коментар

Първоначално публикуван от smi Преглед на мнение
        Здравейте,
        Досега само съм чел и набирал информация из форума и това е първата ми публикация, но мисля че вече е назрял момента за покупка. Спрял съм се на Опел Фронтера дълга база 2.4i. Ще кажа защо, а очаквам съвети и напътствия , но не и от рода, че не е проходима, няма блокажи и т.н. , защото тези неща са за да помагат на шофьора, а не да карат колата да излезе сама от калта, или казано по друг начин "На калпавата ракета и космоса и е крив"
        Нека се върна на темата:
        - Основна ,но не най-важна причина за избора е финансовата все пак забравих да кажа, че съм от провинцията.
        - Имам малко отроче на почти 8м. а знаете какво е да товариш количка когато , нямаш голям багажник и като има и 50 литрова бутилка в него, това е и една доста основателна причина и за Дългата база.
        - Смятам, че е доста работлив автомобил и много може да носи "Това вар, тухли четворки и др.", защото си имам Вила с 3 дка. местенце а там все се намира какво да се прави.
        - Имам родители, които заедно с жената и детето, в някои случаи и нейната майка (тъщата) напълно ще изпълнят местата за сядане.
        - Пътят до вилата е с много лош асвалт през зимата не се чисти и се отъпква от колите предимно на живущите във вилната зона, но това не е проблем и за сегашния ми скромен ВАЗ 2107, на когото се налага да сложа вериги единствено ако реша да мина и последните 150м. в отбивката към вилата, която представлява черен път, по който реното на баща ми дори през лятото "коси тревата" с предната си броня.
        - Следващата причина: за 2.4i двигателя е добрата му поносимост към газта. Той ВАЗ-а и така си гори като джип 18/100 в големия сняг и 12/100 през лятото за града, така че относно разхода съм подготвен.

В общи линии това е, очаквам съвети дали се движа в правилна посока, Не, че бих се отказал от една Toyota Hilux с двойна кабина и каросерия или дори само дълга база, но всеки се простира според черагата си.

И накрая какво ще кажете за тази:
        http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...203&f1=details
        Тази фронтера е на колега от форума и е изключително запазена за годините си. Ако искаш се свържи с него да си говорите. Ника му е slav_iliev
        no signature no problems

Коментар

Здрасти, ти вече си си решил.Фронтерата е здрава,но не и за тежки изпитания,които ти няма да правиш,така че ще ти върши работа,подръжката не е скъпа.Има и по добър вариант но това е мое мнение,Ланд Ровер Дискавари 300ТД.Успех с покупката.И понякога и най добрия шофьор неможе без блокаж.

Коментар

Да, поддръжката наистина е нещо важно, което съм забравил да спомена.

Много благодаря, на Fanatic , при първа възможност ще се чуя със slav_iliev.

Относно 2.2 двигателя, от много места съм чувал, че не понася добре газовите уредби, гърмял дебитомера и други такива. Затова съм се насочил към 2.4i.

Коментар

Питането ми се измества в посока -> доколко 2.2 литровия двигател понася наличието на газовата уредба. И евентуални проблеми от поставяне на ГАЗ на такъв мотор.

Коментар

Проблеми може да имаш с 2,2 ако монтираш обикновенна газова уредба препоръчително е да се монтира газов инжекцион, който на сегашния етап се предлага на доста поносими цени. Изплаща се с по ниския разход и добра динамика. Естествено трябва да си сложиш нови свещи и кабели за да избегнеш евентуални проблеми.

Коментар

Бе той човека си е казал, че търси бюджетно решение. То винаги има и по-хубаво. Взимай 2,4 и като и махнеш желязото отзад за резервната гума ще си имаш перфектно камионче за мъкнене на багажи. Лично аз бих те посъветвал да си вземеш 2,3 ТДИ по простата причина, че разхода и е като на газифицирана 2,4 в пари, но няма да се разправяш с бутилки, изпарители и още ред простотийки. 2,8 ТДИ има малко по-висок разход, но пък и върви повече. Обаче и двата дизела е трудно да ги намериш читави, че и евтини.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Някой, може ли да ми каже нещо повече за фронтерата на колегата slav_iliev , за която по-горе съм сложил линк от мобилето, може и от самия него, ако прочете поста ми. Защото много ми допада, а работата ми е такава, че да говоря по телефон през деня нямам възможност. А все още съм нов във форума и нямам "заслуги" за писане на ЛС.

Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват.

Коментар

Колега взех я по същата причина и за почти същата експлоатация с изключение на нередностите след покупката не мога да се оплача.Аз само че съм с 2.2 16V.По опитните колеги могат да те посъветват още други неща порчети постовете какво да гледаш при закупуване.
                      OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                      Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

От: До: Съвети относно покупка "Детевоз" с елементи на 4х4...

и все пак накрая наистина взех 300 tdi
                        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102951

Коментар

От: До: Съвети относно покупка "Детевоз" с елементи на 4х4...

smi: "...и все пак накрая наистина взех 300 tdi..."

Честито и от мен! Дълго да и се радваш и да ти служи!
                          Като бонус имаш и междуосеф диф, за което единствено аз съжалявам, че моята няма!
                          Последно редактирано от alex_serviz; 29-09-10, 13:48. Причина: Корекция
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",
                          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X