Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover DSE или Теракан CRDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover DSE или Теракан CRDI

Здравейте,нов съм във форума и затова търся съвет от по - опитните.
    Решил съм да си купувам джип и след много размисли съм се спрял на две машини:
    П38 DSE или Теракан CRDI,
    Преди три години имах Рейнж П38,но бях много лошо изненадан от всевъзможните проблеми,които се появяваха постоянно.Тогава все още нямаше много компетентни майстори в нашия район/Варна/,и си набавях частите от София/от Леви/ и ми струваше маса пари и много време!Сега разбирам че не е такъв проблем с частите и майсторите са се специализирали.Но стига общи приказки.................
    Ще използвам джипката в повечето случай на асфалт за градско каране, за теглене на платфарма из Европа и за малки планински преживявания.
    Незнам нищо за Теракана,само чета много добри отзиви,Ако някои знае имат ли проблем с маховика и съединителят?
    Общо взето търся Вашето компетентно мнение относно дилемата която се опитвам да реша?
    Благодаря предварително за отговорите !

До: Range Rover DSE или Теракан CRDI

Първоначално публикуван от rado_sainz Преглед на мнение
    .......Преди три години имах Рейнж П38,но бях много лошо изненадан от всевъзможните проблеми,които се появяваха постоянно.........
    Това май отговаря на първата част на въпроса, а за второто не знам. Аз лично не бих взел корейски автомобил. Според мен се ориентирай в друга посока. Mitsubishi Pajero например .
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Да верно е ,че имах доста проблеми с П38,но в момента има доста добри предложения на пазара с доста сменени части и добро състояние.
      Относно Теракана не съм чул или прочел нещо лошо за тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
        Аз лично не бих взел корейски автомобил. Според мен се ориентирай в друга посока.
        Корейците отдавна не са това което бяха!
        По темата - не съм карал Рейндж, но съм карал и карам Теракан - вярно беше нов, но сега е на 130 хил. и за това време са сменени едни тампони за 50 лв. и едни лагери на задните полуоски!
        Като комфорт мен си ме устройва напълно, но предполагам, че Рейнджа в това отношение е доста по-добър?!
        Като цена мисля, че за едни пари Теракана ще е по-нов и на по-малко километри, ама може и да греша!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

С риск да съм пристрастен, ще те съветвам да вземеш Теракан-а. Баща ми кара такъв вече две години и е изминал около 60к километра. Сменяни са едно моторче за чистачките и нормалните неща- масла, ремъци... По отношение на надеждност мисля, че наистина е на високо ниво. Интериорът е приятен и непретенциозен, нищо в него не дразни. Двигателят е доста мощен, има предостатъчно тяга, но ми се стува, че е и шумничък. Реално джипа ни е давал 10л. на 100км. навсякъде. Използва се предимно в градски условия, отвреме на време магистрално, и разбира се лек оф-роуд(на места не чак толкова). За Рейдж-а съм чувал предимно лоши неща, но нямам опит с него и не мога да бъда компетентен. И, разбиза се, като се съпоставят ценово, на една цена ще купиш Теракан-а на по-малко пробег и по-нов, отколкото Реиндж-а. А мисля, че е от огромно значение при автомобил втора ръка.
          Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

Аз имах Range Rover около 1 година навъртял съм му не повече от 20000км.Абсолютно никакви проблеми по двигателя колкото и да казват че е проблемен 2.5 дизел на БМВ,окачването е много здраво с малко проблеми с електрониката които не са страшни , та да ти кажа ако и двата джипа са на едни години и в еднакво състояние то правилния избор е Range Rovera,но и вероятно по скъп.Успех с покупката каквато и да е тя.

Коментар

Лично аз съм непоправим фен на японската автомобилна школа.И понеже Корея е някъде там, бих предпочел Хюндито.По семпъл е,обаче по всички статистики хюндитата са корави души.С ренджа ще ядеш мазната опашка.Имах диско TD5,няма толкоз трошлив автомобил.Карайки го ти е ясно,че тез момчета много време са се занимавали с всъдеходи ама кат се чупи ката ден и качествено, ти се отщява.Преди време имах лизингова кола от Мото пфое.Шефа на сервиза казваше за ленда,че мениджърите на компанията казват,че правят чудесни автомобили,които обаче имат свойството да се чупят често.
              Последно редактирано от ivan ivanov; 04-03-10, 19:46.

Коментар

Скоро мисля да отида да видя един П38 в Пловдив.Колега от форума го продава,с лебедка,автоматик,мисля е 2001г..Някои познава ли джипа,може ли да каже нещо за него
                Прикачени файлове

Коментар

Поздравления , колега! Малко са хората, търсещи джипка, които да се ориентират бързо,т.е да не се чудят много в избора си
                  Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X