Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали да не взема Х5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дали да не взема Х5

Колеги,много започнах да се зглеждам на х5-ците модел-2004-5-6 т.е. по старите,Примерно 300 д,224 кс,някой има ли впечатления с този модел,аз имам с по старите,преди 2003,за новите знам,че почти не се различават от старите.Ккаво ще кажете вие по въпроса.
    Марио-0896 109 351 или 0876 438 583

До: Дали да не взема Х5

Подобрения в скоростна кутия и двигател. Като всяка по-нова модификация, детските болести са отстранени. Аз също се оглеждах за такава, но последно слезнах на лек автомобил от марката. Отзивите при моите проучвания бяха положителни.

Коментар

скоростите,дали са им проблем ,тъй като поразпитах малко,и ми казаха че им бил проблем на 5ците,а и ми кзаха че поддръжката била много скъпа на тия джипове,в смисъл смяна на масла филтри и т.н.,,а и за най -новата някой ако знае нещо нека пише.Гледам че цените са паднали много,преди1-2 година за малко да купя х5 ца 2005 за 130 000,добре че се отказах////сега ги гледам най новите по 60-70 а преди година беха по 150-160 000-нови.

Коментар

За малко по-старите Х5-ци (поне тея със автоматите) скоростите им се скапват на 180 хил. км, но пък двигателите ги хвалят. Един джамбаз с/у нас така с една х5ца я беше взел за търговия (но я и караше) и като чукнал над 180к и можеше да кара само напред , та той сподели, че нова кутия (понеже били капсуловани или нещо такова) била към 8000 евро, ама се намирали некви рециклирани и били наполовина, т.е. 7-8 хил. лева.
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

ами СУПЕР - щом на 180 хиляди се скапват, взимай една на 181000км - тамън ще е с наскоро сменена кутия...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Има и такива с 6-степенна ръчна кутия, вземи си такава.

Коментар

не искам повече кола с ръчна ск,кутия-за мен автоматикът си е истината,по принцип имам приятели с такива х5-ци,които ги карат от чисто нови,и нямат проблеми ,а са им мад 200 000 вече,но по принцип и аз знам че са бъгави скоростите,но не знам дали се скапват само ако не се сменя маслото.

Коментар

Взимай след 2004 г. ( фейслифта ) ,без въздушно окачване и си свиркай .
                Колкото до автоматика, проблема е оправен при фейса . Само ще добавя, че може да се ремонтира ( 2000-3000 лв ) в джемини .
                Смяна масла и филтри 500-600 лв. но не в Дару или Камор .
                Накладки предни 250-300 лв. , предни дискове 350 лв. - цените много зависят от къде купуваш и какви отстъпки ползваш .
                Като цяло не е по-скъпа подръжката от МЛ-а.

Съветвам да търсиш X5 със спорт пакет .
                Ако имаш по конкретни въпроси за модела питай на лс

Коментар

А защо не в ДАРУ КАР?
                  Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Вземай фейслифта,няма да сбъркаш.Цените в момента са доста добри!Относно проблемите,но 218 к.с двигателят и скоростната кутия са много добре
                    Преди да купиш X5 ,трябва хубаво да провериш в сервиз или на някои които разбира на скоростни кутии дали всичко е ОК!
                    Една автоматична скоростна кутия или работи или не работи няма средно положение!Най важното за BMW е винаги добро обслужванес качествени масла,иначе после голяма брадва!

Коментар

Разликата между "старата" до 2004 и "новата" до 2006 година е единствено фейслифт и един фабрично монтиран чип на двигателя. Скоростите са същите (освен ако не е с 6 степенна). Моята е 2003 и ена 220 000. Никакви проблеми със скоростите. Слушал съм че скоростите се чупят при яко газене (все пак не е спортен автомобил, колкото и бързо да набира) и при ръгане с типтроника. Аз лично с типтроника съм я карал само веднъж.
                      Смяната на маслата - само с оригинални. Предни лагери на главините - 130 лева и двата. Аз като ги сменях не повярвах, може и да не са оригинални, но нали са лагери. Никакъв проблем след смяната.
                      Има един много важен филтър на турбото - цена около 95 лева. Малък кръгъл и се свалят доста от корите за да се смени. Почти никой не го сменява. След 2004 година е заменен с друг тип, който не се сменя. На по стария модел е хубаво да се смени за да не замине турбото.
                      Успех в покупката
                      Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

В,момента се предлага най-новата-2007-8 модел,с 300 д,мотор автоматик за нея някакви впечатления,че на доста добри пари се предлага затова питам,по принцип по старата(2004-5) по ми харесва

Коментар

Проблеми със скоростите имат(има няма 3000лв.)Мотора е супер-като база е използван стария 2.5TDS.Частите са скъпи и не е чак много здрав.Задължително без въздушно окачване!
                          sigpic
                          Land rover lightweight-series 3
                          Range Rover V8
                          Range Rover Classic Vouge SE V8
                          Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

2007-2008 модела има с 235к.с и с 286 к.с,Предполагам че говориш за 235к.с. защото е и по евтина от 286к.с..По мощната е би-турбо и направо не можеш да си представиш за какво става въпрос.Но този двигател е за дълъг път и много гонене по европейски магистрали.
                            Тук Видните Български Състезатели /ВБС/ си ги вземат да им дават газ по градските улици и след 10 -15 хиляди км.,ела да видиш какво става в сервиза.-НОВИ ТУРБИНИ - много хора биха казали че те са в гаранция,да ама не!Километрите не равнят на всички компютри!Разбираш какво искам да кажа!
                            По добре 235к.с,перфектен двигател отлична динамика и скоростна кутия!
                            И задължително СЕРВИЗ И ПРОВЕРКА НА КМ!!!!!! ПРИ ВЪЗМОЖНОСТ ПРИ ПОЗНАТ ЧОВЕК, ЗАЩОТО..............................................

Коментар

Първоначално публикуван от overworld65 Преглед на мнение
                              А защо не в ДАРУ КАР?

Защото ми е излизало доста по-скъпо ,от колкото в други сервизи на познати .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X