Спрял съм се на Гранд поради много причини, но дочух от няколко места различни мнения за двата двигателя, та ако може да ми помогнете и да ми кажете кой е по- добър от към вървеж(ускорение) защото 2.7 е 163 а 3.1 140 коня, здравина(не искам да ми се чупи както чувам лоши мнения за 3.1) и подръжка... Въобще като цяло какво ще ми препоръчате от тези 2 модела?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гранд Чероки 2.7 CRD или 3.1 TD?
Свий
X
-
До: Гранд Чероки 2.7 CRD или 3.1 TD?
Привет,
Jeep не излиза евтин за поддръжка в никой вариянт.
Затова пък е по-интересно
*2.7 има проблеми с дюзите и е безумно скъп за ремонт. Обаче пък върви много добре, а с чип става към 200 коня.
*3.1 има проблеми с главите и като цяло е най-ненадеждния. Обаче не харчи много, а ремонти и части са не-много скъпи.
*Ако ти харесват големи бензинови двигатели - 4.7 е за тебе - само внимавай, ако слагаш газова.
*4.0 е стабилен и не харчи ужасяващо много, но пък е леко спънат за такава кубатура - изборът на ума
Сега съм сигурен, че пак няма да знаеш какво да вземешЗатова - гледаш, пробваш и взимаш каквото сърцето каже.
ПП.
Задължително, ама много задължително, мини преглед при добър майстор преди покупка.
-
Първоначално публикуван от rdo Преглед на мнениеПривет,
1. Jeep не излиза евтин за поддръжка в никой вариянт.
Затова пък е по-интересно
2. *2.7 има проблеми с дюзите и е безумно скъп за ремонт. Обаче пък върви много добре, а с чип става към 200 коня.
3. *3.1 има проблеми с главите и като цяло е най-ненадеждния. Обаче не харчи много, а ремонти и части са не-много скъпи.
4 *Ако ти харесват големи бензинови двигатели - 4.7 е за тебе - само внимавай, ако слагаш газова.
5 *4.0 е стабилен и не харчи ужасяващо много, но пък е леко спънат за такава кубатура - изборът на ума
Сега съм сигурен, че пак няма да знаеш какво да вземешЗатова - гледаш, пробваш и взимаш каквото сърцето каже.
ПП.
Задължително, ама много задължително, мини преглед при добър майстор преди покупка.
1. Не е вярно! Вече трета година 4.7V8 ми е ежедневна кола и освен за бензин/газ други сериозни разходи нямам. А сетих се смених предни амортисьори, но моите старите са добре, имам само 1 долен тампон на амортисьора износен, ще сменям вискомуфа на перката.и акумулатор смених, че моя нещо в студа взе да се замисля, но не е свършил още курса.
2. Вярно е, но не само дюзи, а и пука глава при по-високи обороти.
3. Не е вярно! Харчи повече от 2.7, а е по-маломощен. има таблици и цяла тема по въпроса за разхода на горива.
4. Сложих газова и за какво да внимавам, какви проблеми може да създаде?
5. Не съм карал, но според запознати е по-малко спънат от дизелите.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
В крайна сметка ако попадна на добра бройка 2.7 и сменя дюзи 2.7 е доста по- добър и откъм ускорение и откъм здравина харч? Харесах един: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...n&pageNumber=1 и се чудя да ги взимам ли, ама с тоя 3.1 проблемен, нека някой с 3.1 сподели впечатления... А колкото до бензиновите съм съгласен, но 25 градско не ми харесва изобщо, а аз 60-70% ще го карам градско...R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Впечатления:
Кое е по-евтино за експлоатация - бензинов или дизелов Гранд.
Коментар
-
Четох тази тема, но пак не ми стана ясно точно за дизеловите, та чакам хора които са със 2.7crd i 3.1td да кажат как се представят техните машини, защото не искам да го купя и да дам почти толкова още за подмяна на глави, дюзи ... в крайна сметка ще взема 4.7 бензин защото за него има най- добри отзиви, само харча ме притеснява, но офертата за дизеловия беше добра, та да чуя още мнения...R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Дадох линка към темата не за да те навивам да си купиш бензинов, а защото това е темата в която има най-много впечатления от дизеловите на едно място. Според мен няма какво повече да се каже.
Ако те интересуват, динамика и нива на шум в купето например, можеш да разгледаш техническите данни от производителя. Гоглето ги знае.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеДадох линка към темата не за да те навивам да си купиш бензинов, а защото това е темата в която има най-много впечатления от дизеловите на едно място. Според мен няма какво повече да се каже.
Ако те интересуват, динамика и нива на шум в купето например, можеш да разгледаш техническите данни от производителя. Гоглето ги знае.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар