Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Е ли Патрола семейна кола?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Е ли Патрола семейна кола?

    Здравейте колеги.
    Имам нужда от вразумяване и разчитам на вас за това. Работата е следната: От близо три години ровя из мобилето, а от година съм член тук и вече имам чувството, че остарях търсейки "моят джип". През всичкото това време ме преследва, кога по-настойчиво, кога по-слабо една мечта или по скоро едно привидение. А то е, грубоватият силует на оловно сив камион с ръбатата муцуна и кръгли фарове. Е, ясно е кой е - Y60 дълга база. За тези години съм минал мислено през всичките вариянти на 4х4 които съществуват, но си оставам на нулева фаза, тоест продължавам да си карам Субарото, да ми е живо и здраво. Мислих за CR-V, за Спортидж, после за американците, за Гранд, за японците Рънър и Терано 1 и2, за Диско, много дълго време за Рейндж класик, ама няма читав... И през цялото време, когато съм дет се вика на 100% убеден, че примерно Диското е оптималният вариянт за мен, и почти съм спазарил някое, вземе та мине по улицата оня "сив призрак" демек Патрол и аз го изгледам с виснало чене, и от цялата ми разумна убеденост, нищо не остава...
    Еми колеги, това е положението. Разумът казва че Патрола е кола създадена за калта, а не за асвалта, че друса така, че жената ще мърмори непрестанно, че липсата на междинен диференциал го прави почти безполезен зимата из града и по шосетата, че лапа нафтата като нафора, че не е натъпкан със екстри, като Гранда да речем и т.н. Освен това, по финансови причини, не мога да си позволя нито 4,2D, нито 4,2i, а ще трябва да се задоволя с масовият 2,8TD и винаги ще се притеснявам от възможността за "главоболия", но това е положението.
    Е, колеги, кажете ми, че дългият Патрол не е семейна кола, която ще кара на година 6 хил.км. по асфалт, 3 хил. градско и едвам има няма хиляда по черни пътища, когато ходя на лов и за риба по язовирите. Така, казва разума. Ама сърцето ми казва, че каквото и друго да взема, дори и нищо да не взема, винаги ще се обръщам по улиците когато ме размине оловносива Y60-ка и винаги когато се набарбалюкам в някоя кал с някой паркетен джип, ще ме гложди, че "Патрола сигурно щеше да ме извади".
    Това е. Казах си всичко, което ме мъчи стана вече много време. Или поне на мен ми изглежда много. Изтърпях упреци във форума в смисъл, че с малко пари и много претенции, джип няма да си намеря. Вярно е. Може от страни да изглежда наивно или глуповато, но всъщност/чак сега си давам сметка/ май една от основните причини да не мога да си харасам джип е, че мястото в сърцето май отдавна е заето...
    П.П. Според жена ми, по грозен джип от Патрола билo само G-то и УАЗ-а... Жени....
    Последно редактирано от kalio_kkk; 17-12-09, 00:00.
    Nisan Patrol`92, GR, RD28T дълга база

  • #2
    До: Е ли Патрола семейна кола?

    Че то решението на твоята дилема е просто. Карай си субарото и си купи евтин патрул за гората. Той късия е достатъчно голям да не става за градска кола, та дългия.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • #3
      До: Е ли Патрола семейна кола?

      Аз съм с 260. Ако трябва да го сменям и то с дълга база, сещам се за 4 сравними модела. Ге-то, 80-сетката, Дефендъра и Патрула. Патрула с RD28T, отстъпва единственно на 80-сетката на мотор и на Г-то на здравина. Според мен, общо като конструкция превъзхожда всички.

      Коментар


      • #4
        До: Е ли Патрола семейна кола?

        Отговарям ти честно, абстрахирайки се напълно от това, че сме водили разговори да ти продавам моя. Патрола е семейната ми кола от малко повече от 3 години. И аз и Жена ми сме категорични, че го сменяме само за друг Патрол... Тя даже е по категорична и от мен, не дай си боже да загледам някоя Тойота.... по-добре да загледам сервитьорка
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

        Коментар


        • #5
          До: Е ли Патрола семейна кола?

          Виж приятелю.....хората са казали....живей си живота,хапвай ,пийвай и си носи новите дрехи...че човек никога не знае!!!
          Имаш мечта...и то мечта която можеш да реализираш,дори бих казал че това не е мечта ,а ти си влюбен.....
          Не знам защо въобще водим този разговор....
          Ще ти кажа само,....Патрола далеч не вози така твърдо както доста джипки/причината е най-вероятно че е на пружини и същевременно е доста тежък/,разхода отдавна съм спрял да го броя в графата транспорт....просто го преместих в графата....удоволствия/а знаеш....кеф цена няма/.
          Дългата база ще ти е малко трудно да я маневрираш/макар че се учудих колко всъщност е маневрен Патрола/ и ще имаш проблеми с паркирането из града,.....но мисля че и за това човек се нагажда и намира решение!
          Аз лично смятам ,че и късия Патрол става за семейна кола....единствения проблем е че децата трябва да влизат през предната седалка....но иначе си е достатъчно голям и с достатъчно голям багажник....а ако сложиш и един багажник на покрива ...направо не можеш да си представиш колко багаж може да събере!!!
          От друга страна неудобството със "стани да седна", пък се компенсира с по-малките габарити /по-маневрен ,по-удобен за паркиране и по-проходим естествено/,както и с това че масовия 2.8тд мотор се държи по-добре заради по-малкото килограми на късата база!
          Искаш да те разкандърдисваме....аз лично не мога....ами ти си влюбен бе приятелю....влюбен си.....!!!
          П.П.Не му мисли много...че да не съжаляваш после.....
          Последно редактирано от lubashki777; 17-12-09, 07:00.
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

          Коментар


          • #6
            До: Е ли Патрола семейна кола?

            Е как 3 години избираш кола бре. Изумен съм. Живота тече, времето няма връщане назад. Помисли колко кеф си изтървал тия 3 години. Аз за тия години не помня вече колко смених. Нямал съм кола повече от година, просто ми омръзват, а и искам да видя и "другата България"
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

            Коментар


            • #7
              До: Е ли Патрола семейна кола?

              Аз едно знам (за себе си), ако много много се кумиш накрая можеш и да се разоароваш, защото човешката фантазия е Безгранична и никаква (дори и най-добрата) реалност не може да я надмине.
              Така, че мятай се (сега тамън колите са еФтинки) и се забавлявай (стига да можеш да си го позволиш).
              Когато мислих за следващата "семейна" кола (преди около Година и нещо) - Патрула беше Фаворит Номер едно! Вярно Нов и Дълга База (аз по късите определено не си падам), по ми харесва 80-ятката (МНОГО ПО-добра е - Пробвал съм), но Нови няма от десетилетия (а аз си имам стара).
              Но така се стекоха обстоятелствата, че кризата ни налегна, парите намляха (да не кажа свършиха) и си купух за семейна Рено Колеос - МНОГО съм доволен особено от както падна снега.
              Та деиствай, не се чуди
              Успех

              Коментар


              • #8
                До: Е ли Патрола семейна кола?

                ама, колега , какви са тия глезотии, какви са тия претенции....

                оловносив....

                взимай какъвто и да е

                и карай, карай, карай....

                още от сега, мисля, мога да честитя - тоя въпрос, дето си го задал, не е въпрос, а отговор..

                Коментар


                • #9
                  До: Е ли Патрола семейна кола?

                  Първоначално публикуван от kalio_kkk Преглед на мнение
                  Имам нужда от вразумяване и разчитам на вас за това. ....
                  Струва ми се, че много здраво си сбъркал мястото и хората! Да търсиш вразумяване точно от нас ... хм ...
                  Ние не сме неутрални!

                  Коментар


                  • #10
                    До: Е ли Патрола семейна кола?

                    Първоначално публикуван от kalio_kkk Преглед на мнение
                    Може от страни да изглежда наивно или глуповато, но всъщност/чак сега си давам сметка/ май една от основните причини да не мога да си харасам джип е, че мястото в сърцето май отдавна е заето...
                    Колега, скачай смело и вземай това, което ти е на сърцето, щото живота е твърде къс! Като направиш 40, че и 50 и си дадеш сметка, че отдавна си го преполовил, някак си не се оставяш толкова дълго време да те гложди червейчето на съмнението от една страна и от друга така желаната ( и надявам се осъществима ) сива мечта да продължава да те спохожда и да те кара да въздишаш с тъга.
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

                    Коментар


                    • #11
                      До: Е ли Патрола семейна кола?

                      И аз имах подобни дерзания преди година и половина. В никакъв случай не съжалявам за избора си - той е "разумното" решение - TLC120, но дойде заради немърливостта на търговците в Нисан. Иначе сърцето ми винаги трепва, като видя някой Патрол, бил той Y60, Y61 или най-новия Y61.
                      За тези км, за които пишеш, че ще изминаваш - взимай смело Патрол и не се колебай. Разхода няма да е решаващ. Веднъж се живее...

                      Пък ако искаш, някой да те разколебае - както каза Чавдар - питай в друг форум. Тук Патрола е култова машина и ако някой пише нещо лошо за него...
                      http://www.nakladkibg.com
                      накладки, спирачни дискове, съединители

                      088 8613380

                      Коментар


                      • #12
                        До: Е ли Патрола семейна кола?

                        Колега я си карай субарото, че не знаеш в къв филм се забъркваш.

                        То са кофти разходки, високо неоправдано самочувствие, гледаш от високо вие ти се свят, не мож напълни тоя багажник, съседите завиждат, не можеш да си боксуваш на воля докато някой не те изтегли, всяка сутрин получаваш трепет - то това сърце не е за два дена, бе кофти работи.....
                        Последно редактирано от Haji; 17-12-09, 10:28. Причина: допълване
                        Т5
                        Crossrunner

                        Коментар


                        • #13
                          До: Е ли Патрола семейна кола?

                          E, браво, аз искам да ме вразумите, пък Вие "наливате масло в огъня". И к`во после? Ми, к`во, ще помагате с акъли...
                          Първият въпрос ми идва веднага. Като съм свикнал да карам кола с full time, Патрола сега като вънка се понамокри и поразкашка, как се кара, само на задно или се включва и предният мост. А по магистралата? Всъщност, това ми е едно от основните притеснения от технически характер относно джиповете само с парт тайм.
                          Nisan Patrol`92, GR, RD28T дълга база

                          Коментар


                          • #14
                            До: Е ли Патрола семейна кола?

                            Първоначално публикуван от kalio_kkk Преглед на мнение
                            E, браво, аз искам да ме вразумите, пък Вие "наливате масло в огъня". И к`во после? Ми, к`во, ще помагате с акъли...
                            Първият въпрос ми идва веднага. Като съм свикнал да карам кола с full time, Патрола сега като вънка се понамокри и поразкашка, как се кара, само на задно или се включва и предният мост. А по магистралата? Всъщност, това ми е едно от основните притеснения от технически характер относно джиповете само с парт тайм.
                            На задно и не даваш много газ, че се сурка
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                            Коментар


                            • #15
                              До: Е ли Патрола семейна кола?

                              Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Е как 3 години избираш кола бре. Изумен съм. Живота тече, времето няма връщане назад. Помисли колко кеф си изтървал тия 3 години. Аз за тия години не помня вече колко смених. Нямал съм кола повече от година, просто ми омръзват, а и искам да видя и "другата България"
                              Как няма да ти омръзват бързо, като са само тойоти?
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                              "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X