Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредния въпрос за джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поредния въпрос за джип

Привет на всички!

Искам да се извиня на членовете на форума, тъй като съм почти сигурен, че отговор на въпроса ми тук има, само дето аз не можах да се ориентирам. Също така моля модераторите да изтрият темата, ако счетат, че е неуместна или по някакъв начин нарушава правилата.

Пред мен в недалечно бъдеще стои въпросът за подмяна на личния автомобил, който е Фолксваген Голф 3 ТДИ. Изминавам годишно около 10000 км. Семейството разполага и с Ярис, които се ползва за градски цели. Желанието ми е да закупя подходящо превозно средство, което да бъде ползвано като извънградска кола и да позволява ходене на риба и евентуално лов. Особеност е, че предвиждам автомобилът в последствие (след 3 до 5 години) да бъде оборудван като екпедиционен автомобил (за не особено хард експедиции), без особено големи разходи (повдигане с 2-3 инча, гуми, лебедка,шнорхел и др.). Не се очаква участие в състезания или много тежък офф-роуд. За това на този етап е важно колата да разполага с някой глезотии като климатик. До сега не съм упралявал автомобили с повишена проходимост. Не карам бързо (на магистрала 100-120 км/ч). Не разполагам и с значителни срества, които да отделям за ремонта на автомобила (мога да понеса около до 2000 лв. годишно, но не всяка година). Бюджетът ще е максимум 15000 лв. и това включва и първоначални разходи - регистрация, ремъци, масла, консултант - ако някой се навие да помогне срещу заплащане, разбира се. За ремонт мога да разчитам на добър приятел - механик. Считам, че ще ми е необходим автомобил с 5 врати. Не ми се иска и да е над 10-11 години, както и да е с десен волан. Моля за вашите съвети и предложения. Предварително благодаря на всички отзовали се.

П.П. Всъщност има модел, който ми е на сърцето, но предпочитам да го запазя в тайна към моманта, за да не ви ограничавам.
    Последно редактирано от NovemberCharlie; 21-10-09, 17:53.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

До: Поредния въпрос за джип

Колега,според мен си вземи,Хонда CR-V.Вписва се идеално,в твоите изисквания.Успех.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение

П.П. Всъщност има модел, който ми е на сърцето, но предпочитам да го запазя в тайна към моманта, за да не ви ограничавам.
      Сам сте си отговорил ,колега...
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

@ bochkata: Благодаря, но не съм сигурен, че ще е подходящ за бъдещо развитие.. Забравих да кажа, че предпочитам дизел.Просто лош опит с газови уредби.

@батМарто: Вероятно си прав. Но все пак емоцията не е добър съветник. Особено емоцията на човек без опит.

Коментар

При джипките нещата стоят малко по-различно отколкото при леките коли... Имам предвид най-вече възраста. Повечето колеги ще ме подкрепят, че добрите джипки, с малки изключения, не се произвеждат от 10 години насам, да не кажа 15... С времето ги натъпкват с все повече електроника и стават все по-крехки, с все по-малък ресурс...
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Това е една от причините, поради която търся вашето мнение.

Коментар

Ще споделя мнение за коли, от които имам някакво впечатление, но все пак не съм специалист или механик, а и всичко е субективно. Паджеро 1998-2000 година, Витара /по-редки са дизелите, но има/ дълга база пак тая възраст за мен са може би най-добрите варианти откъм цена и отговарящи на изискванията ти. Аз лично, като се опитвам да се поставя на тваето място /съгласно изискванията/ мисля , че бих взел Toyota 4 Runner. Не съм запознат с цените и моделите около 2000 година, но около 1995 мисля, че ще се вмъкне в изискванията освен в това за възрастта, разбира се. Дългия Патрол също е класика, но около 2000 година май е скъпичък, а и на мен лично ми идва твърде голям. Дискавъри 2 ТД5 /пак около 2000 година/ също е отличен вариант. Защо не и Гранд Чероки от което реално нямам никакви впечатления, но пък ми изглежда доста вписващо се в това, за което ще го ползваш. Не знам дали нещо ми има днес, но аз като ти чета изискванията и както в последно време съм станал фен на Тойота си мисля най-много за 4 Рънър около 1995 година.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Toyota 80 - 4.2 дизел. Предлагам ти да разгледаш тези автомобили . Невероятно здрав и читав автомобил , с необходимия конфорт за семеина кола , става за всичко което си писал - лов , риболов , разходки , експедиции ... На цели мостове е , което значи -здравина и надежност . С описаните от теб приложения няма да можеш да я натовариш и наполовина от възможностите и . Цените им доста паднаха напоследък , и мисля че можеш да си намериш нещо читаво и с ляв волан (имаше един от Смолян ) .

Пожелавам ти успех А след време като решиш да я правиш експедиционна - стават зверове .
                ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                WJ 4.7

Коментар

Тойотите са ми в списъка, но първо цените са им височки, второ водната помпа за Яриса беше 262 лв.. Което означава, че закупетният автомобил трябва да е в перфектно сътояние, за да не се "вкарам в приключение". Автомобилът ще се закупува в България, поради невъзможността ми да направя много огледи в чужбина.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                    Автомобилът ще се закупува в България, поради невъзможността ми да направя много огледи в чужбина.
                    Аз бих ти препоръчал ако все пак се ориентираш за покупка в България да се огледаш за предложения от форума, защото все пак можеш да разчиташ на колегиалност в голяма степен, за да узнаеш истинското състояние на возилото! Другия вариант е mobile.de - хващаш някой, който знае езика, заделяш си 1 седмица и с малко късмет си готов! Бюджета, който си заделил според мен е достатъчен за свестен джип, но в крайна сметка и късмета играе голяма роля!
                    Успех!
                    После сподели какво си взел!
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

До тук като че ли се спрях на Дискавъри 2, Фронтера 2.2 дълга база, Нисан Терано, Нисан Патрол, Паджеро, Тойота ЛК и Форрънър. Бихте ли направили сравнение? Харесва ми и Гранд Черокито, но явно моторите в този ценови диапазон нещо.....Тойотите също са ми скъпички, но там може да се направи компромис с 1-2 години по-стари. Сузукито отпада поради маломерност. За покупка от чужбина има и друг проблем - няма как да проверя състоянието на автомобила.

Коментар

Бих ти препоръчал да сведеш избора до Дискавъри, Тойота и резервен вариант - Гранд Чероки. Резервен, защото тогава ще трябва да забравиш за дизел.

Коментар

За тези пари и аз мисля като Джорджо. Или Диско 2 с ТД5 (частите са без пари) или ТЛК95 с 1КЗ двигател. Макар че в случая клоня към Диското заради по големия обем и по ефтини части и тунинг.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Добре! Тогава остава Диско 2 срещу Тойота. До тук от четенето и ровенето останах със следните впечатления. Тойота - по-скъп, по-стар, ако се уцели добър автомбил - безпроблемен. Парт тайм задвижване, скъпи части. В мобилето в момента не видях нищо подходящо. Диско 2 - фул тайм, евтини части, по-чести проблеми, значинелно по-евтин за покупка. Моля за вашия коментар.

Коментар

Щом "мистър Тойота" (Джамбазов) ти препоръва Диско, за твоя случай, дискусията е излишна нататък...

П.П. Относно това, кой от двата автомобила дава повече повреди, отговорът е, че и двата са много здрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X