Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип за зимата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на джип за зимата

Колеги здравейте. Много ще се радвам ако ми помогнете да си избера джип за зимата до 10 000 лева. В момента карам bmw 525dA 2003-а, но зимата ми е проблемна с него. Живея на стръмна улица и доста дни не мога да се прибера. Джипа ще го карам само градско, няма да се ходи по гората ! Предлагат ми изгодно Range Rover '97-a , добър избор ли е това ? Изчетох доста във форума за него и като махнем на страна въздушните възглавници ми се вижда добър. На този рейндж който ми предлагат са му сменили всичките въздушни възглавници преди около месец. Ако не рейндж какво ще ми препоръчате. Джип не съм карал никога и ще съм благодарен ако ми помогнете в избора. Благодаря предварително...

До: Избор на джип за зимата

Здравей колегаИма достта писано във форума относно въпроса който си задал!!Всеки е с различни предпочитания към марка и цена Мен ако питаш аз съм твърдо зад ТойотаИ тъй или иначе търсиш джип . мога да ти предложа този http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...7617:rolleyes:
    Поздрави

Коментар

Честно казано, ако основната идея е да катериш заснежен асфалт, всяка лека кола 4х4 или някое просто SUV-че ще ти свърши идеална работа. Първото и най-доброто, за което се сещам, е Субару (виж, например, http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=67248), но има и десетки други марки и модели - колегите, които са по в час със SUV-овете, да кажат.

Ако ти се седи на високо, завира ти се и извън пътя, и си готов на всички съпътстващи екстри (цени на гуми и поддръжка, постепенно полудяване и всичко останало), Рейнджът ми се вижда добър вариант (и ще си отиват с баварката ) За слабите места и поддръжката почети какво е писано, но като возия и комфорт е доста близо до лека кола - като за джип. Ако ще е джип, гледай да е full-time - с part-time раздатката е леко досадно да включваш и изключваш предния мост на всеки разчистен участък - а само на заден мост, ако няма LSD, ще боксува по-лошо и от бавареца. Виж http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EB%F2%E0%E9%EC по темата.

При всички случаи, най важното са ГУМИТЕ - с неподходящите галоши в снега си доникъде. На първото ми снежно излизане с Нивата по супер лесен черен път с лек страничен наклон така се закопах в канавката с летните гуменки, че три часа се вадих после - а съседа с Пасата и зимните гуми си пердашеше нагоре-надолу, без да се замисля (а не беше Synchro ).

Хайде, успех в начинанието!
      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от xmarkthespot Преглед на мнение
        ... Предлагат ми изгодно Range Rover '97-a ....
        Ако е изгодно и (много е важно) познаваш колата или човека от който я купуваш, това е твоята кола. Ако си го намерил еФтино в Мобилето-внимавай, че ефтините джипове понякога излизат скъпи.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Колеги благодаря за мненията ! Да човека ми е добър приятел. В мобилетата никога не съм си помислял да купувам от там кола! Четох из форума, че след 99 слагат на Рейндж тракшън контрол и доколкото разбрах на този който евентуално ще купя НЯМА ! Това проблем ли ще е при положение, че ще го карам само градско ? Или по така казано - на баирите ще се справя ли добре ? Извинете ме ако задавам глупави въпроси но не съм много запознат Ако не взема Рейнджа какво друго бихте ми препоръчали. Благодаря...

Коментар

Колега мненията Ви все още минават през модератор. Това е причината за забавянето.
            Ако сте добър шофьор ще минете и без тракшън. Ако не сте, пак ще минете без него ако го няма. Rover е различно BMW когато има сняг. Напишете и за какъв Rover говортим.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Мога да ти предложа това колега!Екстра е за града и просто се качваш и караш...Абсолютно готова е за зимата,а и е по определения ти максимум като цена, така че мисля, че си е оферта!
              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=71281
              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Ако Ровера е изгоден и от приятел (значи проверен) не се колебай.
                Не казваш нищо за двигателя-какъв е?
                Тези от BMW,демек дизелите,НЕ са като на твоята кола и имат известни недостатъци.(двигателят е като на BMW 525tds и компания)
                За твоя случай ще ти върши работа,освен това е доста комфортен.(джипа де, не двигателя)
                Ако гледаш други джипки,гледай да са т.нар.fulltime или с възможност за постоянно движение с включено "двойно" предаване,за зимна експлоатация е полезно(дори и само в града).Другите трябва да ги караш на задно предаване по сухия асфалт и да включваш предния мост при нужда.
                За градско,можеш да се оглеждаш в джипките с къса база,ако те устройва разбира се.Освен очевидните им предимства в града,са и малко по-икономични от дългите(ако това има значение за теб) пък и визията им може да ти хареса повече.(предполагам,преддвид че караш BMW)
                Колегите са прави,че и всеки SUV би ти свършил работа.Погледни и тях.Комфортът им обикновенно е на нивото на леките автомобили,а и задвижването на четирите колела се включва и изключва автоматично.(има и такива с постояно)
                Успех в избора!
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                  ...Ако гледаш други джипки,гледай да са т.нар.fulltime или с възможност за постоянно движение с включено "двойно" предаване,за зимна експлоатация е полезно(дори и само в града).Другите трябва да ги караш на задно предаване по сухия асфалт и да включваш предния мост при нужда.
                  ....
                  Това е много точно и много важно.
                  Включването на предното предаване в движение не е възможно на всички "пар тайм" джипове. Изисква и доста опит да включваш и изключваш в движение....ако е възможно.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

А къде ще се кара джипа, и за какво ще се използва? Защото ако е за из гората и да си вършиш работата най-добрият вариянт е джип уаз 469б . Лично аз карам такъв и съм доволен от него, като мечка върви през снега.
                    Последно редактирано от Злой; 06-12-09, 22:48.

Коментар

Първоначално публикуван от xmarkthespot Преглед на мнение
                      Колеги здравейте. Много ще се радвам ако ми помогнете да си избера джип за зимата до 10 000 лева. В момента карам bmw 525dA 2003-а, но зимата ми е проблемна с него. Живея на стръмна улица и доста дни не мога да се прибера. Джипа ще го карам само градско, няма да се ходи по гората ! Предлагат ми изгодно Range Rover '97-a , добър избор ли е това ? Изчетох доста във форума за него и като махнем на страна въздушните възглавници ми се вижда добър. На този рейндж който ми предлагат са му сменили всичките въздушни възглавници преди около месец. Ако не рейндж какво ще ми препоръчате. Джип не съм карал никога и ще съм благодарен ако ми помогнете в избора. Благодаря предварително...
                      Той, колегата е написал, че ще го кара само в града. Няма да ходи в гората. А на УАЗ-ката силата и е точно извън пътя - в гората. Качването по стръмна улица ще му е най-много "Offroad" движение. Колкото до избора на джип, аз бих намерил познати или колеги, тук от форума, живеещи в съотвтния град, и бих се качил на няколко модела /Jeep Grand Cherokee, Toyota (дори и RAV4), Mitsubishi Pajero, Range Rover и т.н./, за да придобия собствена представа как ще се чувствам във всеки от тях. Този, който ми пасне и отговаря най-много на моите разбирания за комфорт, динамика, шум, него бих търсил да купя, като преди това почета малко тук за съответния модел, както и питам първо за някои особенности преди покупката. Усещането в джип е различно от това, в леката кола - по-висока позиция на седене, различни габарити /не непременно по-големи/, друго ниво на шум и комфорт и т.н. А и между различните марки джипове има съществени разлики и в динамиката, и във всичко изброено до сега. Успех!
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Това ще Ви върши работа за града, до вилата, за ски и т.н. и няма нужда от капиталовложения и ремонти - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F1%E0%ED%F2%E0
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X