Обява

Свий
Няма добавени обяви.

идея за джип с нисък разход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: идея за джип с нисък разход

И Хондата и Равката са си леки коли. За всички коли оригиналните части са на сериозни пари а по ефтините им аналози също са на близки цени. Както Спарки каза е по важно колко често се сменят, защото наблюдавам тенденцията като в европа цената за труда за смяна да е все по сериозна и честата смяна да е по болезнена отколкото цената на резервната част. Аз днес преглеждах мобилето и бях учуден колко изгодни джипки има. След два месеца мисля, че ще има още по изгодни, а след падането на акциза и обявяването на новата данъчна политика ще има още изненади.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако са хард рибните ти дестинации си вземи Витара, Фероза или Нива /тя гори повечко, но пък подръжката е най-евтина, което за мен компенсира/ на газ. Ако пък не са чак толкова зле и ще ползваш колата освен за риба и доста често по асфалта и аз гласувам за CR-V около 2000 година /поняса обикновена газова/. Не знам какъв е разхода на Дайхатцу Териос. Нека някой да сподели, но според мен едно газифицирано такова ще е идеално за риба и за асфалт. Също така Фрилендър би ти вършил работа, но е добре да почетеш във форума за слабите му места, които трябва да се гледат при евентуална покупка
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Териосите са мънички и здрави. И според мен е вариант. Там е малко като Тойота - частите са скъпи, но пък се сменят крайно рядко.

Има СОТ-аджии с такива. Казвали са ми че въреки старанието си, не успяват да ги строшат.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg
          Та виждаш че разликите не са огромни. А въпроса е и колко често се сменят.
          За мен проходимоста на Рав 4 дълга база и ЦРВ, двете първа генерация, е идентична. Аз като избирах, на Равката не ми хареса външния вид и малкия багажник. Освен това четох, че едно време като са купували хората нови, са купили 3 пъти повече ЦРВ от тая генерация отколкото Рав. Това обяснява много по-големия избор на Хонди.

Най-голямото предимство на ЦРВ ми се струва абсолютно идентичният модел, който се предлага в Щатите. Което знаеш означава достъпни цени за наистина проблемни части като хидравлична рейка, диф, сегменти, бутала. Помня, че в тоя форум или подобен една мацка си беше взела Равка със заминала рейка, та беше изпаднала във филм.

Първоначално публикуван от Джамбазов
          За всички коли оригиналните части са на сериозни пари а по ефтините им аналози също са на близки цени.
          За оригиналните части си прав, но за аналозите въобще не споделям твойто мнение. Пробвай се да намериш долен шарнир на преден носач на Витара V6 за нормални пари и ще видиш за какво иде реч . Или пък нещо толкова тривиално като каре ...
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
          ВАЗ 2131

Коментар

благодаря на всички колеги
            временно разрешихме проблема с Mitsubishi Space Wagon 2.0i 4x4
            излезе на тънка цена но задницата опира в деретата на изкачване
            това означава само едно
            трябва джипка.но ще изчакам след нова година/както писа колегата/да видим какво ще стане с цените

Коментар

Витарка с газова

Коментар

Първоначално публикуван от Beco Преглед на мнение
                И аз съм на това мнение. 10-12 на 100 газ е доста по добре от 8.5 на 100 нафта.
                Да не говорим, че си има газифицирани вече на добри цени в мобилето. И моята тук:
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...832#post828832

Това е абсолютно вярно , но кола която ти дава 10-12 на газ ще има половината от въртящият момент на онази , която ти гори 8.5/100 нафта. Така че , кой каквото търси.... За мен лично няма нищо , което да наклони везната в полза на бензина(газта).
                Това е разбира се мое мнение ...
                Поздрави и успех!
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X