Трябва ми високо малко джипче за разходки и всекидневно каране до бачкане и обратно от 50км, харесал съм Кия дизел с Мазда 2.0дизел, но кажете ми за дизела, днешните механици го гледат като прав камък, дано тук има образовани хора да споделят опита си с агрегата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мазда РФ дизел в Кия. Мнения за двигателя и какво да гледам.
Свий
X
-
Имах такава 3-4 години. Не помня точно. Джипка с изключително приятна возия. Вози като лека кола и като комфорт и екстри няма голямо разминаване. Това ако не броим съвременните СУВ-ове, които обаче НЕ СА джипки. На доста солидна рама. Двигателя е струг. Голям но маломощен. Ако нямаш големи претенции за пъргавина е добър. Общо взето е безпроблемен и не много лаком като за предкамерен дизел. Помпата е с ел управление. Като проходимост, нямам забележки за лек до среден офроуд. Части има и не са скъпи.
Обърни внимание да се чете номера на рамата, преди да я купиш. Отдясно в средата е.
Имам тема в подфорума Кия. Доста неша съм споделял и доста впечатления. Положителни са ми впечатленията.
Едно приятелче още я кара и не е споменавал да е имал някакви сериозни проблеми с нея.
https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BA%D0%B8%D1%8FYour conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
В събота отивам да е гледам на 110 Хил км е, уж реална, ползван е за дърпане на каравана. Според собственика никога не е прегрявана или прочие, климатика има нужда от поправка, но уви това е моята специалност и ще си го поправя, обаче разбрах, че мотора страда от топло метерологично време и иска превантивна смяна и поддръжка на охладителната система, масово знам за виското, че всеки го подценява. Иначе купето се води Ритона и адски ми харесва. Не търся бързина, а нормално пътуване на къмпинг, риболов, лов и хижни удоволствия, като разбрах, че на студено върти два пъти и изпушва черен дим. Предполагам свещи или аванс на механичната помпа, затова моля и за човек около Пловдив разбиращ от тези механично помпи и като цяло горивната им система. 90% от нещата мога сам да си ги обслужа и поправям, мисля че съм достатъчно технически грамотен да следвам правилно техническата им документация. Дано екземпляра р добър.
Коментар
-
Да-бе да. Тоя двигател го слагат на "Спортидж" от 1993 г. до 2003 г. На 110 хиляди е само на сън. Нужен ти е много стабилен сервиз с майстори от старото поколенение... И ако изобщо намериш такива, не жали пари, защото после ще има теми от сорта на: защо ми прегрява КИЯ-та и подобни,с каквито раздела на марката е пълен...
Със здраве и успех!
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар