Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Touareg CR (2019) или Grand Cherokee WK2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Touareg CR (2019) или Grand Cherokee WK2

Привет на всички,
    Дилемата е дали да сменя Черокито (3.0 дизел), 125 000км, за Немеца от заглавието, пак дизел, 286 к.с.
    Грандът си ме радва, но вече не карам толкова по черни пътища, а и след всичко изчетено - при всяко качване ми е притеснено да не стане беля с помпата за високо налягане или двигателят да започне да издава странни звуци.
    От друга страна - на малко километри е, следя му регенерациите, не качва ниво на масло ...
    Немецът сякаш е по-добре обезшумен, има система за нощно виждане - предполагам ще е полезна при мъгла, има части и сервизи навсякъде, но не намирам никакви отзиви.
    Та молбата ми е, ако някой има наблюдения - да сподели струва ли си упражнението или от трън та на глог?

Искаш да смениш 3л дизел с 3л дизел, ама 2 пъти по надут. На колко км.!?!? ....евентуално, е тоя голф?
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• kryv i kozina
      kryv i kozina коментира
      Редактиране на коментар
      Защо да е по-надут? 250 срещу 286к.с. - не е кой знае каква разлика. Като пробег - Черокито е на 125К, Немецът на 170К.

Аз бих направил смяната, за мен всичко е по-добре от VM Motori 3.0 дизел. Това с ясното съзнание, че съвременния немец си е това, което е - поддръжката е тежка и няма как да избягаш от този момент, но поне има части за него, за разлика от VM 3.0 недоразумението. Продавай го докато е още здрав.

Коментар

• v_0
      v_0 коментира
      Редактиране на коментар
      3.1 е VM мотора. Щом е 3.0 е Мерцедесовия дизел.

• r34c7
      r34c7 коментира
      Редактиране на коментар
      Де да беше, Мерцедесовия е сравнително добър. WK2 е само VM.

• kalin09
      kalin09 коментира
      Редактиране на коментар
      Бъркаш стария 3.1 петак със новия .който е 3.0 в6. Това се отнася за v_0

То дилема няма особена...ама с какво да се смени ?

Беше ми станало любопитно напоследък (покрай малките трагедии на другите производители) с какво са се занимавали вълчиградските зевзеци. Оказва се , са снизходили към феновете си и (покрай екодивотиите и хленча на финансистите) са ги възрадвали със ..."сполучлив" (по днешнте стандарти) мотор.

Има бая информация вече и по последните им вариации и палавините по тях.Тука някои работи :

ЕА897Evo2 ще трабва да движи въпросния 2019 Туарег.
    https://www.youtube.com/watch?v=Uw05sL6zG5U&t=1795s

Тука едно "ево",ангренажът е високохудожествен :

https://www.youtube.com/watch?v=pjiqSLAAIfY
    и пр.
    Плюс туй "To provide a higher tolerance for oil quality
    and low viscosity oil (0w-30), the Audi V-configuration diesel
    engines exclusively use bush chains with chrome-plated pins."(тц-тц...брей...). Но пак -смяна докъм 200хилядния км.

Аман тие умни "маслени" помпи и глупости...Иначе пипват там софтуера(изглежда е обичайна практика) и /или масло по-гъсто.Примерно от 504/507(който стандарт позолява само 0/5W-30 ) към 511.00 ( който позволява 0/5W-40 и е също тъй любезен към каталитичните хави). Или пък към грамотно подбрано такова с или без VW одобрение.

https://youtu.be/zPby1E73WGY?t=139

Или вече да са се разправили физически с "вариабилността" на помпата ,за ужас на Гретхен.

...

Та веригите-абие смяна след покупка...софта по регул.на помпата...умните свещи...масло на 10К макс (хе,че и обема на картера намалили,май...6.1л. само,тц-тц...но тъкмо няма се охарчва много собственикът) .

За помпата високо налягане-проучете дали вече ползват модификацията на CP-4.2,де не позволява на тласкачите фриволно да се извъртат...
    https://www.dieselworldmag.com/wp-co...21/08/16-2.jpg
    https://www.exergyperformance.com/images/F198643137.png

Тая е 2019 и я има :
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2019 cp4.2 - Copy.png
Прегледи:267
Размер:641.2 КБ
ID:7023230

Ta мисълта ми е да не се бърза към новия избор,без да се е добре запознал предварително с много от "приятните" евентуални изненади...

Прикачени файлове

Коментар

• kryv i kozina
      kryv i kozina коментира
      Редактиране на коментар
      Много благодаря!

И лека по лека стигаме до 5-6л атмосферна американска бензинка..... с една педя верига за 20$, оригинална!

От 1 година продавам такъв мотор на части по цени кой колко даде и още една бУрма не съм продал.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• kryv i kozina
      kryv i kozina коментира
      Редактиране на коментар
      И за това съм се замислял, но 20/100 ми идва повечко, а и въртящия момент на камион .., мъррррррррр. Газифицирането е частично решение за разхода, но не можеш да влезеш в подземен паркинг, багажникът е в канала ...

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X