Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добър плажен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-добър плажен джип

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
    Да не би нещо да не разбрах поста ти?
    Не знам
    Трябва по-често да има национален събор че да си изясняваме какво сме имали в предвид като пишем.
    И тая тема стана Тун Пийкс.
    Май само Таргата е наясно със ситуацията.

По темата: ,,, не знам кой е най-добрия. И да се фаворитизира марка или модел ще е несериозно.
    Спя и мисля, утре ще пиша.

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
      Всички разправят, че за пясък трябва да се спадат гумите. Защо аз като карам по пясъка никога не съм закъсвал без да спадам гумите ???
      Тази година умишлено тръгвах с много газ за да го закопая, диагонално го окантарвах на разни пясъчни бабуни, давах газ на пред на зад вдигах пясък по 2 - 3 метра ( като на дакар ) и не се окопа....
      за пясъка според мен си трябва силен двигател...
      Супер комбинация...Силен мотор,много газзззз,яко напомпани(ако може агресивни)гуми...наръчник по закопаване...
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
        Супер комбинация...Силен мотор,много газзззз,яко напомпани(ако може агресивни)гуми...наръчник по закопаване...
        Мда....и може да попиташ Stank как се закопава G-класа на Шкорпиловци.....там, където Фронтерата няма проблеми. Карането на пясък си е като каране на пясък, Чуров кара като по магистрала.....

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
          Мда....и може да попиташ Stank как се закопава G-класа на Шкорпиловци.....там, където Фронтерата няма проблеми. Карането на пясък си е като каране на пясък, Чуров кара като по магистрала.....
          Ха, Фронтера, а ти представяш ли си ако беше Витара, тук таме стъпва 295/65/15 малийййй как вървеше по пясъка, не е истина
          Прикачени файлове
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Пламене избериси някой от моите жипки.

Коментар

На гаден пясък диференциала ти ще е бавен и ще лъже. Ела и пробвай.
              Масата и липсата на инерция, както и нестабилния грунд ще те закопае.
              Сънувах. Гранд Чероки-1. Хо-хо-хо.
              Верно съм си повярвал. На очите.
              Ама това което сънувах е модел 92-95 и вече трудно се намират читави. Знам едно слънце което се продава. И е направено от копка до ключ, точно за конкретните изисквания.
              Защо ГЧ-1 ли. Поне това което си спомням, че сънувах и други неща.
              1 В сравнение с другите дълги бази е леко. 1700 и няколко килограма. На пясък по-леките потъват по-трудно. Няма много място за багаж, но за четири човека седалките са достатъчно широки и вози добре.

2 Има уникално 4х4 за мек грунд. Не е вярно че ЛСД-тата са бавни и ще лъжат. Диференциалите с постоянно ограничение на преплъзването, точно за това са много подходящи, защото придават еднакъв въртящ момент, и предотвратяват боксуването преди то да се е случило.
              ГрандЧероки-2 (като мойто), ще се окопае много по-лесно дори да е с активни ЛСД. Там системата работи постфактум.
              ГрандЧероки-3 (това което се продава в момента) с двигатели 4.7,5.7 и 3.0д е малко по-добре от двоиката, но и то не може да достигне сцеплението на първото ГЧ. А с двигатели 3.7 и 6.1 си е с освободен фултайм с тракшън. Което е малко драматично на пясък.

В съня ми имаше и други. Паджеро, Вранглер, Патрул, Хамър-Н2, 80-ка, Г-класа. С твърди блокажи, тръгват да въртят четирите гуми едновремено и я отнасят лодката като шаран плувка. Само килограмите малко им пречеха.

А той силния мотор може да се кара и бавно. Даже точно това му е предназначението, че има много сила на ниски обороти. Така върти гумите плавно и не е нужно да ръчкаш. Особенно в комбинация с автоматични скорости.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                .

А той силния мотор може да се кара и бавно. Даже точно това му е предназначението, че има много сила на ниски обороти. Така върти гумите плавно и не е нужно да ръчкаш. Особенно в комбинация с автоматични скорости.
                То че силния мотор може да се кара бавно,спор няма...Ама колегата беше писал,,газзззз''...пък с пълна газ бавно...
                Последно редактирано от бат'Марто; 17-09-09, 14:29. Причина: скъсяване на цитат
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Пламене, как ти хрумна тази идея, бре? Сякаш незнаеш, че ще получиш най-много мозък, от хора дето понятие си нямат от пясък...
                  То на един-единствен плаж, в разстояние на няколко метра пясъкът е различен, а и на едно и също място, за няколко часа му се сменя плътността...
                  Ама... ти ли не знаеш какво е пясък и как се кара по него...
                  Последно редактирано от giorgio; 17-09-09, 14:34.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

като изключим едно от изискванията (удобство за 4-ма), ето една машинка дето върши останалата работа

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0022.jpg
Прегледи:1
Размер:104.8 КБ
ID:5123702

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                      Пламене, как ти хрумна тази идея, бре? Сякаш незнаеш, че ще получиш най-много мозък, от хора дето понятие си нямат от пясък...
                      То на един-единствен плаж, в разстояние на няколко метра пясъкът е различен, а и на едно и също място, за няколко часа му се сменя плътността...
                      Сподели опит де.
                      Имаш почти всички видове 4х4.

Коментар

То че силния мотор може да се кара бавно,спор няма...Ама колегата беше писал,,газзззз''...пък с пълна газ бавно...
                        Ами написах газззз защото като подавам по малко колата си върви... сле 10-тина минути кръгчета по-плажа ми става скучно. И заради това газззз....
                        Той Гранда и с повече газ от тръгване пак не се окопава, първият момент осезаемо потъва за 1 - 2 сек. и след това тръгва рязко... това е на мек пясък а на твърд изобщо не се усеща потъването.
                        LZ1RED

Коментар

Пацо, каквото и да пиша все тая... Понятието пясък е толкова необятно, че едва ли мога да опиша и частица от действителността...

Нaй-добре от всички джипки, които съм имал и карал на пясък, се държеше LJ-80. Просто беше най-лека. В тази връзка идеята на Пламен за Джимни, не е лишена от логика.

На Събора, посреднощ, ходихме да гоним с Влади333, някаква джипка, която карала по дюните. Вярно, Вранглерът не е с най-подходящите за случая гуми, но отначало си вървеше идеално, докато стигнахме оградата на бившата резиденция. Те там стана весело, гумите се въртят, скоростомерът показва 20-ина км/час, а се движа с няма и 0.5, най-много.... но поне се движех. Сутринта, Дамян ме светна, че точно на това място имало някакви червеи, а пясъкът бил пухкав и с вертикални дупки... Та пясъкът е много видове и много различен...

Може би, много лек джип, с колкото може по-широки гуми, в никакъв случай агресивна шарка и много бавни, бавни...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            Ами, как ми хрумна.
                            Няма да я карам тая джипка я, до Градина и другите южни чудесии ще ми е далеч да ги вадя всеки път. Аз бих си карал каквото ми падне и няма да се оплаквам.
                            От това, че имам опит по всякакви офроуд неволи не ме кара да се чувстам достатъчно уверен да препоръчам кола.
                            Та затова питам. Може да получа достатъчно нищо като идеи или пък и да ми светне.
                            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Ела ми вземи Вранглера, продава се почти без пари. Лек, мощен, има клима, става и на кабрио.... Атрактивен. Е къс е, ама без покрива ще влизат и излизат от него без проблем
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

От това, че имам опит по всякакви офроуд неволи не ме кара да се чувстам достатъчно уверен да препоръчам кола.
                                Що не им изберете една Червена джипка и работата ще се оправи. Автомобила се избира по критерия като в подписа ми. Аз съм карал няколко автомобила и например Патрула не ми допада и не ми е удобен. Всичките всъдеходи вършат работа стига да ги кара кадърен човек. С 800кг лодка в пясъка знаеш че трудно се справят автомобилите в пясъка защото ще служаи като котва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X