Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чудене за семейна джипка на въздух

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чудене за семейна джипка на въздух

Здравейте,
    Семейството е на път да се увеличава и се замислям да сменя семейния седан с джипка.
    Държа да е на въздушно окачване и да е бензин.

Бюджет около 25к.

Автомобилът НЯМА да се ползва за оффроуд, само асфалтово каране, предимно магистрала и тук-там градско ( за основно ежедневно градско каране имаме служебни коли ).

Замислям се за ML / GL?

Ще се радвам на ваши предложения за друга марка / модел.
    Благодаря

GC, Q7, Durango. ML, GL също са вариант, но скъпа поддръжка. Аз лично от GC при подобни критери съм най-доволен. С разликата, че сега ще го ползвам и за лов, но то е универсално

Коментар

Бах и темите. Форумът е за оффроуд все пак! Едно време подобни питащи се препращаха към "мамите", че там беше мястото. Ма сега пък може и обратното да е!? Де да знам?

п.п. Да не е само спам. GL. По-нежен е някак.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Нищо и няма на темата,аз съм на въздух и частите за преправяне на нормал са 1100 кинта,много правилно си пита човека

Мигар тиа супер-премиум нужници на 10 г. са под 25 иляди ? Що толко евтини, нали са баш ?
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Не знам какво ви става - това му е бюджета,това иска и за това пита

Жена ми не иска да се вози в нищо друсащо по ред причини,аз искам да има място,да може да тегли,да не слагам вериги на педя сняг и да е удобно за 15-18 часови преходи на ден - и комби на въздух,че имаше и Тундра с цял заден мост ма ще си я карам сам баси.

Иначе всичките сме големи офроудаджии,от 150 000 регистриране за 6 месеца 15 кални снимки няма па ма се бъзикаме с човека 😳🙄

поправка 243 000 регистрирани,24 снимки няма
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Аз като прочетох "джипка на въздух" и помислих, че за двигател - въздухар е темата а то...

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          3 години пот ме обливаше от Мерцедес на Тойота да мина,а не взех GL точно заради въздуха и никаквите доработки по това,за кал там дума да няма,не е Тойота

И за снимките знам,то и аз не пускам……..ма човека си знае защо цял форум яка пружина иска,а той възглавниците го влекат

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Извинения предвид, че аз пиша в тема за... жипки?!?
          Обаче откакто разбрах какво какво точно се има предвид "на въздух" - то не е ли нещо като коли на ток?
          Или надуваеми мадами?
          ОМВ...

Извинявам се!
        Не е за тук темата.
        Благодаря за отговорите все пак.

Преди известно време писах за един американец, на който се бях спрял - Ford Expedition 5.4 само на задно. Идеята беше да се теглят каравани и прочее..
        Нямаше толкоз препратки към БГмама сякъш...

Свърши си работата американеца, дойде едно семейство живели в чужбина дълго време - харесаха си го и си го взеха...
        Моята жена държи на максимум комфорт за дадения бюджет, както BENZBOSS сподели - не искат да им друса.

Благодаря още веднъж на коментарите по темата.
        Няма да пиша на какво съм се спрял
        Със здраве и приятни летни дни !

Коментар

Не виждам нищо лошо човек да пита тук и за комфортни джипки без непременно да е свързано с оффроуд, достатъчно е че е джип, пък дали ще е детевоз, семеен или за пред кафето, не виждам нищо лошо човек да удари едно рамо, стига да не е като онази тема с градушкката по колата, там е ясна работата....

Има яко оффроуд теми, клипчета и снимки, но отдавна са се преселили в групите на ФБ, това е положението, просто там всичко е по-лесно, снимки, видео, собствена модерация, редакция по всяко време, споделяне до който искаш и т.н.....

Коментар

Всички джипки, които са имали търсения комфорт, когато са били нови, сега, при цена от 25000 лв, ще са в трагично състояние.Или жената трябва да даде още 25-30000 лв, или човек ще прекара живота си по сервизите.Там ще трябва да дава и бая пари,не е само първоначалната покупка.Наскоро, познат си похвали приятел, кухил изгодно БМВ Х 6- засега е налял още 15000 лв, без гаранция, че даването е приключило.Естествено, който не е съгласен, може да си купи, и да види как стоят нещата.Бюджета стига приблизително за Дъстър, ама не е на въздух...

Коментар

• sonda
              sonda коментира
              Редактиране на коментар
              Това имах предвид и аз по-горе, ма зинаха като чебри- "мани човека да се вози на въздух и комфортно"...

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Добре де - 25 беше моята,за 1100 както казах от въздух може да мине на нормални амове,на 140 000 мили,сега е на 200,сменил съм един стартер,че им е лабава черта,от всичко което искаше жената няма само подгряване на волана.

25 тукашни пари,при вас няма как да няма не по почти подобно

Няма, Асене. Това което виждаш там в долари е по-евтино от тука в лева Х 2.
            За това аз си купувам кошниците от Америка, нали съм стиснат.
            Джип 5.7 на въздух 2014-16г с леко крив заден калник, на 100-130к мил. там е 10-15к $, тука 35-45к лв. Имаме 2 в семейството.
            На Женя Лекса мислехме да продаваме и се отказахме, защото колата е наистина добра. Нещо подобно може да влезе в бюджета на Колегата, но ще е 2006-20010г. и намирането на жив екземпляр ще е сериал. RX350, но е тесничак, според мен.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Аз 5.7 не бих взел в БГто,мойто комби без да го товаря харчи 25-30 на 100,с каравана по баира дава 1/1 или галон на миля,грубо 100 литра ги харчи за 35 километра,бахти зора трябва да е.

ОБАЧЕ тръгвам за съседния щат,задръства се магистралата защото имало 5 пръста сняг,минавам през канавката и бой на педя 2 снежец,да харчи колко иска,жената с мен и може да се трътка в него по 15-18 часа без да ми издере очите,пробвано десетки пъти, това в България няма как да стане,не ти върши работа такъв джуган.

GL за никакви пари и механика да ти е брачед поне,бутилка черно Джони в багажника за да си готов за неочаквани посещения при него. Тук на това амортесьора му е 1300 кинта.държат по 40 000 мили на нормален път или на смяна на масло сменяш амортесьор……….за сравнение предните Билщайни 6112 на комбито са около 630 долара с пружините, двата комплект са тая цена,сменям си ги сам на тротоара,доживотна гаранция………и то само това да беше,е за това тия са по 20 бона пък другите по 50,на третата година каране изравняваш цената,пазара не лъже

• sonda
              sonda коментира
              Редактиране на коментар
              Е аз нали същото приказвам...А тука 10-годишна Секвоя гони 70 иляди лева вече, а и при вас са нагоре..

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Едва ми се събра в устата,препоръчвам нещо от което аз избягах

10 годишна с кожа и 4Х4 на 140 000 има за 20 без да се напъвам да я търся,че и нови гуми / само те са 10% от цената и,за това ги пиша /.

За тия дето не са се сблъсквали с цифрите

https://www.bilstein-shop.com/bilste...-p-246450.html

Без много ровене,че ако се разровя и на моята цена ще ги намеря

https://yotamafia.com/product/bilste...HzLgJnytaEEMFm

Любов ма чак толкова любов боли и минах на Тойота,горе GL,долу комбито
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Е как да мина като не се троши Тотката,за едните амове няма да сменям марката я. Аз на женския Мерцедес сложих Билщайни като беше на 115 000,сега гони 300 и не са текнали още,държат си.

Мини вика…….сън не ме ловеше 3 години,кошмари с Тойоти сънувах,а сега Нисан 😳,аз кола купувам веднъж на 10-15 години,марка сменям на 20,като стана на 65 може да се замисля ма дотогава да живей ТОЙОТА
              Мини ти на Мерцедес,единия ам 1300 каймета,купуваш го заедно с масления филтър,че толкова държи,една смяна на масло и курец ма поне масления филтър е само 20 кинта и има емблема МЕРЦЕДЕС

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              По лошо е при мен. Минах на Порше. Не ме плаши с Мерцедес.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Мерак с пари се гАси,да си го кара жена ти с КЕФ,другото са само пари,правят се.

Може да разгледаш за Порше Кайен, има ги и на въздух и на нормално, бендзина става на газ, ама бая харчат имат различни по големина двигатели. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...04a2145&vc=Car
            Последно редактирано от Лунджов; 27-06-25, 13:49.

Коментар

Първоначално публикуван от Лунджов Преглед на мнение
              Може да разгледаш за Порше Кайен, има ги и на въздух и на нормално, бендзина става на газ, ама бая харчат имат различни по големина двигатели. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...145&vc=Car
              Тук харченето остави го,по интересно е обслужването колко струва....????×2 от цената на колата,затова и са привлекателно евтини.Партито почва когато влезе в сервиза...
              Последно редактирано от vwbeetle; 27-06-25, 16:12.

Коментар

• Лунджов
                Лунджов коментира
                Редактиране на коментар
                Абе и това го има, ама кеф цена няма стига да можеш да си го позволиш, аз за малко да скоча на такова ама после рязко посегнах на японците.

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                И правилно. Японците скапват нещата със закъснение. Европа ги води в това отношение с 10тина години.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X