Защо вместо Соренто не загледаш Туарег. Имам същата ситуация като теб вила в сериозен баир и 890м земен път със завои и корени. Този път трябва да го насипя и по мои сметки ми трябват 290тона фракция. Започнах като теб да се чудя какво да си купя. Хем исках да ми харесва, хем да може да тегли ремарке и себе си по тоя баир. Купих ремарке и остана джип. Имал съм Соренто никакви системи, чисто механично 4х4, което при сериозни препятствия умира във въртене без смисъл, както и половината прехвалени механични джипки, карани от масата. Започнах да гледам в youtube всичко що има директни сравнения на 4х4 в различни джипове. Х5 първо поколение невероятно 4х4 благодарение на системите, но няма бавни и с 2 тона ремарке на баир и черен път е равно на смърт директна. Соренто се отказах, заради неоправдания от към вървеж разход на гориво, а и е механичен само. В няколко теста гледах представянето на Туарег и ме впечатли изключително много. Постоянно 4х4, имаш селектор с няколко режима. Единия режим включва планетарна предавка, която понижа и става с бавни, а като го врътна още веднъж става заключено 50 на 50 между мостовете. По висок е от Соренто с 2см. Въртящия момент на колелата е приблизително 19000нМ и няма да го спре ремаркето отзад. Тракшън контрола супер прецизно играе с колелата и дори 2 на диагонал да са във въздуха звера си минава. Стига съм го хвалил от информация в тубата. Ходихме с жената и си го купихме. Дойде теста, беше валяло викам сега му е мамата, закачих ремаркето в близката пресевна ми думнаха 2.2 тона фракция в ремаркето и газ към вилата. Понеже бях с нормални зимни гуми си буксувах, но ламята си изтегли ремарке 2.2тона по земен мокър път с около 13% наклон. Разхода на гориво засечен за последните 15к км от както го карам е извънградско 7 и градско около 8.5. Погледни тази машина, защото на външен вид изглежда паркетна, но всъщност е много сериозен джип като механика.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ при избор на нещо 4х4
Свий
X
-
Гледах туарези,на обяви.Накрая си взех един МЛ 350 бензин,инспирейшън изпълнение.Има газ,235 коня,има бавни,рамата му е като на камион.Карам си го,и като му дам газ,това поне върви.За моята употреба е идеален,мога да го ползвам и за лека кола,и да си ходя до мястото,до морето и т.н.Благодаря че си отдели от времето,а и е интересно да научаваш преки впечатления за някоя машина,от човек който кара такава,а не-''мани ги тея,това не е джип'' и т.н.А реално тези ''паркетници'' отиват там където ще идат и разни ръждиви таралясници с заварени железа по тях,набедени за джипове.С една подробност-паркетниците,вървят два пъти повече,харачат,бая по малко и можеш да си ги караш.като тидават някакъв комфорт.
Yamaha Yz450F
Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
-
Първоначално публикуван от KUM4o Преглед на мнение...представянето на Туарег... Въртящия момент на колелата е приблизително 19000нМ ...
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
- 1 like
Коментар
-
Човека е писал на колелата, не на двигателя. Вероятно е прав, като умножиш нютоните по предавателните числа на първа бавна скорост, може и да стигне някакви такива луди нютони, не ми се смята.
Това е като рекламата на все още несъществуващия Тесла Роадстер, където Елон каза че има 10 000 нютона, ама не подчерта че и той говори не за двигателни, а на колелата.
Иначе поддържам мнението за Туарег - за парите няма по-добър джип. Искаше ми се и на мен преди няколко години Патрол дълъг 4.8 бензин, ама като няма пари за такъв, взимаш Туарег или Кайен.'97 Musso 3.2
...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар