Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на нещо 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при избор на нещо 4х4

Здравейте,идва време в което ще се разделям с досегашния ми джип-Чероки XJ.Джипа ми е направен за доста сериозен офроуд,отзад съм го направил на пружини,с блокаж на задния диф,бавни дифове и т.н. Просто не го карам по предназначение,а се появи човек който ми дава едни пари за него......
    Имам едно бунгало,до което има един километър черен път с камънак,ходя там един път на две седмици-може да се иде и някой прежален голф,или по-висока кола.Ежедневна и основна кола си имам.Та,ако продам черокито се чудя какво да си взема,нещо което ще ме кара до това бунгало при нужда,и да ми е като резервна кола.Изискванията ми са:бензин,ръчка,да има или да става на газ,климатик,цена до 8-10к лева.
    Почнах да заглеждам ЦРВ,Соренто,Рав 4,като не знам нищо за тях,а и мога да се насоча към друга марка и модел,само да покрива моите критерии.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

Друг Черок
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Маверик 2, 2,3 бензин, с раздатка е, блокира се механично с ел.управление. Широко и удобно купе. Има тема някъде тук. Като всеки Форд е на добра цена за придобиване. Принципно си е американски модел. При мен също е втора кола, возя си кучето до село и за в града.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Аз имам два такива Маверик–а, 2006–та година. Единият е работен и винаги вози инструменти. Правя с него около 15000–18000 километра. Лятото е с гуми са "всички терени", а зимата с добри зимни гуми. А "Черният Маверик" го ползвам за втора кола, когато не работя. Прави 2000–4000 километра, само с нормални гуми. Мотора 2,3 литра е разработван заедно с Мазда и на мен много ми харесва. За тия пари може да е с кожен салон и без ръжди. Три литровият мотор на мен не ми харесва, защото е стара разработка и в Америка го махат при Ескейп–2. И кутията е само автомат. Червеният е с газова система, преправена и настроена от мен с добри компоненти. Разход 12–13 газ. В Фейсгрупата винаги се продават части за каросерията и други.
        FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Виж за Маверик не се бях сетил.Сега ще ги погледна.
          Ако ще е Черок,то само ще е 4.0 XJ-фейс,по възможност ръчка,но понашите ширини е нещо като еднорога.
          п.с.Току що погледнах Маверик-а,добре изглежда,на централния панел на някои пише 4wd само,а на един видях и някакво копче там,но снимката е мътна.Та да не би да има модели с нещо допълнително?
          Последно редактирано от ivo929; 01-06-25, 19:19.
          Yamaha Yz450F
          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

До 2003 е с ръчен режим на 4х4. След това е автоматично. Това си видял вероятно.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Видял е копчето за блокиране на 4Х4, което го има само на 2.0 литровите, 125 коня с ръчни скорости. 2.3 и 3.0 нямат такова. Аз бих погледнал КИА Соренто I, 2.4 бензин, ръчка, парт-тайм.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Вече гледам всичко..Някой има ли допир до Греат уол ховър Н5 2.4 бензин?Надежност,от към части,проблеми и т.н.
                Yamaha Yz450F
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Гледай при тия, че по-вероятно да са прави!

https://www.google.com/search?q=grea...ess-video#ip=1
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Китайците отпадат,прегледах всички обяви за Соренто с 2.4-броят се на пръсти,няма избор.
                    Лошото е че си продадох Черока,и сега ми е нервно,останах без джипка и рова сайтовете.Вчера случайно попаднах на човек,който ще продава 4 рънър 1kzt-3.0 дизел,още не е решил,и според него няма толкова подържан рънър,а за корозия да не говорим.Сега чета всички теми за Рънър във форума,даже може да се каже че съм ги прочел.Но дизела,и цената му ме кара да се замисля.....и пак става каша.
                    Yamaha Yz450F
                    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

За Рънара търси Ванката от Банско да ти разкаже . Той има такъв .
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• ivo929
                        ivo929 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Как му беше ник-а,да го намеря?

Ето... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20250706_130935_Gallery.jpg
Прегледи:307
Размер:76.2 КБ
ID:7004683
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• ivo929
                        ivo929 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Благодаря!

На Рънар за 10 бона, нещо му има. Или е 1959г модел.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

• ivo929
                        ivo929 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Не е 10 бона,човека обмисля за 16.Но досега дизелов джжип не съм имал,и не знам дали е моето.

• drukman
                        drukman коментира
                        Редактиране на коментар
                        Горе пише "бюджет: 10к"
                        Ако ще го обмисляш още няколко пъти... имам Титан 2018 на 90к км за продан. ... и хич не е дизел.

Имал съм и чероки XJ (дизелово) имам и 4рънър 2.4ТД, 92-ри набор. Тойотата е по-кола във всяко отношение. Както и да го погледнеш, от изпълнението на ел. инсталацията та чак до комфорта. Единствено ламарините на черокито са една идея по -устойчиви на корозия.
                      Моята тойота е с правени пружини в завода в с. Крън. отзад и тунинг торсиони отпред. Амортисьори от 80-та отзад и газови, двойнодействащи кайаба отпред, в момента е с 235/85/16 (нещо като 32"). Оня ден возих 850кг. бетонни паркотела и останаха повече от 5-6см до бъмпстопа на моста - перфектна товароносимост. Вози перфектно както на пътя така и извън него. Там където съм минавал с черокито с 300 зора (имаше 2" лифт черока с 31"-ци), минавам с тойотата на един дъх без да се замисли!
                      Ако сега трябва да купувам пак бих взел рънър 2-ра генерация с 1kz-t. Това е перфектна комбинация с много мегдан за тунинг.
                      Важното е обаче да не е прегрявана и да й работи адекватно охладителната система, аа и да няма ръжди де.

Успех.

Коментар

• ivo929
                        ivo929 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ами човека гарантира че колата няма никаква ръжда никъде,няма нищо против да се вдигне на подемник и да се огледа подробно.Казва че е подържана безкомпромисно,даже наскоро и е купил два нови акумулатора.Според неговите думи този джип е бил на собсвеника на фирма Тиксим-Тойота,и след това го купува негов механик,а от него го купува сегашния собственик.Двигателя е 1-KZT 3.0 дизел,и всичко по колата работело,зимата палел както сега.Прати ми снимки,в стоков вид е,даже стоят калобраните на калниците.Ръчка е,кожен салон,климатик,ал терен гуми с нормален размер.Каза че гори 10-12.Търси и 16000 лева.Уж била 98,но като се разчетох тук,разбрах че щом е с металните,лъскави брони,най вероятно е 95 г.По принцип не искам дизел,а и не знам какво да очаквам от тази Тойота,и го мисля,така или иначе преди края на месеца,не може да се види.Какво би ме посъветвал,ако всичко изброено по-горе е така,както ми го е описал продавача?

Бе, написах ти, че е мой набор.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X