Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за BMW 1-ва серия, първа генерация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за BMW 1-ва серия, първа генерация

Та понеже вече година пътувам по 100км на ден, си търся нещо алтернативно че с Черокито взе да ми идва нагоре...

Говорим за първата генерация 1-ва серия. Не знам как ги водят точно...Е-нещо си. Пробвал съм на един-двама колеги и ми е много комфортна.
    Та ми трябва мнение. Без значение е дали ще е дизел или безнзин. Черокито ми е дизел, ама като гледам накъде отиват нещата с еконормите на старите дизели, може би клоня към бензин с газ, но не е задължително.
    Основно ме интересуват най-важните агрегати по-безпроблемен двигател и скорости. Всичко друго го приемам като консуматив.

Благдоаря!
    "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Дизелите им до 2007-ма (М47) са по-сполучливите, същите като в Е90. Ако имаш намерение да се заиграваш, доста части стават от едната платформа на другата.

Познат имаше 130i (N52) и беше много приятна кола, но съм чувал, че поддръжката им е доста скъпа, много подобна на 335i (N54), т.е. не си заслужава, не стават на газ. По-стария от малките мотори, пак до 2007-ма също е по-сполучливия. Ръчната кутия е Getrag, безпроблемна, същата като на всички други БМВ-та с надлъжен мотор, ако търсиш автомат гледай да е ZF...

Като цяло вече са дърти и уморени, внимавай много при огледите.

Коментар

Като гледам бензинките са с многоточково и газта няма да е проблем. Погледнах вариантите в аутодата и ме досърбя за 130i. Въпроса е от къде ще намериш читаво, защото са 2004 - 2007 и най-младото е 18 годишно. Дизел на тази възраст не бих гледал, освен ако не е бяла лястовица.

Коментар

За добро или лошо повечето са дизелови. АКО е поддържан и продължи да бъде поддържан съвестно, няма да има проблем. Има съществени разлики между по-старите (до 2007-ма) и следващите.

Големите бензинови също не са цвете за мирисане - ел. водна помпа, преди 2 години беше 6-700лв, дюзите 2012-13 бяха по 230лв бройката, преди 2 години бяха по 650-700, бобини, МОСФЕТи в ЕКУ-то, имат си техните драми.

Коментар

За 100 км ежедневно, бих търсил електричка. Ако имаш как да я зареждаш в къщи, естествено.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

• r34c7
            r34c7 коментира
            Редактиране на коментар
            Човека търси 20-годишна единичка, не мисля че бюджета предразполага за електричка.

Не бих си причинил БМВ от тези генерации и по-новите. Красиви, но чупливи играчки. За втори автомобил, за забавление, за щерката да джътка - ОК. Готини и забавни за каране коли.
          За основен автомобил, с който ще ходя на работа всеки ден - по-скоро не. Отделно, че имат доста специфики и като цяло не е кола да я ръчка всеки.

Коментар

• nissan_1978
            nissan_1978 коментира
            Редактиране на коментар
            Кое е чупливото на БМВ 1,3,5 серия от 2003-2007 година с дизел М47 или М57. Айде за N серията мотори и Фките знаем, че са боклуци, но те са по-нови.

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
          Та понеже вече година пътувам по 100км на ден, си търся нещо алтернативно че с Черокито взе да ми идва нагоре...

Говорим за първата генерация 1-ва серия. Не знам как ги водят точно...Е-нещо си. Пробвал съм на един-двама колеги и ми е много комфортна.
          Та ми трябва мнение. Без значение е дали ще е дизел или безнзин. Черокито ми е дизел, ама като гледам накъде отиват нещата с еконормите на старите дизели, може би клоня към бензин с газ, но не е задължително.
          Основно ме интересуват най-важните агрегати по-безпроблемен двигател и скорости. Всичко друго го приемам като консуматив.

Благдоаря!
          Предимствот на първата единица е, че е на задно, но избора на бензинов шестак е доста ограничен. Ако търся за себе си бих предпочел Е46 според бюджета, като предполагам, че за едни и същи пари ще има доста по-богат избор!
          Няма старо БМВ за което всички болежки вече да не са известни!

Коментар

Вземи си най-добре една Е90тка 320д ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 163кс (тези 177кс не ти ги препоръчвам), вървежа ти е добър, разхода ти е добър, надеждна кола е, не е толкова капризна, доста по-комфортна, широка, удобна и по-качествено сглобена от Е87 (1ва серия) а ако си фен на единичките вземи си такава със същия мотор (120Д 163кс). Но за мен лично щом пътуваш си вземи дизелче, никък разход най-вече. Аз в момента карам такова Е90 и също много пътувам - по 3-4000км месечно - много добра кола. Карал съм и еденичка, та не си бъбра празни приказки относно сглобката и ергономията.
            Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X