Обява

Свий
Няма добавени обяви.

FORESTER или GRAND VITARA?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: FORESTER или GRAND VITARA?

Благодаря на всички за изчерпателните,подробни отговори и мнения! Все още ми е много трудно да избера и продалжавам да мисля.
    Покарах малко FORESTER 2.0TD и трябва да призная,4е много ми хареса! Двигателя има голям запас от мощност още при малки обороти,не сам очаквал такава динамика от SUV,в завойте се държи добре,вози сравнително комфортно. Това,което бях чул и чел за интериора се потварди-евтина пластмаса,леко потропваща по неравностите. GRAND VITARA не сам карал още.
    А имате ли инофрмация за автокъща UNICORNO,която предлага нови автомобили SUBARU FORESTER на по-ниски цени?

Коментар

Първоначално публикуван от Sapfir Преглед на мнение
      1.Сузуки никога не са копирали от Субаро, а Субаро са взаимствали от Сузуки макар и без успех.
      Дай малко факти, че така думите малко висят във въздуха. Всеки би могъл да каже обратното. Може би са взаимствали боксера от сузуки? Или AWD-то? Или някоя гайка на спирачния маркуч ?

2.Новите Гранд Витари имат имат тракшън контрол система лицензирана от Мercedes.
      Те и SsangYong имат дизел, лицензиран от Мерцедес, само дето Мерцедес не го произвеждат вече повече от 10 години, а се прави в Индия за Ssangyong. Дай пак малко факти, сравнения, клипове и каквото има налично, да се види кое как работи.

4. GVitara-та спечели наградата от потребителите за най-добър компактен SUV през 2007, още награда на Ауто Пасифик в категория компактен SUV.
      Е те тука колега влезна на терена по чорапи. Потърси в нета кой печели за миналата година класациите за най-добър SUV в щатите, и после коментирай някакви награди от 2007-ма.

1. 2009 Subaru Forester Wins AutoPacific 2009 Ideal Vehicle Award
      2. The 2009 Subaru Forester today was named to the "Best Family Cars for 2009" list by Parents Magazine and Edmunds.com.
      3. 2008 Drive Car of the Year: People’s Choice – Subaru Forester(drive.com.au)
      4. 2009 Motor Trend Sport/Utility Of The Year: Subaru Forester
      5. Subaru Forester Wins MotorWeek Drivers' Choice Award for Best Small Utility
      6. Subaru Forester wins US Sport Utility of the Year
      7. Subaru Forester Wins Top Award in the Compact Utility Vehicle Category

5. Проходимостта на Витарата е в пъти по-голяма както и клиеренса за оригинално заводско окачване говора, това е все едно да сравняваме Wrangler с Grand Cherokee
      Факти, цифри, дай нещо да сравним. Гледам по разни сайтове - Сузукито има 20см клиренс, Форестъра има 21.5-22.5 см...
      Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
        ЛИЧНО МНЕНИЕ! Ако Субаруто имаше........ Ааа също и блокаж на средния диф. .
        Има колега,няма такова да няма ,ако има среден диф !

Колега Sapfir дай малко инфо какво са заимствали-мотор,задвижване ,окачване......да не би някоя дръжка на врата ?
        Гранд витара с постоянно вече -казваш,а Форестера от както е създаден !
        "Лично съм карал и двата на един и същи кален терен, шофьора еднакъв ...аз, оттам където минава Витарата Субаруто нема никакъв шанс да изкатери баира със засилки , без засилки просто никакъв, гола вода е ...смешно е чак..."
        -Кажи за къде става въпрос.Не мисля че Субару е по-проходимо от Витара ,но твърдението ти е леко несериозно! Все пак Субару е кола ,а Витарата се води джип.

За просвета....на Субару заводско е 20,5см ,на Витарата колко е ?!?

ПП Хайде да пишем с повечко факти и знания ,а не да си ги мерим....колите
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Защо ли всяка тема за избор на МПС се превръща в Левски - ЦСКА?

Двата автомобила за мен са различни като функционалност - ако ще се ползва като лек автомобил - Субаруто, ако държи да има "джип" - Сузукито...
          Лично аз бих предпочел по-комфортния /за нашите дупки оградени с асфалт и наречени "улици"/... Единствения недостатък на Субаруто до момента за мен беше, че няма дизел... Щото дали точно 6 или по-скоро 7-8/100 разход нафта не е като 9 или по-скоро 10-12/100 бензин... Не че 8000лв може да се "избият" от разликата в разхода де...
          Последно редактирано от Тедо /LJ73/; 23-09-09, 10:23.
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

1.Сузуки никога не са копирали от Субаро, а Субаро са взаимствали от Сузуки макар и без успех.

Голямо взаимстване,няма що
            Особено на рекламата за хилхолдера на тазгодишния модел.Едва ли не,че те са го измислили,пък аз не знам модел на Суби след 1982 г. който да го няма серийно Това е само примерно .....
            Проходимостта дори не подлежи на обсъждане
            ........................
            Но пък аз съм си от феновете сектанти на марката
            SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
            0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнение
              Благодаря на всички за изчерпателните,подробни отговори и мнения! Все още ми е много трудно да избера и продалжавам да мисля.
              Покарах малко FORESTER 2.0TD и трябва да призная,4е много ми хареса! Двигателя има голям запас от мощност още при малки обороти,не сам очаквал такава динамика от SUV,в завойте се държи добре,вози сравнително комфортно. Това,което бях чул и чел за интериора се потварди-евтина пластмаса,леко потропваща по неравностите. GRAND VITARA не сам карал още.
              А имате ли инофрмация за автокъща UNICORNO,която предлага нови автомобили SUBARU FORESTER на по-ниски цени?
              Ела на Пловдивски Панаир и ми звънни, ще има цена за теб.
              Impreza WRC STI

Коментар

[QUOTE=imageo;857726]Дай малко факти, че така думите малко висят във въздуха.

Според вашeто изказване :"Дай малко факти, че така думите малко висят във въздуха", излиза че не вярвате че съм ги тествал и че ме наричате лъжец и ме обиждате.
                Колега исканите от вас факти и доказателства за копирането мога да Ви ги дам но не желая, не сме в съда за да Ви доказвам нещо, просто се загледайте в двата, като за начало можете да започнете от задните спойлери, ако не виждате приликата, която е 90%- няма да спора с вас... ,а за думите ми дето висят във въздуха, айде малко по полека брат ми, да не овиснеш във въздуха ти.

(Цитат: imageo)Те и SsangYong имат дизел, лицензиран от Мерцедес, само дето Мерцедес не го произвеждат вече повече от 10 години, а се прави в Индия за Ssangyong. Дай пак малко факти, сравнения, клипове и каквото има налично, да се види кое как работи.

Не знам какво общо има горното с темата и дали осъществявате връзка с главния мозък но все пак...
                За лицензираният от Мерцедес двигател при Ssangyong, че е стар модел стар е. Аз не съм казал обратното, търговска уловка която може да се разбере в ценовотата разлика м/у МL и Ssangyong. Вие ако си мислехте, че разликата в цената идва само от евтината работна ръка при Ssangyong, а качеството е същото като при Мерцедес леко сте се заблудил. Отново за желаните факти и доказателства: колега малко на спор го обърнахте , но човек който е настроен да спори колкото и доказателства да му дадеш че земята е кръгла той пак може да каже: не елипсовидна е.

(Цитат: imageo) Е те тука колега влезна на терена по чорапи.
                Много майсторски нещо ми говорите.
                Моля да се държите малко по благоприлично и да спазваме добрия тон, е па каде съм влезнал аз по чорапи незнам, ама знам кой че излезе по търлъци накрая.

(Цитат: imageo) Факти, цифри, дай нещо да сравним.

Бях "помолен учтиво" 3 пъти за факти относно защо Витарата е по-проходима от Форестъра, не мога да откажа на толкова любознателен човек като вас.
                Сега ще Ви дам така бленуваните от вас факти относно проходимостта на двата SUV-a.
                Надявам се като ги видите фактите и сравненията да не съжалявате:
                Важно е да ги гледате със звук.

1. http://www.youtube.com/watch?v=gz2RH...eature=related

2. http://www.youtube.com/watch?v=5vWboAIf_yk&NR=1

3. http://www.youtube.com/watch?v=My2RbPS-1fQ

Готов съм за факти на живо със същия резултат.
                Това че каратe Forester който на мен лично ми харесва, не ме задължава да Ви го издигам в култ над Витарката.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                  Би ли бил по-конкретен относно с какво е в "пъти по-добре".
                  Ами като начало в завойте . За проходимостта не съм съгласен, че отстъпва - ама въобще не съм съгласен. Основното обаче е гаранционното обслужване (колегата каза, че иска нов автомобил). Ново сузуки в България значи или да откаже доброволно гаранцията на колата и да си я поддържа като стар автомобил или да се вкара в един филм, дето не го пожелавам на никого. Там са едни цифри, едни щети по колата от смяна (или несмяна) на каквото ти падне. Компетентността на "майсторите" (с малки изключения) е ... Абе във форума има доста изписано по темата.
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                    Ами като начало в завойте .
                    Значи стабилността в завоите при коли с ESP зависи много повече от неща като твърдост на окачване, център на тежеста, ширина на колата, разпределение на тежеста по оси. Ще кажеш "Субаруто е фултайм", ама такава е и Витарата. Така четворното на Субару не е предимство в случая. По-скоро фактът, че гумата на Форестъра не е на задната врата, едни допълнителни 20 кила от по-ниския център на тежеста на двигателя, допринасят много повече. Ето ти две ревюта от един и същ източник:

Ride & Handling (Форестър)
                    2 out of 5 stars
                    The Forester stays stable in a set of bends, but it's not as grippy as many rivals. The steering spoils your fun, too, because it's spongy and inaccurate. Body control is the main issue, though. The soft suspension is good at taking the sting out of harsh bumps, but the body leans in bends and bounces over crests.
                    Ride & Handling (Гранд Витара)

2 out of 5 stars
                    The firm suspension limits body movement, so the Vitara remains composed through corners. Good grip and well weighted steering also help. The downside is an unforgiving ride, which never settles. It’s even choppier in the three-door car.
                    Накратко, най-голямото предимство на дизеловото Субару пред Витарата, което се отнася и за всеки друг съвременен дизел, е че при каране със 120-130 извънградско, двигателят ще държи 2500 оборота на шеста и въобще няма да се чува. Тоест за дълги дистанции ще уморява по-малко. При Витара 2.4 двигателят при тая скорост ще гони 4000 оборота и ще реве в купето. Витарата няма шеста! Плюс Витарата друса много - при всички генерации и всички варианти, в които се предлага. Тоест Витарата за черно и градско е по-добра от Форестъра, докато последният го бива повече за дълго извънградско каране.

Много народ плюе наистина сервизите на Миркат, но това не отменя факта, че сервизите на Субару са спорадични и със съмнителна репутация. Опира до проста икономика - майстори за Голф бол, за Субару йок. Щото Голф бол по улиците, а Субару йок. Сузуки поне се среща по-често, а особено Витарата е успяла да си извоюва статус в БГ.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                    ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от joro_bul Преглед на мнение

Как да те намеря? Планувал сам да го посетя точно с тази цел.

Коментар

Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнение
                        Как да те намеря? Планувал сам да го посетя точно с тази цел.
                        Дай тел да ти звънна.
                        Impreza WRC STI

Коментар

0899149243

Коментар

Първоначално публикуван от joro_bul Преглед на мнение
                            Да уточниме ти не си на комисионно, и не участваш във форума с търговска цел...

Коментар

Да уточниме ти не си на комисионно, и не участваш във форума с търговска цел...
                              Ако имаш някъкви въпроси съм на твое разположение или си пусни личните.
                              Impreza WRC STI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X