Обява

Свий
Няма добавени обяви.

FORESTER или GRAND VITARA?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: FORESTER или GRAND VITARA?

Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
    Това твърдение може да важи с пълна сила за всичко след парния двигател... "Ново е, не е тествано, значи бягай надалеч..."
    Най-новия бензинов двигател на Ауди също не е навъртял 100000 км, но реномето на фирмата е достатъчно за да си купиш новата им кола...

Факта, че Субару са пуснали на пазара този двигател и залагат реномето си, което е блестящо в цял свят е достатъчна гаранция за качество...

Виж ако Деу или Хюндай пуснат нов боксер дизел бих се двоумил...
    Aз пък веднага бих си взел новия 2.2 дизел на Хюндай със 190 коня и 430нм въртящ момент. На базата на сегашния 2.2 дизел е. Защо не Субару като правят боксери и дизела да е добър.
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dobs
      Това твърдение може да важи с пълна сила за всичко след парния двигател... "Ново е, не е тествано, значи бягай надалеч..."
      Най-новия бензинов двигател на Ауди също не е навъртял 100000 км, но реномето на фирмата е достатъчно за да си купиш новата им кола...
      За да съм готов да изхарча много пари в нещо ново, непроверено и обезпечено със съмнителна сервизна мрежа, трябва да съм стимулиран силно. Боксер дизел с мощност 150 к.с. въртящ момент 340 Nm и разход 6.5 ми звучи прекалено средно. Ако предлагаше например 430 Nm и 200 коня при разход 6.5, супер. Обаче, предлага същото както и всички останали в бранша с голямата въпросителна как се поддържа след 4 години и колко хора биха си пожелали да купят боксер дизел втора ръка на 150000 км.

Колкото до последният бензинов мотор на Ауди, бих допуснал, че като технология не се отличава с нищо радикално от предходния. Най-вероятно не са го преработили да гори дизел ...

Някой знае ли дали Витарите 5 врати могат сега да ги правят 6+1? Щото преди 2 години не можеха. Форестъра също не става.
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Сега се връщам от кратка почивка в провинцията и попаднах на човек с чисто ново Субару, като основното му оплакване беше, че доста се е ,,разскърцало" купето. Човека кара редовно шосе + 400 метра черен, каменист път...
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
          Сега се връщам от кратка почивка в провинцията и попаднах на човек с чисто ново Субару, като основното му оплакване беше, че доста се е ,,разскърцало" купето. Човека кара редовно шосе + 400 метра черен, каменист път...

Това е градски SUV,бе. К`ви са тея черни пътища,я. Това е предполагаемия отговор на някой от Субару България,ако отидеш и му кажеш за „проблема“ си. Както в Ситроен се подиграха с 4х4 Партнера и ме загубиха като клиент завинаги. Въпрос на възпитание. Не да хулиш чуждите марки автомобили,а да похвалиш и то не пресилено своята кола. В Митсубиши ми разправяха колко по-добър бил Аутлендъра от Санта Фе-то и Фрилендър. От Мото-Пфое пък ми разправяха,че Фрилендъра бил от най-евтините СУВ-ове и колко бил проходим, по думите на дилъра „Абе върви повече от Дискавърито и по черно и по асфалт“. Само в Хюндай човечеца си каза техническите данни на колата,предложи тест-драйв и си даде визитката.

Забележка: Не работя за Хюндай и не печеля нищо от това,което казвам,просто си е истина. Да не говорим за сервизите,там пак фаворит е корееца,а тойота и Пежо имат най-бавните и смотани сервизи в страната. Избягвайте ги.
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Карам витара, но за нов автомобил, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ витара от миркат (ако не знаеш, големите букви са равни на крещене, а подчертаването = с пълно гърло). За форестера - с пъти по-добре е от новата гранд витара ... за раф-а не коментирам.
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi
              За форестера - с пъти по-добре е от новата гранд витара ...
              Би ли бил по-конкретен относно с какво е в "пъти по-добре".
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
              ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                Би ли бил по-конкретен относно с какво е в "пъти по-добре".
                ЛИЧНО МНЕНИЕ! Освен с визия,май с нищо друго. Дизела на Сузукито хич не е лош. Ако Субаруто имаше понижаващи предавки определено щеше да е много по-добро. Ааа също и блокаж на средния диф. Иначе като комфорт Субаруто е по-добро,но не и като стабилност на усукване.
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Само в Хюндай човечеца си каза техническите данни на колата,предложи тест-драйв и си даде визитката.

Забележка: Не работя за Хюндай и не печеля нищо от това,което казвам,просто си е истина. Да не говорим за сервизите,там пак фаворит е корееца,а тойота и Пежо имат най-бавните и смотани сервизи в страната. Избягвайте ги.[/QUOTE]

Колега, кажи нещо дребничко като забележка за Хюдая, че се подтиснах жестоко. ...
                  Последно редактирано от Haji; 22-09-09, 22:10. Причина: не се получи нещо цитата
                  Т5
                  Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
                    Само в Хюндай човечеца си каза техническите данни на колата,предложи тест-драйв и си даде визитката.

Забележка: Не работя за Хюндай и не печеля нищо от това,което казвам,просто си е истина. Да не говорим за сервизите,там пак фаворит е корееца,а тойота и Пежо имат най-бавните и смотани сервизи в страната. Избягвайте ги.

Колега, кажи нещо дребничко като забележка за Хюдая, че се подтиснах жестоко. ...
                    Нека аз!
                    Евтина пластмаса, бавен автоматик /за СантаФе-то/,недостатъчно висок имидж, сравнително по-висок разход /поне както пишат колегите за техния разход на мен така ми се струва - последните 4 дни, 1000 км., среден разход 7.8 л/.
                    За сервиза мога да кажа само добри неща!
                    Не работя зя Хюндай, не печеля нищо от това което казвам!
                    Карам Хюндай от 10 години, три различни модела, не съм имал по-сериозен проблем от изгоряла крушка и някакви тампончета по ходовата!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение

Колега, кажи нещо дребничко като забележка за Хюдая, че се подтиснах жестоко. ...[/QUOTE]

Зле излгеждаща пластамса,но не много некачествена,малка странична упора на седалките,смешно звучащо в дупките окачване(въпреки това комфортно),грозно „дърво“ по таблото. И други. Отвратителен имидж на марката и автомобила. От време на време поскръцва от тук от там,но не постоянно. През големи дупки. Купето е малко слабо на огъване(усукване). При минаване през дупки,при които предна лява и задна дясна гума (например,може и обратното) се чува как купето леко скърца-усуква се доста. Добри неща- среден разход за последните 1000км - 6.7 литра дизел. Вози меко и не се накланя много ,за СУВ.

Първоначално публикуван от Skorpion_BG
                      ...Не работя зя Хюндай, не печеля нищо от това което казвам!...
                      Смей се ти,смей се. На едно друго място във форума ме обвиниха за скрита реклама (това пък защо,та аз си го хваля директно ) и че съм работел в ИНДКомерс. Бях линчуван и сега пиша от РАЙ НЕТ СЪРВИСИС. Дано няма такава фирма наистина.
                      Последно редактирано от Dino; 22-09-09, 23:07.
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                        Ако Субаруто имаше понижаващи предавки определено щеше да е много по-добро
                        ...
                        Иначе като комфорт Субаруто е по-добро,но не и като стабилност на усукване.
                        И за какво точно ще ползва понижаващите предавки ? Може би 350Нм няма да му стигнат?

И по какво заключаваш, че по "стабилност на усукване" е по-зле?
                        Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от imageo Преглед на мнение
                          И за какво точно ще ползва понижаващите предавки ? Може би 350Нм няма да му стигнат?

И по какво заключаваш, че по "стабилност на усукване" е по-зле?
                          По това,че като му висне една гума във въздуха започва да скърца ужасно купето,точно като СФ-то. И двете са слаби откъм усукване. Витара вече не е на отделна рама,но е по-добре. И не се притеснявай,различавам звука на тракшън контрола от звука на усукване на метал. И какво като има 350нм. И Санта Фе-то има толкова и първата предавка му е почти 4:1 (и то преди дифовете) и пак гасне на по-сериозни баири. Първата бавна предавка позволява да караш по-бавно на по-високи обороти. Нещо особено полезно. Аз съм катерил баир,около 15-на, градуса без газ,но при повече пристриса и иска да гасне. За баира-мерен е. И въпреки това 900 оборота на СФ–то са около 5 км/ч 90к.с. или около 180нм. А това са си много при някой ситуации.
                          Последно редактирано от Dino; 22-09-09, 23:09.
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                            Смей се ти,смей се. На едно друго място във форума ме обвиниха за скрита реклама (това пък защо,та аз си го хваля директно ) и че съм работел в ИНДКомерс. Бях линчуван и сега пиша от РАЙ НЕТ СЪРВИСИС. Дано няма такава фирма наистина.
                            И аз затуй де, че то и мен ще ме запишат като сътрудник на ИНД! Ама си мисля вече на ИНД-то да им искам пари за реклама!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                              И аз затуй де, че то и мен ще ме запишат като сътрудник на ИНД! Ама си мисля вече на ИНД-то да им искам пари за реклама!
                              Ъпсилютну!!! Процент от всяко Санта Фе,Теракан или ix55 закупено от съфорумец. Ще сложим една табела преди всяко дилърство на Хюндай,на която да пише, да се регистрират тук преди покупка.
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

До: vasilvvs

Определено Grand Vitara 2009

Абе колеги, моля ви се недейте така бе, защо го подвеждате Васко, че Форестъра бил по-добър от новата Витара, и даже му предлагате други марки ..., и аз мога да му предложа Jeep но това е друга тема, друга марка, друг клас и т.н..

Та конкретно на твоя въпрос Васко: FORESTER или GRAND VITARA?

1.Сузуки никога не са копирали от Субаро, а Субаро са взаимствали от Сузуки макар и без успех.

2.Новите Гранд Витари имат имат тракшън контрол система лицензирана от Мercedes.

3. Гранд Витарите се произвеждат вече с постоянно 4wd

4. GVitara-та спечели наградата от потребителите за най-добър компактен SUV през 2007, още награда на Ауто Пасифик в категория компактен SUV.

5. Проходимостта на Витарата е в пъти по-голяма както и клиеренса за оригинално заводско окачване говора, това е все едно да сравняваме Wrangler с Grand Cherokee

И накрая... готов съм и си залагам таша..те ако има някой, който приеме да ги тестваме, и ако мине от там Субаруто откадето минава Сузукито има от мене една каса бира, бутилка уиски или там квото пие...
                                Лично съм карал и двата на един и същи кален терен, шофьора еднакъв ...аз, оттам където минава Витарата Субаруто нема никакъв шанс да изкатери баира със засилки , без засилки просто никакъв, гола вода е ...смешно е чак...
                                Харесвам Форесттъра но моя избор е Grand Vitara.

Васко жив и здрав и успех брат ми.

Източници:
                                Карал съм Сузуки Витара 2009 и Субаро Форестър 2009.

Послепис:
                                Най-добре вземи и двата за тест драйв, и виж как ги чувстваш и ти как се чувстваш във всеки един от тях.
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 23-09-09, 07:57. Причина: 2 последователни публикации

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X