Обява

Свий
Няма добавени обяви.

FORESTER или GRAND VITARA?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• FORESTER или GRAND VITARA?

Здравейте!
    От доста време избирам какъв SUV да си купя и след далго проучване,четене из форумите,разглеждане и мислене се спрях на тези две машини-FORESTER 2.0/2.0 D/ и GRAND VITARA 2.4! Говоря за чисто нови автомобили,от магазина!
    Проблема ми е ,че не мога да преценя коя е по-добра от гледна точка на надеждност,проходимост,комфорт,качество на използваните материяли!
    За FORESTER доста проучвах! Марката има реноме на здрав автомобил, системата му AWD е легендарна. Притесняват ме няколко неща тук обаче-ако избера дизеловия двигател той не се е доказал все още,пластмасовите детайли в интериора,малките седалки,като че ли скоростите и демултипликатора се превключват трудно.
    За GRAND VITARA знам следното-вътре нещата изглеждат по-добре,седалките са удобни и комфортни,но не ми харесва отворения централен диференцял,ръчното му блокиране,високия разход на гориво!
    Благодаря предварително!

До: FORESTER или GRAND VITARA?

Форестър е естествения избор и то само за това, че е постоянно 4х4 и 6л/100км. среден разход при новия дизел.
    Последно редактирано от CarTest™; 16-09-09, 14:24. Причина: Реклама
    Impreza WRC STI

Коментар

Този разход при какъв наклон го дава?Хем постоянно 4х4,хем 6/100.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
        Този разход при какъв наклон го дава?Хем постоянно 4х4,хем 6/100.
        Разхода е на трипа откакто е произведен автомобила. В момента е на 23000км. Каран е предимно от къщи до офиса - около 30км. на ден/градско и 30% от целия прехот е извън града. Колегата ми има същия и всеки уикенд се качва на вилата си и разхода е около 7/100км. За съжаление нямам клиент с Форестър 2.0Д да го използва само offroad за да коментирам разхода.
        Impreza WRC STI

Коментар

Малко странна дилема, дизел срещу 2.4 бензин. И все пак Форестера е много по-добър, без да отчитам разхода на гориво.Аз бих предпочел и 2.0 бензин Форестер пред Витара.

Коментар

И аз имах същата дилема между двата автомобила. Избрах Форестър дизел.Досега 23000км , разход 6,4.Доволен съм.Не съм го пробвал в сериозен офроуд,но на сняг и лед е перфектен.Все пак избора е твой.

Коментар

Благодаря ви! И все пак, не ви ли притенсява качеството на използваните материяли в салона на FORESTER? Чета в руски сайтове-под вапрос стои далговечността на трансмисията при 2.0TD заради големия момент от 350NM,малкия ресурс на двигателя при всички модели на SUBARU с принудително пълнене. Има ли нещо вярно в това? За бензиновия двигател- вярно ли,че при скорост 100km/h на пета оборотите на двигателя са над 3000?

Коментар

Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнение
                Благодаря ви! И все пак, не ви ли притенсява качеството на използваните материяли в салона на FORESTER? Чета в руски сайтове-под вапрос стои далговечността на трансмисията при 2.0TD заради големия момент от 350NM,малкия ресурс на двигателя при всички модели на SUBARU с принудително пълнене. Има ли нещо вярно в това? За бензиновия двигател- вярно ли,че при скорост 100km/h на пета оборотите на двигателя са над 3000?

Това за ресурса, който го е казъл му кажи, че е много на Вие с техниката на Субару. Ако е верно, сервиза трябваше да е пълен с коли за основен ремонт, но за съжаление до сега има само един такъв и то от прегрят мотор от спукан радиатор.
                Impreza WRC STI

Коментар

Колега, и аз бих гласувал за Форестъра като издържливост. НО:

1) Дилърите на Субару се ***** - все едно продават най-великата марка, отстъпкли никакви и на коментара ми да поговрим за сузуки гранд витарта, че е по-изгодна, с по-добър лизинг и с по-добра визия: "а, ами то субару е премиум марка, не е сузуки, я!".

От такива търговци марката страда. Да не говорим че остъпката при форестъра (в нач. на годината) по телефона ми казаха, че не важи, ама на сайта си пишеше още че я има. Некоректност, недопустима за "премиум марката".

2) Форестъра, поне за мен, е ужасно грозна кола, пък и няма данъчен кредит - 20% си назад в цената и разходите не ти се признават - ОГРОМЕН минус, поне за мен.

3) В момента (от септ.)гранд витарата е на супер промоция - двд плейър и multimedia kit, безплатни обслужвания и т.н. - аз бих избрал това, ако трябваше сега да избирам.

П.С. карал съм и двете коли, но не притежавам такава, макар че м исе иска ;-)

Първоначално публикуван от vasilvvs Преглед на мнение
                  Здравейте!
                  От доста време избирам какъв SUV да си купя и след далго проучване,четене из форумите,разглеждане и мислене се спрях на тези две машини-FORESTER 2.0/2.0 D/ и GRAND VITARA 2.4! Говоря за чисто нови автомобили,от магазина!
                  Проблема ми е ,че не мога да преценя коя е по-добра от гледна точка на надеждност,проходимост,комфорт,качество на използваните материяли!
                  За FORESTER доста проучвах! Марката има реноме на здрав автомобил, системата му AWD е легендарна. Притесняват ме няколко неща тук обаче-ако избера дизеловия двигател той не се е доказал все още,пластмасовите детайли в интериора,малките седалки,като че ли скоростите и демултипликатора се превключват трудно.
                  За GRAND VITARA знам следното-вътре нещата изглеждат по-добре,седалките са удобни и комфортни,но не ми харесва отворения централен диференцял,ръчното му блокиране,високия разход на гориво!
                  Благодаря предварително!

Коментар

В началото ми се стори странно, че сравняваш 2.4 бензин срещу 2.0 дизел. От друга страна едното гори 6.5 средно, другото 9. Форестър дизел е осем хиляди над Витара бензин, което се избива след около 160 000 км, тоест никога.

На мен лично Субару ми се струва много прехвалено. Има добра 4х4 система, но до колко хората, които си взимат такива коли от магазина ги вкарват в горите, за да бъдат издрани, изпочукани и изпотрошени? А колко боксера дизел се движат по улиците на БГ, навъртели са едни 100 000 км и вече може да се изкара някаква надеждна статистика дали издържат на нафтата ни и по принцип? Струва си да зададеш тия въпроси. Поставил си конкретни изисквания: надеждност, проходимост, комфорт, качество на използваните материали.

1. Надеждност. Бих заложил на Витарата. Някак си доказан атмосферен бензинов мотор по ми се нрави от боксеров дизел. Доколкото знам това е първият и единствен масов боксеров дизел двигател влаган някога. А и като имам предвид обширната мрежа от специализирани сервизи за ремонт на Субару, картинката става още по-печална. Не ме разбирай погрешно - Миркат може би са още по-зле . НО, тази Витара с тоя мотор 2.4 най-вероятно се предлага в Щатите. Което за теб означава много лесно намиране на дефицитни части на ниски цени при необходимост като изтече гаранцията.

2. Проходимост. Няма да получиш категоричен отговор. И в двата случая лимита за проходимост ти е джоба и колко си готов да си потрошиш новата кола.

3. Комфорт. Форестър категорично. Витарата друса много лошо, особено на задната седалка.

4. Качество на използваните материали. Ами с тоя интериор дето са измислили дизайнерите на Субару, качеството на използваните материали ти е последната грижа.

На твое място бих си взел Рав4 с всички екстри дизел или бензин докато ги има още.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                    ВАЗ 2131

Коментар

Рав 4 свърши евтината вече. Аз пък ще му предложа Санта Фе. По ред причини бие Витарата и Форестъра и по ред причини пада от тях. Пенчо ще му предложи УАЗ,че той е най-проходим,а Иванчо Генчо и Менчо ще избиват комплекси и ще дават умни мнения. Човека пита за определени коли,ние пак (стана традиция вече) предлагаме други и така стават едни спорове и кавги не ти е работа. Лично аз бих взел изпитания модел- Витара. Твърдо возел не знам си кво. Лично мнение,за мен не вози хич твърдо. Серивизите Миркат и Субару-България са пълна скръб. ixeos е много прав и го поскрепям,че с частите за 2.4 ще е по-лесно,защото двигателя се предлага и в USA-ту. Боксер дизела няма понижаващи,а Витара има. Новите Витари всичките са фул-тайм 4х4. Надеждността и при двете е добра,но всеки си преценя. Ходи тествай,влюбвай се,купи и се похвали. Айде успех с покупката.

Всички прилики с действителни лица и имена са случайни.

Последно редактирано от Dino; 21-09-09, 19:38.
                      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Може да погледнеш тук по повод Рав-Форестер: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=70629
                        Субару е прехвалено-вероятно има защо!
                        Обороти на мотора : 3000 при скорост 110км/ч -2000 бензин ръчка.При автоматика оборотите са по-ниски.При дизела също.
                        Субару слаб мотор-кой точно специалист го твърди това ? Кой е преценил ,че точно един от еталоните за здравина сега се е издънил ?!?
                        Външен вид -те тук акъл да дава някой на друг .....де да знам.
                        За вкарването в горите-ми вкарват ги и то често ,че и Трибеки вкарват-и снимки много има ,но не е редно да давам линк(ще трябва да се сетите къде има снимки ).
                        Разход-бензин 10/100
                        -дизел 6,7/100
                        Нищо лошо за Витарата,стига да ти е на сърце.В гората може и да е малко по добра(*за новата не знам) ,но малко и само там !
                        За седалката на Субару-страшно удобна е, пробвайте я на по-дълъг път.
                        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov
                          Субару слаб мотор-кой точно специалист го твърди това ?
                          Не става въпрос, че е слаб мотора. Иде реч за разликата между бензина и дизела на Субару. Първото се предлага от памти века, второто само от година и все още няма утвърдено възприятие на този мотор. Знае се например, че помпа дюзата на ФауВе е шит, трилитровият дизел на Тойота има отлична репутация. Какви впечатления можеш да споделиш от боксер дизела на Субару след каране от 100000 км? Може да се окаже супер двигател, най-надеждният, но може и да разочарова стабилно ... и добре дошли в сервиза на Субару на 37-я месец, когато ви е изтекла гаранцията на авангардния боксер и сте първият на когото ще ремонтират дизел боксер в БГ . Честито на печелившия!
                          Vitara 2.0 V6
                          Honda CRV (Gen 1)
                          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                          ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                            Не става въпрос, че е слаб мотора. Иде реч за разликата между бензина и дизела на Субару. Първото се предлага от памти века, второто само от година и все още няма утвърдено възприятие на този мотор. Знае се например, че помпа дюзата на ФауВе е шит, трилитровият дизел на Тойота има отлична репутация. Какви впечатления можеш да споделиш от боксер дизела на Субару след каране от 100000 км? Може да се окаже супер двигател, най-надеждният, но може и да разочарова стабилно ... и добре дошли в сервиза на Субару на 37-я месец, когато ви е изтекла гаранцията на авангардния боксер и сте първият на когото ще ремонтират дизел боксер в БГ . Честито на печелившия!
                            То печелившия се разбира накрая.И той се смее !
                            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                              Това твърдение може да важи с пълна сила за всичко след парния двигател... "Ново е, не е тествано, значи бягай надалеч..."
                              Най-новия бензинов двигател на Ауди също не е навъртял 100000 км, но реномето на фирмата е достатъчно за да си купиш новата им кола...

Факта, че Субару са пуснали на пазара този двигател и залагат реномето си, което е блестящо в цял свят е достатъчна гаранция за качество...

Виж ако Деу или Хюндай пуснат нов боксер дизел бих се двоумил...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X