Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за висок семеен автомобил.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за висок семеен автомобил.

Здравейте! Заглеждам за нов-стар семеен автомобил, с по-голям пътен просвет, било то комби или нещо като джип/кросоувър/SUV, газифициран. Не ми трябва мощен и високо-проходим "звяр", ще се кара предимно по асфалт и от време на време по някой добър черен път. До сега съм карал единствено ниски, градски автомобили - Опел Астра1998-газ(комби), Хюндай Атос Прайм-газ, Форд Фиеста-дизел 2015-а, и нямам понятие от по-горе изложените предпочитания. Оглеждам Хонда CR-V, Субаро Форестър/Аутбек, Шкода Октавия-комби, Дачия Дъстър и по-малко Kia Sportage, Hyundai Tucson, Chevrolet Captiva. Бюджет, скромен -10000лв. Оглеждайки, постепенно ми отпадат и Субарота-та, поради до колкото разбирам, скъпата им поддръжка, било то и стари модификации, но в крайна сметка, всичко което не е 4x4(защото трябва да поддържам още една система, която реално не мисля че ще използвам толкова), но е по-високо, има място за повечко багаж и горе-долу покрива беглите ми "изисквания" би ми свършило работа. Съжалявам за неграмотната тема, дано не е и на съвсем грешното място, надявам се да не бъде приета с насмешка. Благодаря предварително и спокоен ден от мен!

На изискванията "малко по-високо, и да не е 4х4, и по-голямо и да събира багаж/, отговаря ВАН...Защо гледаш Субару, ЦРВ и Киа в такъв случай? Хем по-скъпи, поради пълноприводността, хем по-стари, хем по-харчещи..Погледни най-тривиалното, да речем Шаран, масови са и има избор..И за десетина хиляди ще вземеш добра кола, че и за по-малко. Щом искаш газ, гледай 1.8т, макар, че аз лично не бих го газирал, а дизелите 1.9 са сполучливи и икономични...Ако все пак се "престрашиш", има и sinhro варианти от тях, т.е 4х4, по-скъпи са. Успех!
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Ако не ти трябва 4х4 не търси СУВ. Цената е нагоре, годините надолу. Дачиите например са височки, а версиите им Stepway са повдигнати. Както писаха по-горе вановете също са по-високи, без цената да отива към СУВ-тата. Колега си купи C-MAX на към 8000 лв. За мен поведението на кола пред СУВ е много по-добро, последните се клатят, освен ако не са някой премиум на неприлична цена. Та ровене и гледане му е решението. Разходи се до някой район с много автокъщи и разгледай на живо какво може да се вземе за тези пари. Като се спреш на 2-3-4 модела започвай конкретно търсене.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Коткозавър Преглед на мнение
        ... (защото трябва да поддържам още една система, която реално не мисля че ще използвам толкова) ....
        Опит се трупа по трудния начин - отначало всички искаме голям джип с големи гуми, много място и изглеждащ страшно на пътя. После установяваш, че харчи двойно, гумите са двойно по-скъпи и поддръжката също не е цвете.
        Вземи си нормална кола, щом няма да ползваш 4х4.

Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• trapper
          trapper коментира
          Редактиране на коментар
          А като закъсаш 2-3 пъти, сметките се изравняват, но ядовете остават.

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          Ще закъсаш ако се вреш където нямаш работа. То и с джип ще закъса, даже ще ходи по-надалеч за трактор.

Благодаря за информацията на всички! Ще се преориентирам, явно.

Коментар

има и "джипове" само на предно, не се отказвай толкова лесно

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            има и "джипове" само на предно, не се отказвай толкова лесно
            По-скъпо от нормална кола и се клатят, мен лично не ми харесва пътното поведение. Не е като да нямам и двете в момента.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              Специално за Тусона нищо освен гумите не му е по-скъпо от на едно комби. А и за гуми има бюджетни варианти. И не клати, само подскача като козле по неравностите щото му сложих неправилните амортисьори

• Asen Kushlev
              Asen Kushlev коментира
              Редактиране на коментар
              По-скъпо е за придобиване. Поддръжката зависи кой СУВ с коя кола се сравнява, там е относително.

Карам Туран 1.9 ТДИ, от 8г, сега е на 20г и не е мръднал. Железен автомобил, пространство да искаш.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-3d66a7c5c015e9aabcb5d7e44478166f-V.jpg
Прегледи:398
Размер:225.8 КБ
ID:6989536 За разходки ползвах, това не 4х4 но когато не е кално е с проходимост на танк. Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG-32b5e0fcb91826f5a7a5d95a7494a060-V.jpg Прегледи:0 Размер:224.1 КБ ID:6989535
              Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
              Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Дачия Логан МСВ но в по-старата, ъгловата каросерия.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Дачиите започват да придобиват славата на Митичните Ленд Крузъри.
                  FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

• BENZBOSS
                    BENZBOSS коментира
                    Редактиране на коментар
                    С какво?

• Гаврил Груев Хлътев
                    Гаврил Груев Хлътев коментира
                    Редактиране на коментар
                    Цена/качество
                    Реално ниска цена/ниско качество = висока цена/високо качество.

• BENZBOSS
                    BENZBOSS коментира
                    Редактиране на коментар
                    За 5 лева рунтава катеричка……..ясно

Първоначално публикуван от nogopechen Преглед на мнение
                  Дачиите започват да придобиват славата на Митичните Ленд Крузъри.
                  За по-старите модели за ниската цена получаваш доста. При новите не е толкова, а и вече имат конкуренти за близка цена. Все пак не сме всички баровци да извадим 30 бона за 20 годишен ЛК, щото бил много здрав. Имам го приятел с фенщина към японското. Не е да не съм му висял под великия Нисан да му свалям кутия. Преди месеци си продаде Хайлукса по спешност, молеца го беше здраво подкарал, а кола с произход и и се втеляваше с поддръжката. Та за всеки влак си им пътници, кой каквото си хареса това да си кара. Ако питането беше за супер-дупер лукс джип нямаше да се предлага Дачия. За тия пари ЛК само шаси.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Аз лично съм се спрял на Пежо 807 с двигател 2.0 HDI 136 кс. Това щото е голямо комфортно и влиза в категорията за регистрация по ТЕЛК .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Asen Kushlev
                      Asen Kushlev коментира
                      Редактиране на коментар
                      ....

• Даниел Цветков
                      Даниел Цветков коментира
                      Редактиране на коментар
                      Тоя мотор на пежо е с горивна система Сименс-тегава работа,кофти дюзи(не се ремонтират,само нови,а са цифра)а зимата пали ...трудно и тежко.Иначе мотора като концепция е милионник,ама да беше с Бош.По късните модели май минаха на Делфи,мааалко по добре.Аз бих гледал Пежо 4007 или Ситроен Ц Кросър-всичко е митсубиши,само мотора(дизеловия)е на Ситроен и доста добър.Две имах и бях много доволен.Двойното се включва по желание иначе си върви само на предно,по височко е,но се кара като лека кола,багажника е приличен,добра антикорозионна обработка,приличен разход,даже много добър като за джип.
                      Последно редактирано от Даниел Цветков; 22-02-25, 14:36.

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      С мотора и системата Сименс - ВДО е въпрос на късмет . На ортака и двете са с такива . Берлингото е 90 кс. С четворката на сина му е 136 кс . Повече от 10 години никакви проблеми а и двете са с горивна система Сименс . Човека се пенсионира след 20 години в АМК . И двете ги взе навремето върнати от фирми . В общи линии това казва за Пежо 807 главния сервизен инженер на Пежо който ми е приятел от много години . Освен това трябва да влезна в изискванията за регистрация по ТЕЛК до 2.0 литра и 160 кс.

4007 и Кросъра са с мотори 2.2 156 коня и Бош горивна
                    Щом ти се рискува скачай,но аз лично не бих повторил със Сименс
                    Последно редактирано от Даниел Цветков; 23-02-25, 08:16.

Коментар

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Много добре ги познавам като мотори но с 2.2 не влизам по ТЕЛК .

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      И препоръчваш нещо за което ти трябва късмет?

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      И нова от магазина да я вземеш пак трябва късмет . С кола на 10 + години всичко е късмет независимо от марката и модела .

Има и бензинови двигатели , нали ?

Коментар

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      😳

Майтап си правиш

• Гаврил Груев Хлътев
                      Гаврил Груев Хлътев коментира
                      Редактиране на коментар
                      Напоследък приятели каквото внесоха от Канада или САЩ все е бензин.
                      майтапа ако не е - няма как да си кажем истината
                      Особено в 'демократичното' ни съвремие.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X