Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чуденка-МЛ,ГЛК или ГЧ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чуденка-МЛ,ГЛК или ГЧ?

Колеги,понеже бързо ми омръзват колите та пак съм пред триумене.
    В момента имам МЛ 280 цди 2006г,но ще го сменям.Та се чудя какво да взема( с мерцедесовия 3 литров дизел ще е,отказах се от бензин)от изброените джипки.
    Дизел ще е ,автоматик и по нова година,поне 2009.
    Проблемите с мерцовия дизел ги знам,интересува ме като обща здравина,нещо с по малко проблеми.МЛите са с мнооого електроника.
    Ако ще взема МЛ ще е фейсов,че уж са изчистени проблемите от преди фейса-с новата е платката на скоростите е,не е гадиния Сименс,вече са с Континентал.
    В същото време ми харесва ГЧ фейса.Кутията е стария изпитан 5G,с новото табло,имат камера за заден ход и т.н.,но пък разхода там е по висок от МЛа.
    Шантава работа общо взето,не мога да реша твърдо.
    Не карам офроуд,гори,поляни и прочее.Просто харесвам по големите джипове-удобни са,чувстваш се по спокойно(поне аз),а и големия мотор като го настъпиш ускорението си е на ниво.
    Някой сега ще кажат,че пак пускам тема с чудене-така е,но нали за това са форумите да си помагаме.

Аз имам 2006та.

Голяма, комфортна, удобна кола, товари голям обем но не и тегло, на всички им е удобно, вози добре.

Тежка е, усещане за лека тромавост, спирането е адекватно като за теглото си ама не е много адекватно ако си свикнал със спортни или тунинг спирачки.

Разхода на дълъг път, мое мнение, ако се кара спокойно и не агресивно е малко по-добър от аналогични автомобили (като обем, тегло, кс, години, аеродинамика и т.н.).

Не ми харесват мерцедесовските идеи за електроника, може ли да навреш в нещо 4х4 сума и електроника на места където има тонове вода, примерно в подкалници и ниските части по автомобила.

Не ми харесва, че труднодостъпно е за ремонт около двигателя, че корозира доста по окачването и около двигателя, казвам корозия, а не гниеене като японска джипка.

Харесва ми усещането за внимание към детайлите (мерцедес) вътре в купето.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз имах за малко 2007 г ГЧ и оттам все още ми харесват,но предпочитам фейс-по красив е отпред и вътре таблото по добре изглеждащо,новата навигация(на моето почти веднага се скапа дисплея).
      Да в салона Мерцедес си е класа-тихо,удобно,качествени материали,нищо не скърца(макар,че е на почти 20 години).
      Последно редактирано от Даниел Цветков; 03-02-25, 15:17.

Коментар

Какво му е голямото на 3литровия астматик?
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Като Няма да му ползваш плюсовете извън пътя, то тогава значи че трябва да разкараш Гранда от избора ти., той има по-лошо пътно поведение, повече гори, по-малко върви и е най-скапан като купе и детайли.
          2.ГЛК-то може да е с 350CDI с който ще вървя яко, но пък то вози ужасно хем друса, хем клати, изработката вътре също е лоша, една идея по-добра от гранда. Пак е фул с електроника.
          3. За твоите нужди най-добрия вариант е МЛ350CDI от последния фейслифт GrandEdition всичко в него е на ниво, защото е струвал един чувал пари като нов, НО такъв запазен без да има 1000проблеми за правене няма как да струва под 25к +. Ако е с офроуд пакет даже ще става и за извън пътя доста добре. Като представяне на пътя е на няколко галактики от Гранда и GLK-то, тих стабилен и крайно комфортен. 150км. - 12-13дизел. по-бавно и под 10 може да падне.
          Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
          Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Прав си,но сина вече е голям и вече не идва никъде с нас,та ГЛКто за мен с жената ще ми е добре като габарити,а и разхода му е с поне 2 литра надолу от МЛа.От друга страна МЛа си е комфортен,жената и тя го харесва много.
            В интерес на истината МЛ е по красив от ГЛКто.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X