Здравейтен бъдещи колеги.Искам да си купя голям СУВ 4х4,но нямам голям опит в джиповете.Имах преди време Инфинити ФХ45 и ми трябва нещо такова.По принцип съм свикнал с коли с голям мотор и по мое виждане и затова мисля,че ми трябва шестцилиндров дизел или бензинов в8 с газ.Накратко-Огледал съм се във Гранд Чероки 3,0д след 2013год.Чета обаче доста негативни мнения и клипове,че е проблемен мотор,но главно зад окена или мнения на хора,включително тук,но без лични впечатления.Гледайки обявите за части,оставам с впечарление,че проблемите са 90% при 240кс мотора.Така ли е и може ли мнения на хора,пряко запознати с мотора,дали ги има тези проблеми при европейските джипове и дали са толкова чести.По добра опция ли е Чероки 2,2д с 9 степенния автомат от 2016-2018год?Другото,което би ме заинтересовало е Туарег/МЛ от 2012+.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
GrandCherokee WK2 3.0d 250к.с.
Свий
X
-
Правилно си разбрал,че дизеловия мотор на ГЧ след 2010г е проблемен,това е VM мотори,италиански.Няма разлика в годината на производство и конете-все същите проблеми с маслена помпа и последващ счупен КВ.Ако толкова ти харесва модела(на мен ми е любим като купе)се ориентирай към бензин-там моторите са американски и са доста по здрави.
Иначе ,ако държиш на дизел според мен от изброените само МЛ и то модела W166,скоростите са 7G+ и нямат вече проблемите на първите 7G с платката.За другите нямам наблюдения.ML W 164cdi
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар