Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за живот в Родопите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джип за живот в Родопите

Здравейте,
    Надявам се някой да може да ми помогне със съвет.
    Местя се да живея в пуста родопска махала и ми е необходим джип за няколко километра черен горски път. Пътят не е особено лек, има едри камъни, а в последната си част и немалък наклон. Колата ще се кара само по този път до къщата и обратно, около 12 км, както и по асфалт около 300 км всеки месец. Не ми трябва да е бърза на асфалта изобщо, ще се кара с макс 80 км/ч. Трябва обаче да е стабилна по черния път, да може да го минава и зимата. Също не търся никакво удобство по колата, никакви екстри или меко возене. Трябва да може да се превозва и багаж с нея в рамките на нормалното. Бюджетът ми е много ограничен, максимално 10 000 лв, но предпочитам да е много под това. Иначе съм огромен фен на Дефендърите, но няма шанс, цените им са ужасяващи. Другата ми предпочитана кола е Лада Нива, но не мога да преценя как ще е положението с поддръжката. Обмислям и Сузуки Гранд Витара и Сузуки Джимни, но честно казано предпочитам мнения от хора, които имат опит. Пак подчертавам, че не търся никакви съвременни удобства по колата, изобщо не е нужно да има климатик и каквото и да е друго. Предпочитам да е икономична и може би да е бензин, макар че не мога да преценя дали бензин или дизел е по-добре в конкретния случай. Приемам съвети и препоръки.

Форд Ф150
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В Родопа ако не си майстор механик ще ти трябват такива, те пък имат опит с руска техника, по същата логика в магазините наоколо ще има части за руска техника, понеже споменаваш бюджет за придобиване отново клониш към руска техника, Уаз'а е голям и тежък, Нивата е по-малка, по-лека и по-проходима при равни други условия, като всяка руска техника ще се троши доста но пък ако не си с две леви ръце, скоро ще знаеш как с чук, тел и изолирбанд да се оправяш сам.

Ако не беше казал Родопи, аз щях да препоръчам Джип Чероки XJ, стари, надежни, редки за придобиване но с лифт за 100-200 лева и едни гуми влизаш във всички твои изисквания и освен всичко друго ще те кефи да си я караш
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

УАЗ 452, с АГУ. Десет години служебен автомобил. Едни добри гуми и само напред.
        FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Багаж и къса база ... трудно. Евентуално ако си сам и разпънеш задните седалки, може да качиш нещо.

Ако нямаш газстанция наблизо, то по-добре да е дизел. Макар и да е по-скъпо.

Дифендърите са скъпи. Но пък Дискавъри 1 и 2 са почти същата механика, с по-модерно купе. На по-нормални цени. Загледай и Терано.

Най-важното е да не е изгнила джипката.

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

А когато сняг забръска, що ще чиниш ти зимъска? 12 километра камениста пътека с приличен наклон при 50-60-70 см сняг не знам кой стоков джип ще пребори, че дори и що годе подготвен със сиромашки тунинг. Май пак ни подават гола кука
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Я кажете някакъв парадоксален текст, който да избушва ботовете , дали е възможно да се сътвори ?
              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• Венцислав Петров
                Венцислав Петров коментира
                Редактиране на коментар
                Има много сложна математика чрез която ако се знае отлично "архитектурата" на модела могат да бъдат подавани стрингове, които да получават "нередактирани" отговори... Да ги "избушва" едва и е възможно, освен ако не е достанционното управление на UPS на някой AI :-)

Благодаря за отговорите. Дискавърито ме заинтригува много, позабравих за него, а има доста обяви из нета, които ми влизат в бюджета. Тераното не се сетих за него, ще го обмисля. УАЗките ми харесват, но ще е твърде голяма, чак толкова не ми е нужно като обем. Нивата е доста по-подходяща.
              Пътят се разчиства от сняг доколкото зная от местните, само последните около 500 метра до къщата - не.

Коментар

Тия последни 500 метра щом не се чистят, с машина до 10 хил. лв няма да стане..
                Който търси , намира !
                Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

500 метра хубв, не изринят сняг примерно 50 см, с Лада Нивга...... няма шанс.

Коментар

Pajero Sport 2.5 TD хубави АТ гуми влиза в бюджета дали няма да излезе въпреки 10к пари.

Коментар

Родопите е много общо казано-източни, централни, западни, а и какъв склон е. В последните години от към сняг нещата са рехави под 1400м. По билата на 1800-2000м може да се задържи метър, метър и нещо ама надолу вече е рядко явление..
                      В моя край (Чепеларско най-общо казано) масово карат терано 2ки. И паджерота. Фронтери също от време на време. Едни хубави гуми, лек лифт и си ок. Аз със терано 1 и гуми nexen навсякъде минавам. Влиза в бюджета, носи на бой, и има товароносимост.

Коментар

Терано 1 до 93.г много е стар 2 започва от 94 до 05 и има два фейслифта 94-96 оригинал първи лифт 96-99 (кръгли фарове) и втори лифт 99-05 съсед има такъв,къса база АТ гуми BFgoodrich излиза кал сняг 2.4 бензин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X