Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Додж Джърней

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Додж Джърней

Добре де, на колко хиляди е профилактиката, за колко време ти я правят, колко плащаш за въпросните филтри и масла, какво извънгаранционно смени, имаше ли нещо, дето се развали и ти казаха, че гаранцията не го покрива .... ей такива неща.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      Добре де, на колко хиляди е профилактиката, за колко време ти я правят, колко плащаш за въпросните филтри и масла, какво извънгаранционно смени, имаше ли нещо, дето се развали и ти казаха, че гаранцията не го покрива .... ей такива неща.
      Смяна на маслото с филтъра струва около 300лв. в официалния сервиз,
      а след гаранцията е 150 лв. в случаен сервиз.
      Когато беше в гаранция, каквото да се развали го оправяха без проблеми.
      Най-често ходя да оправят разни драскотини по боята.

Коментар

Имам такъв въпрос:
        До колко мм е минималната дълбочина на грайферите на гумите преди смяната им.

и още,
        защо гумите се износиха на 35 хил.км. и нормално ли е това?

Коментар

Зависи какви са гумите и как караш
          Ако не са износени равномерно - това вече може и да е беля, макар и не голяма.

Относно "неразбирането" - със сигурност не си единствения, просто си единствения, който не се чувства дискомфортно да си го признае, поздрави за което! Според теб тия, дето са ти поставили диагноза "турбо" заради помпа на хидравликата, колко повече разбират от теб?
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
            Имам такъв въпрос:
            До колко мм е минималната дълбочина на грайферите на гумите преди смяната им.

и още,
            защо гумите се износиха на 35 хил.км. и нормално ли е това?
            според мен за зимата и мокро каране 4 мм и за лято 3 мм. в най изтърканата зона. Е ако са 3 мм. и ми остава 1 месец да сменям сезона не си купувам нови, карам си галошите с 1 на ум.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              Зависи какви са гумите и как караш
              Ако не са износени равномерно - това вече може и да е беля, макар и не голяма.

Относно "неразбирането" - със сигурност не си единствения, просто си единствения, който не се чувства дискомфортно да си го признае, поздрави за което! Според теб тия, дето са ти поставили диагноза "турбо" заради помпа на хидравликата, колко повече разбират от теб?
              абсолютно равномерно са износени и каране предимно по хубави пътища

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                според мен за зимата и мокро каране 4 мм и за лято 3 мм. в най изтърканата зона. Е ако са 3 мм. и ми остава 1 месец да сменям сезона не си купувам нови, карам си галошите с 1 на ум.
                през зимата и на мокро карам само по спешност.

през останалата част избирам приятно време за излизане

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  ...Според теб тия, дето са ти поставили диагноза "турбо" заради помпа на хидравликата, колко повече разбират от теб?
                  То за да сбъркаш шум от турбо с шум от хидравлика се иска и талант.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Каква марка и модел са гумите? 35к ми се вижда малко. И то доста малко. Само Г. Димитровки са ми се изтривали за толкоз.

Коментар

• От: Додж Джърней

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Каква марка и модел са гумите? 35к ми се вижда малко. И то доста малко. Само Г. Димитровки са ми се изтривали за толкоз.
                      YOKOHAMA 65R17 102

това преписах буквално

Коментар

За износването на гумите има значение и теглото на автомобила. Карнивалът е 2100 кг. празен и гумите ги ям за 40 000 км. Отделно, гумите имат едни индекси за скорост, а отделно от това имат и месец и година на производство. Ако гумата е седяла 5 години в някакъв склад преди да си обуеш колата, ще се износва по- бързо от гума, произведена миналата година.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          За износването на гумите има значение и теглото на автомобила. Карнивалът е 2100 кг. празен и гумите ги ям за 40 000 км. Отделно, гумите имат едни индекси за скорост, а отделно от това имат и месец и година на производство. Ако гумата е седяла 5 години в някакъв склад преди да си обуеш колата, ще се износва по- бързо от гума, произведена миналата година.
                          още съм с оригиналните гуми ...

Коментар

Чувал съм и друго. Добре е на 10-12000 км. гумите да се завъртят. Особено при по- тежките коли. Иначе се изкривявали. Пак ядат грайфера равномерно, ама самата гума се деформирала... Абе, градски легенди- колкото щеш, ама аз го правя. Това е една от многото области, в които съм дилетант- потребител и се връзвам на всичко, което ми кажат. Е, почти всичко. Пък и, като дам по 300 кинта за 4 гуми, си струва и да ги обгрижвам...
                            П.П. Спирам до тук, че отидохме в съвсем друга тема, да не ни бият.
                            Последно редактирано от Тропчо; 31-01-13, 12:01.

Коментар

Друго питане:

Имам на фаровете опция "изпращане".
                              Когато заключа колата, късите продължават да светят 30 секунди
                              за да осветят прехода докато се прибера в къщи.

Има ли възможност да се изключи тая екстра, защото нямам нужда от нея.

Коментар

Заедно с "изпращането" има и "посрещане" - ако имаш достъп до меню в борд компютъра, чрез бутони на волана или по друг начин - влез и си ги нагласи както искаш. Ако не - през диагностичната букса със съответния кабел и софтуер, може би в БС.
                                Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X