Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Додж Джърней

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение

Колега, това не е вярно. Автомобила е на пазара в България от 2009г, малко след като си купих Додж Калибър през 2008г. и със сигурност само във Варна има повече от бр.Това е по-големия недодялан брат.

Сглобка в Мексико, слаба/неизчислена добре/, лесно чупеща и скърцаща ходова част за тези тежки шасита, евтини материали навсякъде, дрънчащи пластмаси в купето, слабо направени двигатели, които дават проблем с главите.
    Дори вече имам правен и блок/сцепи се и никой не може да каже защо/.Разход на гориво необосновано висок. След като я придобиеш ще остане вечно твоя. Няма продаване. Тези два модела+Дожд Нитро са най-обезценените коли, които съм виждал, след напускане на магазина.
    Не знам дали да продължавам...Според мен не се занимавай, ще береш ядове.
    Май искаш да кажеш, че хиляди конструктори, инженери и техници, напразно са губили времето си
    да създадат тази марка коли, че фирмата Крайслер, просто така е хвърлила на вятъра милиарди долари да строи завод,
    без да я интересува качеството и че мексиканците са по-ниска категория хора от нас ли?
    Няма да се възхитя от напъна ти, да изглеждаш по-умен от творческите колективи, създали колата.

И друго важно нещо.
    Не е етично след като знаеш, че имам такава кола, да избълваш толкова злъч срещу марката Додж точно в тази тема.

Последно редактирано от Майкъл; 22-01-20, 23:25.

Коментар

• А па "Додж Нитро" за мен е една от най-красивите коли на всички времена Жалко, че външният му дизайн върви с такава кофти комплектация - парт-тайм & твърд пластмасароч в купето
      "Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️

Коментар

• Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение

Май искаш да кажеш, че хиляди конструктори, инженери и техници, напразно са губили времето си
        да създадат тази марка коли, че фирмата Крайслер, просто така е хвърлила на вятъра милиарди долари да строи завод,
        без да я интересува качеството и че мексиканците са по-ниска категория хора от нас ли?
        Няма да се възхитя от напъна ти, да изглеждаш по-умен от творческите колективи, създали колата.

И друго важно нещо.
        Не е етично след като знаеш, че имам такава кола, да избълваш толкова злъч срещу марката Додж точно в тази тема.
        Не мисля, че това е жлъч, още по-малко срещу теб. И не се правя на умен. Не си единствен с такава кола...Друг е въпроса, ако си решил да я продаваш, и съм направил лоша реклама. Мога да си редактирам или изтрия поста? Или пък да напиша,колко е страхотна?

Очевидно имам тази марка купена преди теб и все още жена ми я кара и дори не дава да я продавам, въпреки всички пари, които налях в нея.
        Аз също много я харесвам, но това не означава, че ако сме обективни, истината трябва да се прикрива.

Мексиканците не са по-ниска категория, но това е ниско бюджетно решение за някаъв автомобил, за който дори и Крайслер не знаеха, какво ще излезе. Моделите са правени за Европа и не са си давали много зор.

В момента търся да купя за себе си друг екземпляр от тази марка/за която избълвах толкова жлъч/, само че с надпис RAM. Но това е друга бира.

Спирам с постовете си за да не засегна още някой, на който няма да му хареса истината.

Grand Cherokee WJ
        Dodge Caliber
        E 430 4-matic-T(S210)
        GLK

Коментар

• Първоначално публикуван от valiobro Преглед на мнение
          Колеги никой друг ли неможе да се включи по темата ще е полезна за нас ,сега навлиза автомобила споделете опит да знаем какво ни чака.Мерси
          Малко късно, но тези теми видя ли ги?
          https://offroad-bulgaria.com/forum/%...D1%82-freemont

https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BE%D0%BD%D1%82

Иначе "Додж" се купува с други надписи: Charger, Challenger, Ram и добавки към тях: SRT, Hellcat, SuperBee

Коментар

• Кажи сега, какво строши на тая скоростна кутия, къде я гледаха и какво ти казаха, та си вдигнал на трупчета кола в състояние (убеден съм) неразличимо от нова. Аре, от мен да мине 9 от 10.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Какво се чудиш? Щом е с двигател на Фолксваген, вероятно и кутията е CVT на VW и то от първите. Нямат оправяне, категорично. Само закърпване с цел препродажба или замяна на кутията.

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              MPS6 е кутията. Никакво CVT не е.

• Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            Кажи сега, какво строши на тая скоростна кутия, къде я гледаха и какво ти казаха, та си вдигнал на трупчета кола в състояние (убеден съм) неразличимо от нова. Аре, от мен да мине 9 от 10.
            Ами първо започна да придърпва по време на движение,
            после включваше само на първа.
            Спрях пред нас и повече ни напред ни назад.
            Това е общо взето.
            Обадих се тук-там, идваха разни "специалисти" и нищо до тук.
            Говорих с един собственик на сервиз тук в Пловдив,
            май арменец беше и в прав текст ми каза че ремонта на кутията
            ще бъде около 10 хил. лв.

Коментар

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Какъв ремонт за 10 бона бре? Тя нова кутия комплект е 4800 долара, като върнеш старата.

Ето части:
              https://www.shop.midavto.com/MPS6-6DCT450

Нямам идея какво може да и е развалено, ама това с 10-те бона ми е малко невероятно.

Ето още един каталог:
              https://www.automaticchoice.com/en-g...arts-catalogue

Ford Kuga е със същата, вероятно и други коли.

Аз не виждам нищо чак драматично в тая кутия:
              https://www.youtube.com/watch?v=Z5HJTDnvSVI

• krassitch
              krassitch коментира
              Редактиране на коментар
              И аз мисля,че те пускат по пързалката.Има много сервизи за ремонт на кутии,бих ги преслушал всичките,и бих я ремонтирал.После продаваш колата.Не вярвам ремонтът да е повече от 4-5000.Тя новата кутия не е толкова пари...

• stefsab
              stefsab коментира
              Редактиране на коментар
              По спомени от перипетиите - при нас беше Getrag. Заводската кутия се предаде на около 90 к км. Втората, уж "заводски " рециклаж в Италия, изкара около 20 к км. В Италия, фирмата имаше цех за рециклиране на кутии и сертификати "една стена".
              Специално тези серии на Getrag са компактни и евтини. Много са "чепати" и не се рециклират успешно, освен ако няма само едно "нещо" (звено) повредено.

• Е какъв смисъл има да ми казват тази висока цена?

Коментар

• Skorpion_BG
              Skorpion_BG коментира
              Редактиране на коментар
              Е ти пък сега? Принципа е "ако мине"!

Е какъв смисъл има да ми казват тази висока цена?
            Хем излиза че не ти отказва, хем звучи компетентен. Дадох ти страница с частите. На тая кутия се развалят съединители и вилки, доколкото разбирам. Както ще да се напиням, не виждам части за повече от 2 бона. За труд още толкова, и пак не са 10. А е много вероятно, предвид километрите, в твоята кутия проблема да е само малка част от тоя максимум от 2 бона.

Имахме един колега ssspeed - той даже е някъде в/около Пловдив. Някой ако има координати да ги даде. Доколкото чувам, човека е доказано компетентен и коректен, макар и да не знам дали се занимава точно с такива кутии, но може подне да се пита. Поне според мен, при положение че се пордават части, явно някой се занимава и с тия кутии, въпроса е да го намериш и да не работи с кожа на клиента като оня "убавец" с 10-те бона, който най-вероятно си няма никаква представа от тая кутия, но за 10 бона без никакъв проблем и срам (зер арменец+търговийка=няма срамни неща) ще прибере 5 и ще я засили към някой друг да я прави.
            Последно редактирано от sparkybg; 02-08-22, 20:55.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Майкъл, просто не бързай да хвърляш колата, щото някакъв телефонен сменявач на масло ти е казал. Ще съм в Бургас след 15-ти, че имам да пооправям един апартамент на балдъзата. Може да пием по бира в Несебър, ако жената се престраши да кара пикапа.

Коментар

• Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                Майкъл, просто не бързай да хвърляш колата, щото някакъв телефонен сменявач на масло ти е казал. Ще съм в Бургас след 15-ти, че имам да пооправям един апартамент на балдъзата. Може да пием по бира в Несебър, ако жената се престраши да кара пикапа.
                Обаче аз съм в Пловдив, щото правя едно нещо и ако искате с жена ти да сте първите, които да го видят,
                знаеш къде е мястото.
                В Несебър ще съм само за един ден, когато взема новата кола.
                Предполага се че това ще е утре

Коментар

• https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B6%D0%B8%D0%BA
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                  Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

• sparkybg коментира
                    Вчера, 21:24
                    Какъв ремонт за 10 бона бре? Тя нова кутия комплект е 4800 долара, като върнеш старата.

...

Аз не виждам нищо чак драматично в тая кутия:
                    https://www.youtube.com/watch?v=Z5HJTDnvSVI
                    Ти и в 545RFE не виждаше нищо драматично, поне за 6 месеца оправи ли я?

Коментар

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      То нямаше нищо драматично, освен моя грешка и каръщина. Което не променя факта че частите са 2 бона и половина барабар с торк конвертора, и то при положение че смених всичко, двто може да се смени.

И... сумарно по кутията е работено 30-ина човекочаса, в рамките на 2, а не 6 месеца. Човек, занимаващ се с това, би се справил за 1 работен ден, барабар със свалянето и качването. По самата кутия няма повече от 2 часа работа. Има бол клипове по въпроса в реално време.

То аз и оня двигател на тераното го човърхак седмици. Ако някой, дето с това си изкарва хляба, го беше правил, щеше да го събере максимум за ден, че даже и това е много. Прост беше като фасул. Хемито е още един порядък по-просто - там поне имаш зацелена горивна помпа, пък балансиращи валове, пък 2 разпределителни вала, дюзи, обратна нафта. В хемито има едно голямо нищо.
                      Последно редактирано от sparkybg; 03-08-22, 19:58.

Обаче аз съм в Пловдив, щото правя едно нещо и ако искате с жена ти да сте първите, които да го видят,
                    знаеш къде е мястото.
                    В Несебър ще съм само за един ден, когато взема новата кола.
                    Предполага се че това ще е утре
                    Е-е-е-ех, ако и Джърнито беше в Пловдив... Ама, нали съм бургаски зет, ще се ослушам за читав несебърски майстор.

Коментар

• Bogoljub Gagic
                      Bogoljub Gagic коментира
                      Редактиране на коментар
                      читав несебърски майстор
                      Такова животно нЕма. Особено пък на автоматични скоростни кутиЙ. Репатрак -> Пловдив -> ssspeed

• sonda
                      sonda коментира
                      Редактиране на коментар
                      Имам съседка, която има малкия брат на Джърнея- Калибер, но е само с предно, автомата обаче може би е същия, на сходни километри и години е, само, че е бензин. Счупи се- вие, стърже, громолясва, но върви. Посети няколко сервиза в София, диагнозата е -автомат + диференциял. Навсякъде сумата, която обявяваха беше 5-6, Кара си го така докато съвсем сдаде и после-Надин, поради щото здрави и прави са под цената на ремонта.

• Приятел и съсед, който наглежда колата казва, че когато е студена прави едно кръгче
                    в махалата и бърза да паркира в гаража, защото като загрее скоростите не зацепват.
                    И сега се чудим защо студена работи, а като загрее не

Коментар

• imarh
                      imarh коментира
                      Редактиране на коментар
                      Охлаждане маслото на скоростите, липсата или старостта му.

• Казваш ако сложим ново масло, може да се оправи?

Коментар

• stefsab
                      stefsab коментира
                      Редактиране на коментар
                      Виж дали няма едно малко филтърче на маслото на СК.

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X