Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги помагайте при избор на джип за теглене!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колеги помагайте при избор на джип за теглене!!!

Здравейте,

отскоро имам мини багер 2000 кг., което транспортирам с ремарке около 700 кг. Толкова е и общо допустимото за ремаркето.
    Досега се "мъчех" с наличното ми Субару Форестър, като в началото имах надежди, че ще се справи със задачата дългосрочно. Да ама не. Понеже е бензинов, атмосферен и е автомат 4 скорости, не е за тая работа.
    Та се чудя какво да взема занапред. Ясно е, че едно бусче/самосвалче е най-удачно, но ми се иска да е по-универсално МПС, тоест да замени Субару-то, а не да разширявам автопарка.
    Досега гледах:

ML 270 1 ген. ръчка,
    Volvo XC90 пак ръчка,
    Hyundai Terracan
    Ford Ranger/Mazda BT-50

ML-a покрива доста от критериите и ако се падне читав ще свърши работа, ама е старичък и може би "вечно мой", над 20 г. е. Волво-то не знам дали е на шаси и изглежда по-лачен, не знам дали ще се справи. За Hyundai нищо не знам, тепърва ще се ограмотявам. А за пикапите в този клас не знам ще се справят ли, няма ли да са прекалено леки?

Та ако ви се занимава с моите размисли - приемам съвети.

Бюджет - 15-18к лв.

Благодаря и лека вечер.

Мисля че ще ти трябва Е категория ....и винетка за ремаркето ...в зависимост от състава на ,мпс,ремарке и товар.

Същия проблем го реших с 3 литров бус автомат ....тегли 6200 кг по документи.

Теракана ще дърпа без проблем...за другите нищо не мога да кажа.

п.п С баничарката не купувах винетка за ремаркето,но с буса му купувам.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Мисля че ще ти трябва Е категория ....и винетка за ремаркето ...в зависимост от състава на ,мпс,ремарке и товар.

Същия проблем го реших с 3 литров бус автомат ....тегли 6200 кг по документи.

Теракана ще дърпа без проблем...за другите нищо не мога да кажа.

п.п С баничарката не купувах винетка за ремаркето,но с буса му купувам.
      Имам Б+Е, имам и винетка за ремаркето. Какъв бус взе? Благодаря.

Коментар

Дукато 180 коня
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

ЛР Диско-2 е на шаси, има бавни + тракшън, тегли всичко и навсякъде.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• noname12
            noname12 коментира
            Редактиране на коментар
            И това е ооще една възможност!

ML-а е стар, ама е евтин - не че аз бих всел такъв!
          Като гледам бюджета ти не е лош, което ти дава възможност за по-голям избор. За хубав неизгнил пикап ми се струвал леко слаб. По долу ще нахвърлям няколко идеи, но много си зависи освен покупката какво си склонен да даваш в последствие за поддръжка, гориво, гуми и ако щеш ремонти. Има доста варианти, които са свързани с потенциални рискове, както за обслужване, така и за ремонт!
          Давам пример - Pajero 3-ка можеш да вземеш на добра цена, но хората ги избягват заради скъпия ремонт на ГНП-то и автоматичните скорости, които също не били здрави - каквото и да значи това.

1. LandCruiser 90/95, 120-ка с много дебнене
          2. BMW X5 E53 - бензин/газ или дизел
          3. Jeep GrandCherokee 3.0d на Мерцедес - като цяло обаче съм скиптичн към V6-цатите - ако се почне със смяна на вериги и си излиза бая цифра обслужването.
          4. Рекстън
          5. Терано
          6. Туарег
          7. Абе въобще много опции има, всеки с плюсовете и миусите си!

Бих ти казал Тойота, защото мен ме кефят най-много поради ред причини, но честно казано може да вземеш нещо и за 10-12к, което ще ти свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от katlak Преглед на мнение
            А за пикапите в този клас не знам ще се справят ли, няма ли да са прекалено леки?
            Аз си мисля, че пикапите точно за това са правени, да влачат и да товарят. Гледай колко им дават да теглят по спецификация от завода. И млко ми е странно как товариш 2 тона багер на 700 кг. ремарке. По принцип такова ремарке товари около 500 кг. по документи, айде тон, тон и половина да претовариш инцидентно, но за постоянно!? Колко ще изкара това ремарке така?
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
              Аз си мисля, че пикапите точно за това са правени, да влачат и да товарят. Гледай колко им дават да теглят по спецификация от завода. И млко ми е странно как товариш 2 тона багер на 700 кг. ремарке. По принцип такова ремарке товари около 500 кг. по документи, айде тон, тон и половина да претовариш инцидентно, но за постоянно!? Колко ще изкара това ремарке така?
              Нищо му няма на ремаркето. Моето е под 500 кг и е модел за 2500 кг. Насила е регистрирано на 2 тона. Даже понякога ме е яд, че си купих бордово камионче и не го ползвам, че май и ще го продавам. Иначе съм го тегли със Спринтер, с Лексуса, с Инфинити и последно с Ивеко Дейли. Заради високия брезент, с по-голям влекач беше по-лесно заради въздушното съпротивление. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20220802_121926.jpg
Прегледи:654
Размер:451.6 КБ
ID:6976716 Натиснете снимката за да я уголемите

Прегледи:652
ID:6976721 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20220413_170441.jpg
Прегледи:670
Размер:588.5 КБ
ID:6976718 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20220802_141301.jpg
Прегледи:668
Размер:508.6 КБ
ID:6976719 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2019-06-04 11.20.24.jpg
Прегледи:658
Размер:620.8 КБ
ID:6976720 Натиснете снимката за да я уголемите

Прегледи:659
ID:6976722
              Прикачени файлове
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

• KingofROAD
                KingofROAD коментира
                Редактиране на коментар
                Дай марка и модел на ремаркето.

• edoors
                edoors коментира
                Редактиране на коментар
                Humbaur HN 2000 2500 G

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение

Нищо му няма на ремаркето. Моето е под 500 кг и е модел за 2500 кг. Насила е регистрирано на 2 тона. Даже понякога ме е яд, че си купих бордово камионче и не го ползвам, че май и ще го продавам. Иначе съм го тегли със Спринтер, с Лексуса, с Инфинити и последно с Ивеко Дейли. Заради високия брезент, с по-голям влекач беше по-лесно заради въздушното съпротивление. Натиснете снимката за да я уголемите

Прегледи:654
ID:6976716 Натиснете снимката за да я уголемите

Прегледи:652
ID:6976721 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20220413_170441.jpg
Прегледи:670
Размер:588.5 КБ
ID:6976718 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20220802_141301.jpg
Прегледи:668
Размер:508.6 КБ
ID:6976719 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2019-06-04 11.20.24.jpg
Прегледи:658
Размер:620.8 КБ
ID:6976720 Натиснете снимката за да я уголемите

Прегледи:659
ID:6976722
              Не говорим за собствена маса на ремарке, а за тотал. Не много голяма автоплатформа е 400 кг, според този от който я наемах да си карам колата. Тя е гола без канати, две единични гуми, два моста. В първия пост "транспортирам с ремарке около 700 кг. Толкова е и общо допустимото за ремаркето" за мен означава не повече от 500 кг. разрешен товар, айде 550 ако е леко самото ремарке, което е 150-200 кг. собствена маса.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                Не говорим за собствена маса на ремарке, а за тотал. Не много голяма автоплатформа е 400 кг, според този от който я наемах да си карам колата. Тя е гола без канати, две единични гуми, два моста. В първия пост "транспортирам с ремарке около 700 кг. Толкова е и общо допустимото за ремаркето" за мен означава не повече от 500 кг. разрешен товар, айде 550 ако е леко самото ремарке, което е 150-200 кг. собствена маса.
                Ако е така, си прав. Аз разбрах, че към тия 700 кг се добавят 2000 кг на багера и общото тегло става 2700 кг, което е и максималното по талон...
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение

Ако е така, си прав. Аз разбрах, че към тия 700 кг се добавят 2000 кг на багера и общото тегло става 2700 кг, което е и максималното по талон...
                  Ами точно така си е:

Ремаркето тежи 700 кг. (дори е 525 кг.) товари 2175 кг. и общо е 2700 кг.

https://martz.eu/en/product/bau-3-2602-s-2-7t/2229

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                    ML-а е стар, ама е евтин - не че аз бих всел такъв!
                    Като гледам бюджета ти не е лош, което ти дава възможност за по-голям избор. За хубав неизгнил пикап ми се струвал леко слаб. По долу ще нахвърлям няколко идеи, но много си зависи освен покупката какво си склонен да даваш в последствие за поддръжка, гориво, гуми и ако щеш ремонти. Има доста варианти, които са свързани с потенциални рискове, както за обслужване, така и за ремонт!
                    Давам пример - Pajero 3-ка можеш да вземеш на добра цена, но хората ги избягват заради скъпия ремонт на ГНП-то и автоматичните скорости, които също не били здрави - каквото и да значи това.

1. LandCruiser 90/95, 120-ка с много дебнене
                    2. BMW X5 E53 - бензин/газ или дизел
                    3. Jeep GrandCherokee 3.0d на Мерцедес - като цяло обаче съм скиптичн към V6-цатите - ако се почне със смяна на вериги и си излиза бая цифра обслужването.
                    4. Рекстън
                    5. Терано
                    6. Туарег
                    7. Абе въобще много опции има, всеки с плюсовете и миусите си!

Бих ти казал Тойота, защото мен ме кефят най-много поради ред причини, но честно казано може да вземеш нещо и за 10-12к, което ще ти свърши работа.
                    noname12 Благодаря за твоите предложения. И мен ме блазни да е Тойота, ама там цените на читавите са високи. Рекстъна го изключвам, доколкото ме усведомиха е голям сбирщайн и тегав с части и ремонти. Jeep GrandCherokee само с Мерцедесовия мотор ок. Terrano-то и Туарег-а ще ги погледна.

Иначе за подръжка - със сигурност ми се иска да избягам от капризни модели. Подържам си колите безупречно, но не искам да му робувам и да го мисля дали ще ме прибере и този път. Стар съм вече за такива емоции.

Коментар

• noname12
                      noname12 коментира
                      Редактиране на коментар
                      на Туарега 3.0tdi - веригите смененаи с всичко като си му е редът е цифра пари

XC90 не е добре за теглене. Аз бих се насочил към здрав автоматик и кола с добри спирачки.
                    Е53 фейс 3,0д 218кс- зф6хп ск кутия, масов двигател, масова кутия, масова кола, влиза в бюджета и ще има за първоначално хубаво обслужване.
                    МЛ 163 320 фейсов - отново масов двигател, кутия и като цяло кола.
                    Туарег не е лош вариант, ама аз не бих си купил ваг. но 3,0д (имат една предпочитана модификация, но не се сещам колко кс беше), фейсов отново.

Имай в предвид, че голям бензин с газ е по икономичен от дизел, по комфортен и с по малко проблеми от гореизброените дизели.
                    За постоянно теглене на 3т, аз бих се насочил на бус или на голям пикап (рам, тундра, ф150). Винаги ще носиш нещо, друга кофа, чук и тн оборудвания, сега може да нямаш, ама и хубаво да ги имаш след време, а в лека кола не може да сложи 1,20 кофа.

Коментар

За икономичността е ясно, но ме блазни при дизела, че Nm идват при много ниски оборити. Пък и бензин с газ има други минуси и планирани ремонти с времето (но да не влизаме в тези дебри).
                      Е53 е вариант, но не е на шаси нали, или бъркам? Това няма ли да е минус? Иначе съм запознат с двигателя - имам Е61 3.0д със същата кутия.
                      Туарега имат много модификации и ще почета и за тях.
                      Следващата стъпка за бус самосвал е ясна, просто за момента трябва да заменя единия семеен автомобил с друг, който да може и да тегли.

Коментар

• noname12
                        noname12 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Не разбирам какъв да му е минуса, че няма шаси!
                        Минус може да е за джип, но не и за влекач!

Първоначално публикуван от Кристиян Костадинов Преглед на мнение
                      (рам, тундра, ф150).
                      За посочения бюджет- изключено...Иначе да, Рам и форда с дизели 6.1- 7.2 или Тундра 5.7 IFORCE, неразрушими, но пари х2, х3...
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X