Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan X-trail или Toyota RAV4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan X-trail или Toyota RAV4

Здравейте колеги!
    Планувам да купя нов SUV 4X4.
    Двуумя се между
    Nissan X-trail e-power e-force и Toyota RAV4 2.5 HSD.
    Покарах и двете, но Нисана ми хареса повече.
    Склонен съм да избера RAV4, заради 10-те години гаранция, но не ми дава сърцето да откажа X-TRAIL.
    Технологията на NISSAN е нова, какво мислите по въпроса?

Купи и ще разказваш от първо лице

Коментар

ДвОумиш се... Щом Нисана ти е на сърце, взимай него, защото после ще съжаляваш.

Коментар

Двоумя се, защото сърцето казва X-TRAIL, но главата RAV4.
        X-TRAIL e-4orce e-power се произвежда от 2021 и не е достатъчно изпробвана тази технология.
        Притесняват ме няколко въпроса:
        1. Поведение на колата зимно време;
        2. Живот на батерия и ел. система;
        3. Извънгаранционна поддръжка

Коментар

Здравейте, лятото ходихме до Чехия със стария модел рав хибрид лично на мен не ми хареса. Като ускорение този вариатор е муден, но доколкото ми го хвали баджанака новия модел е с нова разработка и би трябвало да е по добре и по икономично. Иначе са здрави и безпроблемни дълги километри не трябва да им се прави нищо съществено. Обърнете внимание, че този автомобил с такава трансмисия има ограничение ако не бъркам от 400килограма товар и не може да дърпа ремарке.

Коментар

Първоначално публикуван от Hristoff Преглед на мнение
            Здравейте колеги!
            Планувам да купя нов SUV 4X4.
            Двуумя се между
            Nissan X-trail e-power e-force и Toyota RAV4 2.5 HSD.
            Покарах и двете, но Нисана ми хареса повече.
            Склонен съм да избера RAV4, заради 10-те години гаранция, но не ми дава сърцето да откажа X-TRAIL.
            Технологията на NISSAN е нова, какво мислите по въпроса?
            Имам RAV4 хибрид 2023г. и X-TRAIL бензин на предно 2024г.
            Според мен все още няма кой да ти каже нещо повече за e-force 4x4 - твърде нов модел е. Лично аз не го пожелах, точно защото гаранцията е само 5 години, но е по-дълго за обяснение.

Едно е ясно и за двата - разхода на гориво с висока скорост-магистрално е далеч над средния, който се дава от производителя.
            За Тойотата има "long term review"-та и до колкото ми е известно нямат някакви сериозни проблеми.

Тойтата си е Тойота и 10г гаранция са си 10 години гаранция.
            Аз лично много бих внимавал с покупката, защото скорошния ми опит е, че много трудно се продава автомобил втора ръка вече - последно продавах автомобил 2020г, 2015г и 2004г, всички в перфектно състояние купувани чисто нови, съответно на релани километри. Факта е, че най-старата кола беше най-търсена и я продадох за много кратко време на цена на която не ми се вярваше, че ще я продам, но така или иначе я пуснах на по-висока, за да се пробвам.
            С други думи тоя Нисан или ще го продадеш много евтино или изобщо никой няма да иска да го купи заради батерията.
            В момента философията ми е - каране до смърт /на автомобила имам предвид/. Не смятам, че РАВ-ката ще я продам някога - тези 200к км ще ги направя за 6-7 години, според зависи може и за по-кратък период - само да сме живи и здрави, както се казва!

Според мен няма правилно или неправилно решение, но все пак човек може да си сменя мнението, ако например ги покараш по-дълго време ще имаш възможност да прецениш нещата по друг начин или да затвърдиш първоначалния си избор!

Коментар

Да ти кажа, X-Trail e-power e много готин. E-force системата върши работа, особено извън пътя. Обаче 10 години гаранция на RAV4 е голям плюс. Ако мислиш за по-дългосрочна експлоатация и обслужване, Toyotата може да излезе по-евтина. Изборът си е труден!

Технологията на Nissan e нова и интересна, но Toyota е доказана марка. Нисан е ок, но времето ще покаже как ще се държи :-)

Коментар

• didooo
                didooo коментира
                Редактиране на коментар
                Допълнително спокойствие след всяко периодично техническо обслужване
                Когато изберете Toyota да обслужва вашия автомобил, ще получите експертни техници, които използват само оригинални части. А ние ще възнаградим вашата лоялност с допълнителни 12 месеца гаранция за оригинални части и труд. След като наближи следващия момент за извършване на периодично техническо обслужване съобразно плана за поддръжка на Toyota, ще трябва да предоставите вашата Toyota за сервиз и вашата гаранция Toyota Relax ще бъде подновена, докато не преминете следващия интервал - и така до 10 годишната възраст на автомобила или 185 000 км (което от двете настъпи първо).

10г. е с мааалко условия .
                Само да сме живи и здрави ние , през тия 10 !

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X