Здравейте! Търси си малко SUV или MPV (или кола) надежден автомабил,автоматик,с не голям разход-около 2010 година.Ще се купи от UK,затова гледаме да е по висок(знам,че десен волан не е добре,но не хвърляйте тук камъни😀).Големият проблем,че трябва да е автомат-заради жената,и от тук е чуденето.Първосигнално хванах Хонда СРВ,ама мн голям разход(бензин),а дизел-на много мили(DPF,EGR...).Гледам също Кашкай(не лошо Рено май) и Ситроен С4 Пикасо(заради цена и хубав дизел).Последното май е с кашкавалена автоматична кутия😊.Общо взето тип семейна кола се търси.Знам,че всеки турбинен автомобил е пътник заради запушени комроненти,но все пак нямам предпочитания за тип гориво.Гледах и Лексус RX400,ама ме е страх за хибридната батерия и не знам дали е екзотика за БГ.Ще бъда благодарен за предположения(до 3 месеца макс трябма да е избрано).Поздрави
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Надежден автоматик SUV или MPV
Свий
X
-
Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеRange Rover Sport 3.0 TDV6.Исках да питам за ежедневка със здрава автоматична кутия.
Коментар
-
Еми ако искаш надеждно toyota а lexus въпреки че ще кажат че си е тойота според най добрия неофициален сервиз само за лексус в софия(забравих му името) lexus е сглобен и направен малко по качествено от toyota а моделите rx са си достъпни вече. Най често се продават хибридите 400h ама то и да не му работи батерията, двигателя 250- 300 коние си седи. Иначе rx 450, ако ти изпадне тука много рядко излиза обява за такъв всички са си в движение, но и по слабичкия двигател rx 350 не е зле над 200 коня е. Въпроса е че ще си набиеш парите в тоя десняк и ако се върнеш с него само набиваш пари в него за консумативи и няма да можеш да се отървеш от него остава си завинаги твой. Иначе семейна кола не лош вариант е toyota sequoia има auto.bg от щатите с договор ти ги докарват до към 20-24хил лева и после поне още 4-5 да я постегнеш и още 4 за един dobinson lift kit и става мечта. Днеска видях един пич с такава изглеждаше много happy като от реклама на toyota. Друг варинт по-евтин от англия е Pajero/Montero 4та генерация след 2007г има сгъваем 3ти ред седалки и всички есктри. Бензиновите са много надеждни. И дизелите не са лоши само не си взимай 3та генерация дизел че чупят глави и някакъв проблем с помпата имаха. Outlander бензин са доста здрави и 2ра генерацияна. 3та са топ от към комфорт и екстри. Range rover са money trap както и Jaguar,Volvo,Audi,Mercedes,Ford.Последно редактирано от KokoJambo; 08-09-24, 00:17.
Коментар
-
Първоначално публикуван от AnMs Преглед на мнение...Първосигнално хванах Хонда СРВ, ...
Нормален работен ден в сервиз Хонда
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
- 2 likes
Коментар
-
Здравейте и благодаря на всички коментиращи по темата ми.@KokoJambo-благодаря за насоката(ще разгледам Мицубиши,че не съм карал никога-изглежда мн добре).Иии,да-не мисля да наливам много пари в десняк,ама все още живеем в УК и трябва да имаме кола в БГ(понякога стоим някалко месеца).Гледах и Лексус РХ450,ама много скъпи(не ми се дават толкова пари).Аз не споменах бюджет, само 2010 година като критерий(почти всичко не премиум марка е в бюджета).Ще се чудя между СРВ и Аутландер(не знам с каква кутия е).И като хвърлях поглед на хондите се захледах и във ФРВ (не знам дали са i-shift?)Общо взето за покупка, регистрация и пооправяне-към 8к лева(което няма да е голямо набутване).Заради krasi-mir се върнах на хондите
Коментар
-
Аз не (трябва да) съм фактор, защото съм пристрастен. През последните 20г в семейния автопарк има поне една Хонда, общо 14 броя. В момента са три, видно от подписа ми.
CR-V-то с ръчната ск.кутия го купихме преди 2 седмици по същата причина, поради която ти искаш кола. Другия месец го карам в България, за да покрива семейните нужди през отпуските ни. Последните 5-6г ползвахме рент-а-кар, ама ни писнА.
Другото CR-V, автоматикът, си го карам от 10г. Това ми е третото CR-V автомат. Автоматикът на Хонда е последното нещо, което ще "умре" в тази кола. Имал съм и Civic със такава кутия.
п.п. Началото на годината правих същото упражнение, ама за един братовчед на съпругата ми. Купихме каравана и същата кола - бензиново CR-V 2-ра генерация с ръчна ск.кутия. Бра'чеда дойде с негов приятел да си прибере композицията до България. Вече всичко е на БГ регистрация и няколко излета по язовири. Миналата седмица ходиха две семейства на море в Гърция с караваната и CR-V-то.
п.п.п. Къде в Англия живееш?! Аз съм в Willand, Devon, EX15 ***.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Коментар
-
Здравейте отново!Та ще ъпдейтна темата си-да е полезна евентуално на някой за в бъдеще. Благодарение на krasi-mir ,вече съм със ясна идея за СРВ.Разбира се,че за всеки е субективно, но за мен като надеждност на CVT кутията в комплект с хубавия външен вид и много голям процент положителни отзиви-натежа към СРВ автоматик бензин 2009-2010 г.Имал съм преди много време ХРВ Хонда и си спомням,че ме кефеше доста.По спомени(ако реша за газ де) имаше някаква драма с клапаните на Хонда и май трябва да се регулират на 20к км?И друго се чудих(доуточняващо),че СРВ 3та ген май е с R20 мотор, не с К20 или К24-нещо лошо ли е?Ще гледам за екземпляр тази седмица уикенда.
П.П.Живеехме в Бристъл, ама заради работата ми се преместихме в Лондон(няма как-цигания
).
- 1 like
Коментар
-
Здравей. Може да прочетеш тази тема:
https://forums.hondabg.com/topic/100...3%D0%B0%D0%B7/
Аз, я прочетох доста пъти преди да купя моята. От три години имам 3та генерация Црв с R20 мотор. Но аз не съм голям фактор защото правя по 8-9 хил. на година.
А и преди това 10 години Црв 1. На сина след като кара първото Црв 2 години , взехме Акорд 7 2.4 автомат. Така ,че може да се каже, че съм малко пристрастен.CR-V 2.0i RVSi 147PS
Коментар
-
Първо - няма CVT.
Трета генерация CR-V, на която си хвърлил око си е със стария 5-степен автоматик с хидротрансформатор на Хонда. CVT се появява в 4-та ген CR-V.
Кутията си е Хонда и няма нищо общо с планетарните автоматици при други марки коли. На практика това си е ръчна ск.кутия, на която съединителя е заменен с хидротрансформатор, а синхронизаторите със съединители. Изключително здрава и надеждна конструкция.
После - R20 е по-новото поколение i-vtec двигатели. По технически параметри не се различава кой-знае-колко от К20. Нямам представа, какво точно му е по-по-най- . Газта не е моето гориво и нямам преки наблюдения, а само съм чувал за прословутото по-често регулиране на клапани.
п.п. От скромният ми опит в купуването на ППС-та през последната година - насочи гледането на обяви към "пазарплейса" на "фейстефтеря".
edit:
Много бавно пиша и gecata1059 ме изпревари.
Само за протокола - да, авторът на темата от линка е Фактор на тема Хонда (и не само).Последно редактирано от krasi-mir; 10-09-24, 15:11.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар