Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хоби каляска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хоби каляска

Привет,

Възнамерявам да купя джип. Няма да е основна кола. Ще се ползва предимно уикендите и тогиз-сегиз като/ако дойде зимата която ни обещават всяко лято.

Планът е да го оборудвам с покривна палатка, стойка за колела и да се ползва за излети/къмпинг. Ще се кара по асфалт и черни пътища без тежък offroad. До сега където ми се е налагало и с шкода октавия 4х4 съм стигал. Но сега искам хем на една идея по-зачукани места да стигна там по-спокойно. Големият багажник - дългата база - са задължителни, защото едното ми хоби изисква обемист инвентар.

Бюджета ми е 10 000 - 12 000 лв. Знам че за гези пари няма да си взема кола първа младост, но не мога да оправдая да дам повече за кола, която ще навърта преко сили 5 000 - 7 000 км/г.

Огледах българското мобиле и от там опциите излизат:

• Land Rover Discovery 3 - много ми харесва възможността да променяш височината - да си караш по асфалт ниско, а за кофти път да слагаш коколите. Също ксенона е плюс, тъй като лятото карам предимно нощно време.
    • Nissan Pathfinder - харесва ми големият багажен отсек.
    • Jeep Grand Cherokee - видях го като опция, не съм задълбавал в проучването. Тук май има много модификации и това по скоро ме обърква отколкото да ми помага.

Оглеждам коли след 2000 година с дизелов мотор. Бензина ми се струва неикономичен, а газта не ми харесва по куп причини.

Ще се радвам ако споделите какви са средните разходи по подръжка на гореизброените модели. Какви са им слабите места и какви са им преимуществата пред другите.

Също ще се радвам ако предложите и друг модел, който съм пропуснал.

Поздрави,
    Л.

В този бюджет аз бих взел Терано без ръжди с 2.7 мотор.
    За мен са много здрави машини от старата школа. Прилично проходими извън пътя и с достатъчен комфорт на шосето.
    Ето няколко примерни снимки за това, което търсиш. Натиснете снимката за да я уголемите  Име:FB_IMG_1725301888519.jpg Прегледи:0 Размер:120.1 КБ ID:6972857

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_401248.jpg Прегледи:0 Размер:57.7 КБ ID:6972858

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:nissan-terrano-offroad_5.jpg Прегледи:0 Размер:280.7 КБ ID:6972859
    Последно редактирано от cnc82; 02-09-24, 20:36.
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

При така поставени условия, аз бих се заинтересувал от цените на частите за поддръжка. Например комплект съединител. За някои от изброените може да стигне до половината от цената на колата. Апетита идва с яденето и когато започнеш да се набутваш все по-дълбоко в "зачукани места", съединителят пати най-много, защото винаги първоначално си казваш, че ще минеш и без бавните
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Здравейте, погледнете и ленд ровър дискавъри 2 може да попаднете на добре поддържан модел от 2004г преди смяната на модела . В сравнение с тераното не е толкова маневрен , но пък е по голям.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X