Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с регистрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с регистрация

Здравейте,
    Загледах се в обявите в едно 4х4 на добра цена.
    Но в предварителния разговор с продавача, ми каза, че не я е регистрирал на свое име в срок, и сега била свалена от регистрация. Големия и малкия талони били в него, и договор за покупко продажба.
    Разправя ми, че трябвало да се минава технотест за да се регистрира.
    Знам че тези 14 дни ги въведоха заради изнесените коли, които се карат в чужбина, с наша регистрация.
    Но какво е положението, ако колата е тук. Има ли законен начин да се подкара отново?

Не я е вписал в срок и са я дерегистрирани. Техно тест за възстановяване на регистрация , КАТ и тогава я купуваш от него.
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

А опция да я купя от него, и аз да правя тази процедура има ли?
      По всичко личи, че той няма да го направи.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        Здравейте,
        Загледах се в обявите в едно 4х4 на добра цена.
        Но в предварителния разговор с продавача, ми каза, че не я е регистрирал на свое име в срок, и сега била свалена от регистрация. Големия и малкия талони били в него, и договор за покупко продажба.
        Разправя ми, че трябвало да се минава технотест за да се регистрира.
        Знам че тези 14 дни ги въведоха заради изнесените коли, които се карат в чужбина, с наша регистрация.
        Но какво е положението, ако колата е тук. Има ли законен начин да се подкара отново?
        Не че ти помага, но срока май вече е 1 месец. Знам, защото поради неуредици, успях на 20-тия ден и нямаше проблем.

Коментар

Значи, технотестът ще е 360 лв. което е поносимо, на фона на ГТП за 90.
          Остава въпросът, защо не го е регистрирал навреме, и къде е дървото. Но това вече е проблем на купувача 🤣

Коментар

Питай и в DEKRA. Току виж е по-евтино.

Коментар

• ctef
              ctef коментира
              Редактиране на коментар
              Питах ги.
              Не възстановяват, защото били немска фирма.

Ако гтп не е изтекло,плащаш само глобата.Ако е изтекло ...технотест
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Благодаря,

Между другото се сещам .
              В такива случаи на сваляне от регистрация на автомобилите, отпада ли данакът към съвета?

И като съм започнал да питам, пак във врезка с тематиката.
              Мой казус. Ретро автомобил. Не съм го прекарвал на преглед и застраховал от над 10г. Данъкът си му плащам. Талоните са в мене.
              Нарушил ли съм някакви закони?
              А и се носят слухове, че ретро автомобилите, били освободени от ГТП. То това чудо, при новите условия, не би минало нито по газове, нито по спирачки(няма серво).
              Последно редактирано от ctef; 30-08-24, 08:53.

Коментар

• mendi
                mendi коментира
                Редактиране на коментар
                Не, само при бракуване. На временно спрени от движение си им тече.

А опция да я купя от него, и аз да правя тази процедура има ли?
              По всичко личи, че той няма да го направи.
              Не, няма такава опция.
              На практика той не може да ти прехвърли автомобила, докато не си изкара талони на негово име.
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• cnc82
                cnc82 коментира
                Редактиране на коментар
                Не, само с талони може да ти прехвърли законно колата.
                Сещам се за една възможност евентуално, но не бих ти я препоръчал, а и не съм сигурен дали е възможно.
                Ако ти направи пълномощно и от негово име да действаш ти, след това и да си я прехвърлиш сам.
                Но имай на предвид, че задължително трябва и съпругата му (ако е женен) да даде съгласие в документа, както да подпишат двамата декларации, които се изискват при продажба.
                Тези декларации важат до края на календарна година.

• cnc82
                cnc82 коментира
                Редактиране на коментар
                Сетих се и още нещо, много вероятно да има някакъв проблем я с номера на рамата, я с номера на двигателя и поради тази причина да не е регистрирал колата. Обърни внимание на това !

• ctef
                ctef коментира
                Редактиране на коментар
                Благодаря, нещата много се оплитат, и изглежда по добре да не се захващам, и поемам излишни рискове.

Благодаря,
              Мой казус. Ретро автомобил. Не съм го прекарвал на преглед и застраховал от над 10г. Данъкът си му плащам. Талоните са в мене.
              Нарушил ли съм някакви закони?
              А и се носят слухове, че ретро автомобилите, били освободени от ГТП. То това чудо, при новите условия, не би минало нито по газове, нито по спирачки(няма серво).
              Ако не си плащал ГО е дерегистриран служебно. Правиш ГО, до ден-два му се подновява регистрацията(при нас даже същия ден), караш го на ГТП и караш. Няма такова понятие ретро автомобил в БГ. Преглед ще минеш, те му търсят заводски данни за спирачки и газове, не от 2020г. Зора с прегледите е бензинови коли след 2000г., че нещо сме по-католици от папата пак май, и търсим по-добри данни от заводските.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X