Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на SUV/Crossover до 40 000 лв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на SUV/Crossover до 40 000 лв

Здравейте! Искам да си взема SUV/Crossover модел след 2015-а година. Изискванията са да е надежден и плавен автоматик (имал съм ядове с двоен съединител, придърпване и мудност при потегляне), да не ходи често в сервиз за нещо да му се оправя, а ако все пак ще се налага, да не струва майка си и баща си, да е сравнително икономичен, т.е под 10/100 литра е идеално.

Харесал съм си няколко модела: Mazda CX-3, Honda HR-V, Hyundai Tucson/Kona, Citroën C5 Aircross, Peugeot 2008/3008 и Opel Grandland

Моля да споделите своите впечатления и мнения както за конкретните модели, така и за марките като цяло, за да мога да се ориентирам кой да избера

Toyota Rav4 Hybrid от тези и следващи години
    Peugeot 4007
    ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

"Автоматикът" на Хюндай Кона е точно от типа с "двоен съединител". За почти 4 години ползване и 82 к км не съм забелязал да има "мудност" при потегляне, или да придърпва. Не се е налагало посещение в сервиз, освен за гаранционните обсл;ужвания - на всеки 15 к км.
      За разхода на гориво - не съм "нулирал" показателя от когато съм закупил автомобила, показва 6,5 л / 100 км. Показанието е повече от достовертно, т.к. при всяко зареждане на гориво изчислявам разхода според зареденото количество и пробега. През лятото, разхода определено е около 6,2 - 6,3 л. / 100 км. НО....този разход е при ежедневно изминаване на 80-100 км, от които около 10% градско, а останалото е "междуградско" при движение по приниципа "спазване на правилата", т.е. с около 90-110 км/ч. При движение по това което тук наричаме "магистрала", или поддържане на скорост 120-140 км/ч, средния разход скача до около 7 - 7,2 л / 100 км.
      Пътното поведение е на автомобил с по-скоро "твърдо" окачване. При движение по завои е изненадващо стабилен и без странично накланяне, като за подобен тип купе.
      В началото леко ме дразнеше усещането за друсане. По подбен начин стоеше и усещането за шум в купето - двигателя на практика не се чува, но за сметка на това има достатъчно шум от гумите. Но го сравнявах със "Субару Аутбек", при който няма никакви проблеми с подобен шум,а дори и друсането е съвсем приемливо.
      Това което съм посочил е за "КОНА" с двигател 1,6 - 178 к.с., седемстепенен автоматик. Купих го през 2020 г. , с доста добра отстъпка за налични автомобили и максимално високо ниво на оборудване за модела.
      Последно редактирано от hhris08; 15-08-24, 17:03.

Коментар

• Vehemond
        Vehemond коментира
        Редактиране на коментар
        Явно съм попаднал на камък с EDC-то на Renault... жалко, вече ще ги имам в предвид като евентуална опция, благодаря и за изказаното мнение за колата! Един от фаворитите ми е Kona, заедно с 3-мата французи и ме обнадежди, че ще бъде разумен избор, освен това е доста практична и подходяща за града, където ще се кара 80% от времето.

Първоначално публикуван от hhris08 Преглед на мнение
      "Автоматикът" на Хюндай Кона е точно от типа с "двоен съединител". За почти 4 години ползване и 82 к км не съм забелязал да има "мудност" при потегляне, или да придърпва. Не се е налагало посещение в сервиз, освен за гаранционните обсл;ужвания - на всеки 15 к км.
      .
      То сина кара Пасат с "двоен съединител" на 400 хиляди километра и досега не е имало никакви проблеми снего. И нищо не е правено освен смяна на масло на всеки 60 хил.
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Един глас за Hyundai Tucson! Три години бях с такъв, модел 2020г., 2.4 атмосферен бензин (на газ) и обикновен 6-степенен автомат, внос от Канада. Нямам забележки - комфорт, возия, пътно поведение! Разход 8-9 газ + 1-1,5л бенз. Продадох го по принуда.
        По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!

Коментар

Дай още едни 10к лв и си вземи новия Дъстър. Единствения недостатък е, че няма 4х4 и автоматик. Кое ти е по-важно вече ти ще си прецениш.
          Чат-пат гледам по някоя и друга обява в мобилето и направо почвам да се чудя "тия хора нормални ли са"!

Ако все пак се излъжеш да вземеш нещо втора ръка, гледай да е с пълна сервизна история Яонска или в най-лошия случай Корейска! Все още има хубави и здрави Европейски коли, но за съжаление еврогейците станаха много алчни и нагли и поддръжката скочи драстично!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X