Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на джип!

Здравейте нов съм във форума,

Бих искал да се обърна към вас за съвет.

Трябва ми джип за разходки до вилата и за риболов по язовирите. Пътя е лош и има коловози около 35см, като падне дъжда и става много кално невъзможно за преминаване ( ходя пеша около 1,5км). Мислих доста за Лада Нива, тъй като един приятел има такава и ходи с нея навсякъде, но след малко четене по форумите се отказах. Търся джипката да има и бавни скорости, 4x4, да подлежи на по-нанатъшно повдигане(лифтинг),да се намират що-годе лесно части, марката и годината не е от значение, бюджетът ми е около 8000лв. но ако излезе нещо наистина добро което си заслужава парите бих се понапънал да додам до 9000лв.
    Другия въпрос, който искам да поставя е - дали си заслужава евентуално повдигане с пружини или подложки моя паркетник Кия Соренто втора генерация вместо да купувам втора джипка? Всеки съвет за мен ще бъде ценен,

Поздрави
    Последно редактирано от Stoyanov123; 09-06-24, 20:56.

От описанието на терена, да знаеш, че паркетник както и да го доработваш няма да ти върши работа.
    Относно избора на джипка и бюджета с който разполагаш...
    Като цяло остаряха машините и трудно стана да се намери нещо читаво за тези пари в момента, инфлацията също си каза думата.
    Гледай за нещо не ръждиво от рода на Нисан Терано 2.7, СангЙонг Рекстън 2.9, Корандо (до 2004-5 година) Хюндай Галопер.
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Карай Кията. Повдигни я леко, вземи си хубави гуми и не се занимавай с друго.
      В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Значи имаш приятел,който с Нива ходи навсякъде,ама щом някъде някакви фрумни капацитети са писали ...... С една дума не вярваш на това което виждал,а вярваш на нещо дето някой някъде е написал!? Интересна логика!🤣
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Аз съм за Нисан Терано 2.7 или Нива 1,7, ако не са изгнили и моторите работят добре. Но за коловози, дълбоки 35 см, ще ти трябва Джуган, Прага или поне Виетнамка!
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

В повечето случаи коловозите не са повод за отказване от плановете.😁 https://youtu.be/DDWKuzKCYj0?si=5vXKyZG8vx_AwozP
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180512_122922.jpg
Прегледи:611
Размер:810.1 КБ
ID:6967069
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Ако пътят до вилата е като показания на клипчето, кола без бавни скорости едва ли ще мине.. Вашата сегашна Киа има ли бавни скорости? Първата версия на Соренто поне в това отношение беше на ред

П.П. Към ППС, които приличат на джипове бих добавил Jeep Cherokee Liberty бензин
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Лендкруизър, 20-25 годишен за 20-25 хиляди ще е идеален за целта

Между другото - коловозите от кога/какво са? Ако гората вече е изсечена и изнесена, може би местният багерист може да пооправи коловозите за две машиносмени и да се разминеш с покупката.

Въпреки опита за шега в началото, успех в начинанието!

Коментар

• коко келеша
                  коко келеша коментира
                  Редактиране на коментар
                  Добро кардинално решение, което може да се обсъди по комшийски при гледането на поредния мач от Евро '24, докато си смукват по някоя студена биричка ))))))))))

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X