Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за GRAND CHEROKEE , ДИЗЕЛ, СЛЕД 2014 год.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мнения за GRAND CHEROKEE , ДИЗЕЛ, СЛЕД 2014 год.

    Здравейте.
    Чисто нов съм във форума и ще съм благодарен за всички мнения и съвети. Пускам темата, понеже ми е трудно да се ориентирам във форума( за разлика от този на ХОНДА ).
    Решил съм да сменя Хонда Акорд 8, с нещо по-високо и съм се насочил към Гранд Чероки, след 2014, 3.0 CRD. Досега съм карал само малко Лендровър Фрилендър и леки автомобили... Просто търся нещо по-високо, което да ми грабне окото, с голям багажник, и разбира се - да мога да си го позволя . И окото ми грабна въпросния модел. Четох много за бензиновите, само те се препоръчват най-горещо,и то с газификация, Понеже не мисля да се занимавам с газ, а и не карам много,щото имам и две други коли, се насочвам към дизеловия Гранд.За него намирам малко информация и то не съвсем положителна.А ТАКА ЛИ Е НА ПРАКТИКА ? Оставам с впечатлението, че много хора го кълнат по принцип, без да са го имали или защото са фенове на бензина...
    Надявам се тук да получа наистина реална представа за модела/двигателя, слаби страни, плюсове и то от реални притежатели на такъв .
    Благодаря предварително на всички.

  • #2
    Привет !
    Явно си попаднал на мнения от хора които са попадали на "читави" екземпляри , имам вече над 35 хиляди километра минуси не съм видял , драми никакви , единствено една лампа в началото ми изкара акъла "Water in fuel " накрая се оказа че когато е калпаво гориво превантивно го изписва . Ако искаш инфо още мога да ти оставя телефон и т.н има и тема за колата , в подраздела за Jeep какво е правено до момента по нея .
    Поздрави!
    Димитров!

    Коментар


    • #3
      Мнението на майстори и други е ,че дизеловия мотор на VM е доста чуплив.А и в мобилето е пълно с обяви на ГЧ със проблемни дизелови мотори-или с неустановен шум,за гарнитури,турбо или направо с мотор за в коша.Лятос имаше една обява на ГЧ с повреден мотор за смешни пари-та се бях навил да го взема и да му купя здрав мотор от донор.Ама читав мотор върви към 10 бинки.
      Сега колегата явно е случил на читав екземпляр явно-нека и така да му е занапред.
      Наистина за пропоръчване е бензина при това купе.Италианския дизел на VM няма нищо общо с мерцедесовия на WH.

      Коментар


      • DimitroffCRD
        DimitroffCRD коментира
        Редактиране на коментар
        Привет !
        Без да му наводнявам темата на колегата в къщата са 3 броя 3.0 CRD вече , два 2014 , включително нашия е 2014 и един 2018 , явно някой бая ви е набил в главата че не стават , а реално не е така . Бензина става само че 5.7 и нагоре другото душа няма ще ме извиняват колегите с 3.6-те , п.с не съм дизел маняк в интерес на истината . Но преди да станат 3 дизеляка , тъст ми взе 3.6 с газ , първо много главоболия около газта , второ просто е тежко купето както и да се гледа , трето имат там един гадории дето след определени километри се сменят и мотора пада долу , наблюдения имам бая явно .
        Поздрави!
        Димитров!

    • #4
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0272.jpeg
Прегледи:227
Размер:743.1 КБ
ID:6947272 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0272.jpeg
Прегледи:227
Размер:743.1 КБ
ID:6947275 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0277.jpeg
Прегледи:225
Размер:622.2 КБ
ID:6947274 Привет,
      без да те разубеждавам, помисли отново върху газификацията на бензините. Аз бях скептичен за газ, но съвремените газови системи са доста по примамливи от архаичната ни представа. В момента карам 3.6 бензин на друг модел на марката и е супер на газ.
      Конкретно Грамд Черокито е супер с бензиновите си агрегати, като аз се оглеждм за 5.7 Хеми, който да газифицирам след това. За мен лично за конкретния модел, това е мотора, харчи почти като 3.6, има страхотен V8 звук и е нещо, което ще те кара да се усмихваш всеки път,когато се качиш в колата. Епохата на V8 малко по малко си отива дори за Американските модели, от тази година навлиза 3.0 шетцилиндров Хюрикейн, при някои модели, което мен ме навежда на мисълта, че това е една от последните възможности за относително съвремен джип с достъпно V8.
      В добавка ще кажа, че има много място за бутилка на мястото на резервната гума (прилагам снимка). Бензин лесно ще си внесеш от САЩ, има много изписано по темата, можем да се чуем и да разкажа и моят опит. Още един непоискан съвет за модела, аз лично гледам ниво на оборудване Съмит или Овърленд с алкантара на тавана и панорама - на живо стои съвсем различно от другите по-базови.
      Прикачени файлове

      Коментар


      • stany681
        stany681 коментира
        Редактиране на коментар
        Здравейте и благодаря за мнението.За бензина е ясно, че е по-добре в случая. По отн. на газта - не че имам против, имах и кола на газ преди време, просто искам да си ползвам багажника пълноценно и рз.гума да си е на мястото. Отделен въпрос е, че не карам хич много, за градско имам друга, бензинова .
        Що се отнася за американските коли - каква е гаранцията , че като от там , е читава ??? Има доста фирми, вкарващи от там, гледах 1-2 от Пловдив.Оставам с впечатлението,че се налага мнението, че щом е от Америка, то всичко и е наред.Аз лично също ще държа да е най-високото оборудване; всички коли досега са ми с всички екстри за модела и не мисля да правя компромис

      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Няма гаранция освен тая която ти дава продавача. От Америка до Америка разликата огромна,тия в Чикаго са изгнили на варел,в Аризона още карат коли от 60те без грам ръжда та мммммм с едно на ум.

      • smirnofster
        smirnofster коментира
        Редактиране на коментар
        Както Benz Boss написа, гаранция няма. Няма и когато я купуваш от България, няма и когато я купуваш нов внос. Дори бих казал от опит, че и от представителство да я вземеш върната от лизинг пак е спорно. Тук вече е въпроса на управление на риска, тоест на база на наличната информация да се вземе решението, което теб най-много те устройва. Темата е доста дълга и разбира се разисквана, има и доволни и недоволни. Аз лично мога да разкажа за моят опит с точни цифри, ако искаш пиши на лично и да се чуем, тъй като ще трябва да пиша пост 1 час, за да обясня каквото знам. По-скоро исках да кажа, че за мен бензин (за предпочитане 5.7) е точния мотор за Гранд Чероки.

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X