Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на основен автомобил 4х4 до 20 000 лева

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Избор на основен автомобил 4х4 до 20 000 лева

    Здравейте, след като три поредни години отлагам покупката на автомобил, вече е повече от наложително да се търси такъв. Автомобилът ще е основен, тоест разход и поддръжка са определящи. Ръчна скоростна кутия, не се интересувам от екстри, дуракоустойчива (не съм добър стопанин и си го признавам), добра обработка срещу корозия (правил съм всичко на настоящия автомобил, двигател, скорости, но да се кърпи кола е отчайващо) , да може да дърпа туристическо ремарке 750кг., без да й тежи. Офроуд, ако види, ще са черни пътища и няколко пъти в годината за риба, нищо повече. За пробег- правя между 2 и 3 хиляди километра месечно, предимно извънградско (пътувам до София за работа 100 км отиване и връщане). Засега съм се насочил към дачия дъстър 1.5 дизел, колкото по-нова, толкова по-добре. Не сменявам често автомобили и покупката е с нагласата да се кара поне 5 години напред. Имам възможност да ме водят до Германия и оттам да си я докарам сам за по-евтино, като в този случай ще изчакаме края на зимата. Интересувам се за някакъв конкурент на дъстара като вариант, който изпускам за момента.

  • #2
    Аз бих купил Хонда ЦРВ.Дачията е на късмет- има и такива, нуждаещи се от много ремонти, има и без...

    Коментар


    • #3
      Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
      Аз бих купил Хонда ЦРВ.Дачията е на късмет- има и такива, нуждаещи се от много ремонти, има и без...
      Говорим за третата генерация, но бензин или дизел? Всичко е на късмет. Затова ми се иска да си докарам кола отвън, поне има малък шанс да не е пудрена. Хондата как е с ръждата, това ме интересува най-много.

      Коментар


      • #4
        Отворете германското мо.биле.де и вижте дали бюджета съвпада с изискванията ви,трета генерация е с 50% процента нат бюджета....За тези километри годишно,аз бих взел комби,за два пъти в годината риболов,4×4 не е оправдано...
        Да,живея "отвън" в Германия,и тук пудрят автомобили които са само за износ...за източна Европа,но в обявите си го пише
        Последно редактирано от vwbeetle; 02-12-23, 15:53.

        Коментар


        • vasil lazarov
          vasil lazarov коментира
          Редактиране на коментар
          За 10х Евро може да намери чудесна ЦРВ 3 серия, в Германия. Имам дизел закупен на 72х км преди 4,5г,за 12500евро. Сега е на 295х км, по безпроблемна кола не съм притежавал, със среден разход по комп 7.6. С много галене може на дълго да я караш на 6 и малко разход. Имал съм и бензин за кратко, но дизела върви доста повече с значително по малък разход.

      • #5
        сега карам комби, така че няма да взема отново. Много неща не са оправдани, но ги вършим. Искам Командир, но няма как да стане, така че Дъстъра е компромис между желание и възможности, и повече няма да отстъпя. Отварял съм мобилето и засега за тези пари той пасва най-добре. Единствено за него ме притеснява че доста ги разхождат из гората, но с малко късмет и гледане ще намеря такава дето не е орала. Дали ще е "оттук" или "отвън", ще е както дойде.

        Коментар


        • #6
          Ееее, като вече си решил, няма смисъл да пишем.Познавам човек с Дъстър от магазина - никакви проблеми.И друг, все в сервиза кисне, всичко се поврежда.Общо взето, за мен е с лошо качество.По добре е да се купи скъп и безпроблемен автомобил, отколкото да се радваш на ниска цена, и да е постоянно повреден и в сервиза

          Коментар


          • #7
            Нищо не съм решил, просто дачията влиза в бюджета и отговаря на изискванията. Прочетох цялата тема за нея във форума и останах с добри впечатления, като разбирам че там става въпрос за автомобили от магазина. Попитах за съвет за негови конкуренти, които да са по-подходящи за тези пари, като искам да уточня че четох доста във форума, включително темата за црв-то в която спорят за поддръжката на бензин и дизел. Благодаря все пак за отделеното внимание. От всичко прочетено за тези пари- дъстър бензин/дизел, црв по възможност бензин, санта фе бензин.

            Коментар


            • #8
              "да може да дърпа туристическо ремарке 750кг., без да й тежи"
              Това с дъстъра малко не се получава.
              Имам ремарке. Товарил съм го със 700 кила тухли. По равен асфалт става, ако се кара внимателно, без опити за резки спирания.
              Дизелчето се справя, не е проблем мощността. Просто колата е твърде лека и при стръмно спускане не е ясно кой кого управлява
              Ако ремаркето има собствени спирачки може и да става.
              Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

              Коментар


              • #9
                Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                "да може да дърпа туристическо ремарке 750кг., без да й тежи"
                Това с дъстъра малко не се получава.
                Имам ремарке. Товарил съм го със 700 кила тухли. По равен асфалт става, ако се кара внимателно, без опити за резки спирания.
                Дизелчето се справя, не е проблем мощността. Просто колата е твърде лека и при стръмно спускане не е ясно кой кого управлява
                Ако ремаркето има собствени спирачки може и да става.
                камъни, тухли, пясък, сено, всичко съм дърпал със сузуки балено 1.6 бензин на асфалт, а балите със сено през ливади и черни пътища. Няма да се налагат чак такива мизерии с новата кола- вкъщи ремонтите почти приключиха, поне тежките, а животни отдавна не гледам. Ремаркето си се води толкова, затова и така съм написал. Интересувам се от ежедневен автомобил, който да се справя с черни пътища за леки разходки, да не гори като звяр и да е читав откъм защита против корозия (за корозията се интересувам най-много). Сузукито го имам от повече от осем години и почти 150 000 километра и не ме е прибрало само веднъж, но ръждата буквално го изяде.

                Коментар


                • kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  Моят дъстър кара 13-та година. Карам средно 30% магистрала, 30% черен път и останалото градско.
                  - имам вила в гората, затова ми трябва 4х4 и добър клиренс;
                  - корозия още няма;
                  - не гори "като звяр". За 100 000км, средният разход е 6.6л/100км. Но то си зависи как караш. Моят разход е сравнително висок.
                  За разход на дъстър може да видиш тук: https://www.spritmonitor.de/en/overv...10&powerunit=3

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X