Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на друго 4х4.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Закупуване на друго 4х4.

    Здравейте колеги.
    От лятото на 2016 г. карам Кия-"Спортидж-вагон" 2001 г., която е бинзин/газ и е внос от Италия. Много доволен съм от колата, но не мога са се преборя с две неща: 1.капе си масло от гарнитурата на капака на клапаните-около литър на 10к км, а са слагани оригинални корейски 2 бр., "Виктор рейнц" и "Елринг", но не съм убеден за качеството на ремонтите, които са правени при различни "майстори" в града; 2.изпуска компресорът на климатика-сменяни са гарнитури на 2 броя, но в северозападнала България това е положението. Преди няколко години заедно с мой познат и с наставления от член на форума си смених тампоните на купето, защото според тукашните "майстори" това било сложно. Приключихме за около 3 часа и ни трябваха 2 крика, щанга, тръба около 2 метра и различни ключове. Както и да е. От около година започнахме с майка ми да позакъсваме със здравето и пътуваме често до София, за да обикаляме болници и си трябва кола с климатик, а и ми се кара голям бензинов автомат, защото как е тръгнало нущо не се знае. Вече 2 месеца чета форума и съм се спрял на " Гранд Чероки" 4,7 WJ/WK или Кия-"Соренто" 3,5 или 3,3. Ходих и до Германия, но за да се намери читаво трябва да живееш там. Преди няколко дни попаднах на темата на sparkybg за неговото WK 5,7 и я изчетох до край с огромно удоволствие.Разбрах, че той и Дядо Владо са хората познаващи Гранда в детайли. Зяпам по нашите сайтове , но повечето WJ за около 10к са внос от немско и си личат ръждите още на снимките, а читаво по снимки WK се появява около 20 к, които нямам,но мога са се дофинансирам от банка. Аз съм 195 см. и 105 кг. и ще трябва да секача в някое да видя дали ми е удобно, пък и да го огледам отблизо, а вероятно да се провери и от специалист. Виждам едно WK в Перник на прилична цена, но е внос от зад голямата локва-май Канада, а това е технотест и явно е приключение. Някой има ли възможност да ми окаже съдействие да го погледнем-разбира се срещу заплащане?
    Последно редактирано от ssoren68; 22-11-23, 16:32.

  • #2
    Че аз харча към 8л/10К и не ми е хрумвало да правя от това проблем.
    И е така откакто консервата е в мен, тоест на кажем 7 години.
    За този пробег 8-те литра масло са ми най-незначителният разход у живота
    Враг усраине

    Коментар


    • #3
      Погледни и това:

      https://www.auto-data.net/bg/ssangyo...td-120hp-16028

      https://www.auto-data.net/bg/ssangyo...utomatic-24106

      https://www.auto-data.net/bg/ssangyo...20-220hp-16029

      https://www.auto-data.net/bg/ssangyo...ic-220hp-16024

      Аз съм с дизел ръчка за две години или половина до сега съм доволен.
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

      Коментар


      • #4
        Дизел не ме интересува. Определено ще е Гранд - 4,7/5,7 или Соренто - 3,5/3,3. и понеже не съм карал автомат имах желание да отида с някой , който разбира от подобни возила, но явно няма да се получат нещата. Кията вероятно ще се продаде и ще се съберат още кинти , за да се търси нещо по-читаво. Здраве да е.

        Коментар


        • #5
          Малко нещо не те разбирам. От кола за 2К лв , скачаш на кола за 20К. Дано не се заблуждавам, но ми се струва да съм чувал и за по-бюджетни автоматици с по-бюджетни мАторетки.
          Експоатационните разходи на чудесиите, към които си се насочил, ще те изненадат сериозно спрямо Кияка. Ти си знаеш, де. Да не стане да и станеш роб на лелеяната.
          Your conscience is all you can take to your grave.

          Коментар


          • #6
            Не искам да засегна никой, но от скромния ми опит - американски автомобил бих предпочел самомо пред индийски и китайски и пак "според зависи", изключвам класики като Wrangler, Camaro, Charger и т.н.
            WK не го знам как е но WJ съм имал точно 4.7 и ако се поровиш в старите ми мнения ще видиш каво мисля за него.
            Нищо не споменаваш дали ще се ползва за извън асфалтов път, но както и да е - Jeep-повете, които си изброил за мен са с прекомерно голям разход на гориво. На газ нещата седят по друг начин, но пак зависи дали автомобила се кара предимно извъградско или се върти и доста в града.
            Сорентото може би в случая е по-добрия избор, но аз лично гледах няколко и на повечето купетат бяха изгнили, на пръв поглед изглеждаха добре, но отвориш ли задните врати и гнилоча беше на лице.
            Ако зора за голям мотор и автомат е толкова голям можеш да погледнеш X5. За около 20к можеш да намериш и Секвоя, но предвид малкото предлагане не знам дали може да се оцели на нещо без много ръжи и в добро състояние.
            Успех!

            Коментар


            • #7
              TigerHunter, колата за 2 к ще удари в земята купчина скъпи и прехвалени Жипки с Гоуемо Ж. В сайтовете не намирам Кия-вагон за подобна сума, а съм търсил да си купя още една- за части. Стахотен автомобил, който не ме е подвеждал! За разходите по поддръжката и то на американеца си прав, но за Сорентото не е баш така. Е, няма да са като на ръчката, но не са и непоносими.

              noname12, в поста съм посочил, че кияка е газ/бензин и квото и да взема също ще е, така че разходът е без значение. Каран е всеки ден и навсякъде, а когато е трябвало са включвани бавни, но изключително рядко, защото се е справяла и без тях - в сняг и тиня по реки и язовири. Голямата кубатура я искам, защото имам ядове със здравето, и не е ясно ясно ли е. Има руски клипове в тубата където се казва, че 3,5 двг е по- надежден от 3,3, но косумацията му е по-голяма. Звукът на V8 обаче е невероятен. Имам и "Ситроен с3" -1,4 газ/бензин, както и "Ямаха" FZS 1000 и градското не е проблем.Ще се кача и в двете ,и ще решавам, но като не съм карал автомат.........................
              Последно редактирано от ssoren68; 23-11-23, 20:37.

              Коментар


              • TigerHunter
                TigerHunter коментира
                Редактиране на коментар
                Колега, имах Кия единичка, само че дизелова. Известни са ми качествата и, както и невероятния комфорт за кола от тоя клас. Кара се като лека кола и е също толкова комфортна. Не знам защо държиш на вагон. И . Зет ми кара отскоро Соренто 2,5 дизел автомат. Отзивът му е "камион". Не съм сигурен, че Сорентото ще ти се върже на разходите на Спортиджа. Той вече смени камара неща. Здравето и голямата кубатура, въобще не го разбирам, За звука от веосмака съм съгласен, но и той си има цена. И не, разходът има значение и още как. А като го съчетаеш с поддръжката, ше поддържаш три като твоята. Ядовете са ти земни и отстраними за смешни пари, Намери си свестен майстор и не се занимавай с глупости.

              • ssoren68
                ssoren68 коментира
                Редактиране на коментар
                Писах, че не ме е оставяла по реки и язовири, но явно трябва да напиша, че ходя за р"иба и ми трябва багажник за инвентара, пък и в легена за гумата са турили газовата бутилка. Дизеловите "Соренто" са проблемни, а с бензините е друга работа-има доста показано и написано по руските сайтове, а тия ги мъчат яко. За здравето имам предид, че ми намериха някои неприятни екстри, които ще продължат да се усложняват и не е ясно какво остава във времето, та ми се кара голям бензинов автомат с багажник, който лесно се газифицира. Това с майсторите е голям проблем в монтанско, но ако трябва ще се ходи някъде другаде, важното е да намеря нещо, което не е ръждиво /италянско/ и що годе изправно, защото е ясно, че ше се дооправя. Така беше и с кияка и със ситрончето, които са от там.

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X