Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LandCruiser 100

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • LandCruiser 100

    Здравейте,

    И аз не знам колко теми имам и съм писал за различни марки и модели, но в крайна сметка след като преди година си продадох 95-цита все още не съм се "обзавел" с джип, който да става за някакъв офроуд.
    Наскоро гледах две 100-ци, като едната беше преди фейса, а другата след, преди това гледах и Pajero Sport и впечатленията ми са, че рамите държат от към ръжда, докато купетата в една или друга степен започват да се предават.
    Без да разбирам или да се занимавам с нещо подобно, според мен конкретно 100-ците и двете бяха за правене (Педжерото беше много зле). Колко не мога да преценя, защото и двата огледа съм ги правил на улицата и се завирах отдолу до колкото можах. Отделно ръжди имаше по праговете и в долната част на веждите при задните колела - както се казва очаквано.
    Предвид че продадох 95-цата именно защото купето беше започнало да гние, а и рамата в задната част - особенно напречната греда, чудя се колко ще ми излезне една качествена обработка на купето - пясъкоструйка и после каквото е необходимо. Отделно ръжди по прагове и други елементи, но без цялостно пребоядисване. Също така нямам условия това нещо да го направя сам. Чел съм темата на колегата MoridinBG където човек може да придобие представа за процеса, но поцинковането на шасито в моя случай, освен излишно ще отнеме и значително време.
    100-цата ми попадна в полезрението, защото освен, че е Тойота и сериозен джип може да се придобие на една относително приемлива цена. Не че е евтин, но предвид какво представлява и това, че поради въвеждането на Еврто нормите такива коли напрактика няма да има и цената на запазените екземпляри ще върви само нагоре - мое мнение - сега е удобния момент с известно търпени човек да придобие тази класика.
    Всякакви съвети и препоръки по темата ще са от полза!
    Какъвто и джип да взема той ще се ползва за смесени цели - по работа и лично за пътувания и разходки. Точно защото ще се ползва и за служебни цели боята няма да може да се запази, така че в тази посока не мисля да инвестирам. За момента все още удържам с наличните автомобили, но в един момент може да стане, ако не наложително, то поне силно препоръчително, тъй като да минеш през разорана нива или черен горски път може да бъде предизвикателство, дори и при добри метрологични условия.
    Това е за сега и безаварийнно в оставащото време от лятото!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X