Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 3.0V6 или 2.5 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Паджеро 3.0V6 или 2.5 TDI

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
    Не е акцизен .Акциза е за над 163 к.с.
    Мерси много. Някой знаели дали в КАТ има някакъв проблем с регистрирането на коли с десен волан.
    Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

В някои областни подразделения правят проблем за фаровете. Решението е да вземеш от някой назаем за да регистрираш колата и после, като сложиш десните да им лепнеш от ония лепенки, които нормализират светлината. В повечето подразделения на КАТ все още не се заяждат за това изискване и регистрират "десни" колици без никакъв проблем.
      Последно редактирано от marin199; 31-08-09, 20:10.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
        В някои областни подразделения правят проблем за фаровете. Решението е да вземеш от някой назаем за да регистрираш колата и после, като сложиш десните да им лепнеш от ония лепенки, които нормализират светлината. В повечето подразделения все още не се заяждат за това изискване и регистрират "десни" колици без никакъв проблем.
        Ако проблема е само във фаровете ще се оправя. Благодаря.
        Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Здрасти ако искаш погледни това.0898532785-КИКО 4500лв. Има го в продавам, за подробности.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от kiril_ognenski; 31-08-09, 20:26. Причина: Допалнение.
          0898532785-КИКО

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
            ... Ако искаш питай брат ми /инженера в семейството/, за подробности, като се видите, но с тия проблеми, които имахме си мисля, че ще ти каже - "Бягай далечччч!!!". Ако питаш мен взимай Витара или Дискавъри /евтинки/, за да можеш с кеф да вложиш пари в доработки. За мощността - има Витарки V6 /хем повечето дълга база/ и Дискотеки 3.8 май V8. Слага се газ и газзззз...
            Koлега, леко не съм съгласен.
            Паджерото е многократно доказал се легендарен автомобил.
            За Дакар няма да говорим, ама погледни колите от нашия шампионат и избора на някои от състезателите. А тия уж "слаби" и т.н. 15-20 г. 2,5ТДИ мотори още се движат.
            Е това спечели "Карлово 4x4". Kaто гледам без особенни преработки:
            Прикачени файлове

Коментар

Темата пак се превръща против този или онзи автомобил марка.
              Колегата каквото си е решил ще е.
              Само мога да вметна че който е карал 6 цилиндрово митсубиши знае за какво иде реч.

Коментар

Да споделя и аз.Моето мицу е 3000, 12 клапана.За джип бих казал, че върви прилично, без да има претенции за спортист.Липса на мощност до сега не съм усещал.Всички дават съвет на бензиновите да се слага газ(понеже били лами), но аз още не съм стигнал до тази фаза, просто защото разхода може да е висок, но не е кошмарен.
                В цифри: с покривна палатка (перманентно) и 500 кг. хора и багаж, скорост 90-130 за 1200 километра извънградско, с бая буксуване по плажове и гори ми даде 12.4/100.
                Мръсно градско с феноменални задръствания (7.5 км. до работа ги пътувам около и над час) 15/100.Този разход е като го карам аз.При жена ми градското е 2 литра отгоре.
                Добре де, толкова ли е по-икономичен дизеловият аналог (визирам 2.8, понеже 2.5 определено мисля, че е по- слаб от бензина), че да трябва да мисля за газ???
                08седемшест5едно513четири

Коментар

Относително е. Аз си карах повече от година Фрилендъра на бензин, но на определен етап взех да понавъртам доста километри и сметнах, че за 10 000 ще си избия парите за газовия инжекцион. Верно по законите на Мърфи след като сложих инжекциона намаля работата и километрите, но ако е живот и здраве до 2-3 месеца ще подмина 10те хиляди. Май е индивидуален избора. Все пак има хора с коли V12, които карат по 40 хил на година и не им пука, че колата гори 30 на 100. Аз лично предпочитам, като ми скимне да отскоча до морето, Търново, София или където и да е, да не ме спира евентуалния разход за гориво от сорта на 100 + лв. Имам приятели, които карат по 15 000 км на година и в тоя случай не си заслужава да се слага газ, особено инжекцион. Имам обаче такива, които караха 2-3 години на бензин и пак опряха до LPG. Ако пък паричките те бутат, не изплащаш апартамент или нещо друго, нямаш 1-2 деца или квито и да е други разходи или пък приходите са много по-големи от разходите бензин му е майката.

P.S. Цялото ми излеяние е по отношение големички двигатели /леки коли и джипки/, щото ако става въпрос за разход от 6-7 на 100 бензин, темата е друга.

Междувременно говорих с приятел бивш собственик на 3.0 V6, който сподели също, че е много доволен от мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Koлега, леко не съм съгласен.
                    Паджерото е многократно доказал се легендарен автомобил.
                    За Дакар няма да говорим, ама погледни колите от нашия шампионат и избора на някои от състезателите. А тия уж "слаби" и т.н. 15-20 г. 2,5ТДИ мотори още се движат.
                    Е това спечели "Карлово 4x4". Kaто гледам без особенни преработки:
                    Нищо против Паджеро, макар вече в семейството да има страх от тоя модел. Негативните ми изказвания са конкретно срещу 2.5 ТДИ двигателя, с който имахме ОГРОМНИ проблеми. Като съм слушал познати се оказва, че не е най-сполучливия мотор, макар и да има много по-калпави при другите марки и модели. Както обаче писах в по-горен пост, при нас имаше и от малоумния механик, който го прави. Все пак като гледам пазара на 4х4 в момента мисля, че е тая колица си е добър вариант, но ако аз лично ще взимам такава бих избрал или 2.8 или бензин.

Коментар

Относно казуса "слаб ли е 2.5 тд за Паджеро" ще ви кажа моите лични наблюдения. На 5-а скорост на магистрала ако настъпя педала оборотите се вдигат до 4000 и ако задъража ще идат в червеното. Но никога не задържам и може би затова още го карам. При по-ниските предавки има мощност да изпревари камион например. На първа и бавните, мощност винаги стига. Искам да кажа, че за мен лично мощността му е достатъчна, като добавим и условието за някаква относителна икономичност. Ако махнем това условие искам V6 и нагоре, на принципа на Мечо Пух съм "Колкото повече..."

Според мен, ако може човек да си позволи, винаги да си купува повече мощност, това е част от удоволствието.

Също така, ако може да си позволи, винаги да си купува здрава машина, това също е част от удоволствието, иначе започват легендите за по-здравите и по-счупените двигатели.

Коментар

Аз ще споделя впечатления от шестака 12 клапана къса база. За каране е много приятен. Със заводския размер гуми (много малко под 31 инча) ускорението му е много приятно. Ако искаш да го караш спокойно също е възможно - в ниските има достатъчно въртящ момент. Като звук двете въобще не може да ги сравняваме.

Колкото до слагането на газова - за мен е задължително (особено ако е дълга база). От Германия до тук при скорост около 110 км/ч даде разход 12 л/100 км. Извънграско със 33х12.5 дава 14л.+ бензин.

Дизелово не съм карал.
                        Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          Относно казуса "слаб ли е 2.5 тд за Паджеро" ще ви кажа моите лични наблюдения. На 5-а скорост на магистрала ако настъпя педала оборотите се вдигат до 4000 и ако задъража ще идат в червеното. Но никога не задържам и може би затова още го карам. При по-ниските предавки има мощност да изпревари камион например. На първа и бавните, мощност винаги стига. Искам да кажа, че за мен лично мощността му е достатъчна, като добавим и условието за някаква относителна икономичност...
                          Точно казано. Ако намериш и някакви данни за мощност и въртящ момент може да се направят някой сравнения.
                          А относно "трошлив" ли е - трошлив е след 15-20 г., незнайни км., или лоша подръжка и експлоатация. Ама то при тия условия по добри няма, има далеч по лоши. За сметка на това е прост и евтин за ремонт.

Коментар

Аз все пак не получих отговор на въпроса: колко по икономичен е 2.8 нафта от 3.0 бензин, при условие, че бензина папа 12.4 и 15 на сто?Ако се окаже разлика от порядъка на 1-2 литра определено ще си представям, че карам на дизел и с никаква газ няма да се занимавам.
                            2.5 мотора предполагам, че е доста по-икономичен, но за него също ми е интересно колко хапва при сходно на моето шофиране.
                            08седемшест5едно513четири

Коментар

карам паджеро със слабия мотор 2,5 тд .на градско 12л извън града около 10 л при скорост до 100-110км/ч . с 3000об/мин е на 90 км/ч .за магистрала е малко досадно като караш с 100км/ч, но пък не сме на състезание .вдига и 140км/ч , но тогава харчи 15-16л ако не и повече. имам едно пътуване заедно с един бус който на равното едвам вдигаше 70- 80км/ч , тогава паджерото даде разход 7,2
                              емил златков
                              паджеро 2.5тд
                              ве стром 650

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                                ...
                                Ако се окаже разлика от порядъка на 1-2 литра определено ще си представям, че карам на дизел и с никаква газ няма да се занимавам...
                                Толкова е.
                                Предимството на дизела евентуално би могло да бъде по високата мощност и въртящ момент в ниските обороти, та затова питам някой да изнамери данни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X