Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Некоректен търговец

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Некоректен търговец


    Здравейте. Незнам дали тук е мястото на тази тема тема, но искам да предпазя някой колега да не се разкарва 500 км. Обадих се миналата седмица на обява за ХС90 на АВТОКЪЩА "АВТОКОЛЕВ" в Димитровград и започнах с обичайните "досадни" за търговците въпроси:
    Реални ли са км.,отговор- да
    Състояние? -отлично
    Забележки?- няма
    За год. е ясно че не беше 2007 , защото не беше фейслифта.
    Отивам на другия ден да го гледам и какво установявам:
    -некъдърно пребоядисани детайли. Първо беше уж само предна броня, с течение на разговора излезна и задна броня, десен заден калник и до там спрях.
    -почвам да ровя в жабката и намирам бележка на която Волвото е било на 326000 км. Питам го пак за реалните км. и отговаря "вече ги знаеш", взе бележката и я унищожи.
    Дано спестя на някой времето и километрите.

  • #2
    Ха здрасти. Като купувах сегашната кола навъртях 2 000 км из страната по обяви за уникати. На практика, леш и половина. Накрая си взех кола от Бургас. Тя ме чакала под носа ми, а аз обикалям да я търся.Най - дългия ми преход беше Бургас - Самоков. Направо ми идеше да го удуша продавача.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

    Коментар


    • #3
      Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
      Ха здрасти. ..
      Няма принцип, всичко е според зависи.
      Аз бих път от Русе до Драгичево (предполагам софиянци имат мнение за автокъщите там) за една тойота за дъщеря ми и я купих. Много внимавах, щото парите бяха нейни, ма се получи. Любезен търговец, съдейства ми всякак за регистрация и всичко, нищо не излъга за колата и нищо не скри. Не помня точно, но преди четири години беше май а колата още си върви почти безпроблемно. А е дърт дарак, от последните със стъклени фарове и първи d4d с по-простия съединител. Преди седмица-две смени акумулатора с който я купих незнайно от кои години монтиран от италианците.

      Коментар


      • kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Или аз съм бил невероятен карък, или ти си бил невероятен късметлия. Второто ми се струва по-вероятно.

      • Juiced
        Juiced коментира
        Редактиране на коментар
        Той с точно тази кола не може да е невероятен късметлия , защото това е супер успешен модел с железен двигател,окачване и купе. Евентуално може да бъде неглижирана отвън и салона, но в автокъщите си ги пудрят като за нови.

    • #4
      Или аз съм бил невероятен карък, или ти си бил невероятен късметлия. Второто ми се струва по-вероятно.
      Веднъж, отдавна, споделях пътуване до Швейцария с един бус авто джамбази за да си докарам един Патрул 4.2 бензин, който сам си бях купил там.... Много си прав в теорията на вероятностите....
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

      Коментар


      • icerunner
        icerunner коментира
        Редактиране на коментар
        Да поясня... докато обикаляхме не видях НИТО ЕДИН да се пазари по плацовете за коли, обявени за продажба. Всички минаваха черта през паркингите, до някъде отзад при струпаните невървящи бракми и почваха да се пазарят там, за колко пари биха станали да напуснат гаража на собствен ход...

    • #5
      Първоначално публикуван от Ulavi Преглед на мнение
      ....
      За год. е ясно че не беше 2007 , защото не беше фейслифта.
      ...
      След като се лъже за годината, защо си помисли, че нещо друго може да е вярно?

      Коментар


      • #6
        Лошото е, че тази случка е правило, свестните продавачи са като бяла лястовица.

        И аз Тераното го взех от свестен джамбазин в Дупница. След над 6 месеца обикаляне на Южна България. Просто бях претръпнал, че всеки път отивам да гледам поредния боклук.

        Дори мислех да се откажа, защото изглеждаше прекалено добро за цената си. Освен това, джамбазина изброи подробно какво е правил (което се оказа самата истина), а аз все се чудех какво по-сериозно е замазал и не ми казва.

        Nissan Terrano 2,7 TDI

        Коментар


        • #7
          Не защото съм от Дупница, но тук почти не се занимават (заиграват) със заигравки. Или поне така беше, докато пристигаха автовози всяка седмица. Фразата беше: " Както съм я свалил от автовоза- това е." По-евтините, дори не ги почистваха. Гледаш, мислиш и ако ти харесва, кОпуваш. Вече от тука като тръгнат прекупвачите е друга история. Почва се, сменен съединител, сменено това, онова, тотално пране на автомивка, кърпенета, пребоядисвания, вакси, пипане на километри...

          Извод: Колкото по-далече от Дупница и колкото по-малка автокъща - толкова по-голямо дръвце можеш да хапнеш. Това, поне що се отнася за вноса от Италия.
          Последно редактирано от TigerHunter; 08-02-22, 22:02.
          Your conscience is all you can take to your grave.

          Коментар


          • kalin09
            kalin09 коментира
            Редактиране на коментар
            Аз пак не разбрах. Всички коли от Италия минават през Дупница ,а има ли кола от Италия в БГ ,то тя е прекупена от "търгаш"?

          • TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            ВЕЧЕ не всички, но все още голяма част от вноса от Италия е в Дупница. Виждам автовози и платформи от най-различни краища на страната. Както и от РСМ и Албания.

          • sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            От поне 15 години не вдички минават през дупница. И тераното и ферозата ми са купени от Драгичево. Второто Терано от Костинброд. Всичките от Италия.

        • #8
          Наистина ли още има хора които вярват, че "бг джамбазин" и "реални километри" може да имат място в едно изречение?! Просто не гледате пробега и толкова. Няма смисъл. Е, често пъти се случва с някоя бележка, като при питащия да се установи реалния пробег. А и 300000 км, не са чак такава драма в днешно време. Те повечето са си на толкова, та не знам какво се впрягате. Ако не - на място от частно лице, ама тогава цената не е ок, щото е по две в повечето случаи.
          Е има и вариант евтино, на малко километри, примерно наводнено... Ама тези реални километри излизат през носа.

          Коментар


          • TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            И аз винаги съм се чудил на това. Не че съм купувал десетки коли, но пробегът е последното нещо, което ме е интересувало. То нека е гнилоч, пък нека е и на 50К. Все е дърво. Давал съм пример вероятно няколко пъти в този форум, как мой приятел си купи чисто ново Берлинго от Италия. Аз присъствах в салона. И за една година му навъртя 70К. Та ...нема какво да коментираме километри и години. И говорим за лична кола, не за служебна.

          • Маркони
            Маркони коментира
            Редактиране на коментар
            И аз смятам,че километри пробег не е чак такава драма.Поддържан автомобил 500К не би трябвало да е проблем.
            Абе все пак не е лошо и да е японски, де...

        • #9
          Аз не съм джамбазин , и никога не съм бил . Но защо ни ,, лъжат" ?! Защото искаме да вярваме в определени митове. Кремвирши от месо,ма за два лева, ма от истЕнско месо, а не месоотуй или отуимесо и накрая уй...Ма неща уй. Я къв уй...Нова година ,малко километри и без пАре...Вижте подписа на Таргата-работя евтино, бързо и качествено, имате право на две от трите опции (цитирам по памет)
          Виден столичен ихтиолог

          Коментар


          • #10
            Както каза бт Марто - хората си искат да ги лъжат. И после се самонавиват - абе те върнати километрите, ама ще е с малко, тя колата перфектна. Лятото търсих кола, всичко без една бяха от автокъщи(аз им викам автоморги). В масовия случай продавача даже не знае нищо за колата, освен за колко я е купил и колко трябва да и вземе. Някои бяха боядисвани доста некадърно, едната даже багажника не се затваряше. Вече се появяват и търговци, които не са оправили забележките, което за мен е добър знак. Една такава за малко да я взема, имаше изгнила вежда, гарнитура на капака на клапаните и дребни неща. Но беше на много добра цена, оборудване, нова година и доста стегната като цяло. Абе замислях се след няколко огледа да ида да я взема, с ремонта щеше да се върже добре, поне ще я направя като свят. Даже търговеца предложи ако искам срещу допълнително заплащане да отстрани проблемите. Мислих я една седмица, и някой я повлече преди мен. Като цяло трябва да се гледа общо състояние и да не е събирана снощи. Километрите са ясни, годината също.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

            Коментар


            • #11
              Колеги пуснах темата за да знаят бъдещи купувачи що за търговец е, защото има доста джипове.
              Километрите са най- малкото което са ме интересувавали в една кола, ходих да гледам едно Волво на 340000 км., но да ти кажат че има отличен външен вид и да не е, малко го приемам като подигравка, все пак не съм казал че съм невзрящ. А кой е казал, че цената е ниска?
              ​​​​​​​

              Коментар


              • #12
                А темата беше за предупреждение за конкретен търговец, а не за словоблудство и споделяне кой какво е ял и какви калници е виждАл...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

                И коментаторите...

                Коментар


                • #13
                  Конкретния търговец не се различава по нищо от всички други. Искаш ли да ти снимам с какви гуми си купих "новия внос", в обявата пишеше нови гуми. Въпреки това не мога да кажа лошо. Хубавите коли без забележки се продават на други места, и нямат сервизна история и предишни собственици.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

                  Коментар


                  • #14
                    Всички знаем тия "истории за маса". Какъв е смисъла да ги предъвкваме за хиляден път?
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

                    И коментаторите...

                    Коментар


                    • #15
                      Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Всички знаем тия "истории за маса". Какъв е смисъла да ги предъвкваме за хиляден път?
                      Явно още има хора, които не ги знаят. Помагаме им да прогледнат голата истина.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X