Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първи джип

Здравейте, все повече ме влече да излизам извън пътя и съм решил малко от малко да започвам с някакви джипчета, ако може да ме насочите към по-удачния вариант, вариант 1 е samurai, вариант 2 е daihatsu rocky, или нещо подобно да препоръчате, до към 5000лв. Като начало ще се използва за лек offroad и разходки из горите докато се науча

Корандо.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

• New hope
      New hope коментира
      Редактиране на коментар
      Стига набива във всяка тема тоя боклук! Като ти е мерак купи си ти!

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Пий си хапчетата редовно и не се напрягай излишно

• New hope
      New hope коментира
      Редактиране на коментар
      Аз си ги пия , но за твойто лек няма . Ха ха хо

Самурая е най- добра база за надграждане . За този бюджет може да намериш добър екземпляр.
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

За този бюджет, нещо дуракоустойчиво и лесно за поддръжка, да хванеш цаката. После няма спиране, ако се подхлъзнеш. Съгласен с Ицо за Самурая. Фън машинка с много голям потенциал за надграждане. Кофтито и при него и Рокито, както и Фероза, Витара, е че вече трудно се намират такива, дето не са се разпаднали от ръжда и държат цени. Но с такъв бюджет и за такива цели, аз бих си купил точно Самурай,
      Пък като се подхлъзнеш, можеш да потърсиш точно Ицо за Самурая, ама и едни пари трябва да вкараш.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

5000 пари за 30 годишна юфка.....
        По-нагоре Коко ти е писал какво да гледаш
        Иначе за такъв бюджет има една друга машина(с торсен) , ма не е жип и не вярвам да я прежалиш. Реално не знам и колко става за твоите мераци за полянките и горите
        "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
        Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

30 годишна, ама проста и здрава като чук. Колкото до самоносещо возило, Голф синхро е нелоша база и с малко усет става добра офроуд машинка.Останах с впечатлението, че колегата иска да се забавлява. Корандото не е лоша машина, но си е тежък кютук.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• коко келеша
            коко келеша коментира
            Редактиране на коментар
            Като кое на чука е здрава? Една здрава като чук и купена от форума миналата година за същия бюджет, глътна 3 квадрата ламарина и продължава да се чупи и къса на най-невероятните места. Ползва се само за забавления (лов и риболов)

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Хубаво, де. Сравни примерно моторетката на Самурая , дето я вадиш сам с две ръце и оня туч на Мерц. Кое е по-чук и ремонтопригодно? За ръждата, няма никакъв сппор.

• New hope
            New hope коментира
            Редактиране на коментар
            На мерцедес е само лепенката , че е лиценз на Мерц ... !
            Един човечец притежавал Санч мунг . Не го карал много , понеже винаги бил развален. Един ден комшията го забелязал че го заключва и го питал:
            - абе комши , защото го заключваш , нали е развален и грозен кой ще го открадне ?
            А човечеца отговорил:
            - не бе комши , мислят го за тоалетна и акат вътре!

Първоначално публикуван от Dilyan Zagorchev Преглед на мнение
          5000 пари за 30 годишна юфка.....
          По-нагоре Коко ти е писал какво да гледаш
          Иначе за такъв бюджет има една друга машина(с торсен) , ма не е жип и не вярвам да я прежалиш. Реално не знам и колко става за твоите мераци за полянките и горите
          Карам близо 40 годишна юфка и ще се учудиш колко е скъпа... Не само тук.
          Факт е че от 30 години джипове не се произвеждат. Юфки са тези от аватара ти - имал съм няколко, вкл. Делта Интеграле
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• Dilyan Zagorchev
            Dilyan Zagorchev коментира
            Редактиране на коментар
            Бас ловя, че твоята няма ръжда(не визирам петънца) и е от по-по-истинските и големите(колкото и да не харесвам джапанки)
            Колкото до аватара ми, юфка ще видиш на някоя преди 90-та. То кои ли не ръждясваха преди, че и след това. Имал съм 2 Дедри, тцъ такова нещо липсва. Интегралките си ръждясват яко и искат вардене
            Аааа, посипвам си главата с пепел, на Либра им гниеха праговете
            Отнесох се
            На колегата късмет в издирването

Самурай е твоята машина. Малка, лека, проста и здрава.
          По-натам ще се ориентираш какво точно те влече и каква точно машина ти трябва.
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

И аз съм имал две Дедри и Капа. При тях ръждата не е тема, но за семтка на всичко останало. Това служи за да се разваля. А джапанките са няколко порядъка по-коли от всяка апенинска кошница.

Коментар

• Dilyan Zagorchev
              Редактиране на коментар
              Хич не съм съгласен, ама айде...
              Да не разводняваме с глупости

• cnc82
              cnc82 коментира
              Редактиране на коментар
              Той пазара си говори , стига човек да го разбира . Виж цените на японките и на италиянките... ;-)

Да, и...
            Заради старата лоша слава на италианките
            Хм, тра трябваше да излезе като коментар, а не като отделно мнение, моля някой да го премести отгоре
            "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
            Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

Съгласен или не имам личен опит с доста италианки. Последната беше Алфа 159. Никога вече! Италиански само плочки или пици. Още имам едно Ивеко с всички италиански "екстри".
              А за автора на темата - Самурай или Джимни, ако държи да е малко. Някога имах Исузу Трупър и бях относително доволен от него, но съм сигурен че няма да намери неизгнило. Фероца или Роки, също е малко вероятно да намери читави. Друг вариант е Фронтера. Ако бюджетът е по-голям изборът е ясен...

Коментар

• cnc82
                cnc82 коментира
                Редактиране на коментар
                Аз имам Trooper 1988 година без ръжди по купе и шаси .
                Миналата година случайно попаднах на него - 25 години от както е в България и е съхраняван в гараж през цялото време.

• Dilyan Zagorchev
                Редактиране на коментар
                Е то тва Опел(ГМ по-точно), само нафтата му е талянска. Окачване, бензинови мотори, ръчните скоростни кутии

• cnc82
                cnc82 коментира
                Редактиране на коментар
                Скрапа ти е отговорил точно по-надолу . Точно Исузу и точно това си е изцяло джапанка , чистокръвна.
                Но няма нужда да влизаме в спорове , всеки си харесва нещо и така , то за това е и приказката , че за всеки влак си има пътници.

Трупърът си е прилична кола, но след Тойотата го продадох.

Коментар

В този ред на мисли - намират ли се части за Исузу? Примерно за Тойота се предлага и доставя почти всичко, но как стои въпроса със старо Исузу?

Коментар

• cnc82
                  cnc82 коментира
                  Редактиране на коментар
                  С консумативи не съм имал ядове ( филтри , накладки , кабели , капачка , бобина , палец ) . Една дюза беше заминала и нови намерих като търсих ( от Америка ) в популярен сайт за части , не се сещам в момента за името , но там като се разрових имаше всичко поне на пръв поглед.

Всичко се намира за Исузу. За моята Тойота (60), викам части от Австралия и САЩ. Тук ги няма много.

Коментар

#11.2

Dilyan Zagorchev

"Е то тва Опел(ГМ по-точно), само нафтата му е талянска. Окачване, бензинови мотори, ръчните скоростни кутии"

Грешиш - Исузу си е Исузу. Поне Трупърът. По него ВСИЧКО е японско.Моторите са си исузу а кутиите Aisin. Хлопелът е Джендерал мотърс. Също така и Исузу Родео/Амиго.
                  Фронтерата е почти копие на Исузу, но индигото при копирането се е изместило

Коментар

• Dilyan Zagorchev
                    Редактиране на коментар
                    За Алфа 159 се отнасяше, не за Исузу, ма не е станало ясно кво съм искал да напиша

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X