Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема BMW x5 E70, Nissan Pathfinder, Volvo xc90 или друг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дилема BMW x5 E70, Nissan Pathfinder, Volvo xc90 или друг?

Здравейте. Имам нужда от помощ относно избор. Намирам се в чужбина и имам намерение да си отида до България за неопределен период от време, като в момента шофирам Hyundai Tucson 2019, който много си харесвам и пазя и тъй като го купих чисто нов не съм имал проблеми, обаче ми е жал да го троша по българските пътища и ще го продавам. Родом съм от село и общо взето няма да вижда супер читави пътища новия избор. Чудих се за bmw x5, обаче чета навсякъде, че масово има кражби на този модел, но пък за самия автомобил чета хубави отзиви и все още ми е тръпка. За момента съм се спрял като опции и на Nissan Pathfinder 2006+ който отдавна харесвам и съм шофирал известно време като работен автомобил, но знам, че трябва да гледам за мотора, ще се радвам на съвети. Гледам и Volvo xc90 2006+, но като цяло първите два модела по ме блазнят. Имам лош опит с български сервизи и ми се иска да си купя нещо, което знам, че ще му намирам лесно части и самото обслужване накрая няма да ми излезе по скъпо от самата му стойност (за мбв-то знам, че ако искам да е точно ще е окей да си се води в официална къща да му се прави туй-онуй като се наложи и, че то ще си иска пара) Иска ми се 7 местна защото ми е нужно място, имам и деца. Идеята е да товаря затворено ремарке за теглич за да си пренесем багаж до България. Бюджета ми е около 15.000-16.000€. Ще се радвам и на други предложения ако имате и съвети.

И какво му е на Тъксън-а, че ще го продаваш? За мен няма никаква логика това ти действие...освен ако няма нещо друго
    Нова кола, изплатена, надявам се , 4 по 4, може да влачи ремарке, става за село....
    С една дума - не бих продал Хюндая, ако всичко е ОК ( може пък да имаш нужда от пари, и за това продаваш, както направих аз с ново Кади, на 4 години...)
    Последно редактирано от Kalin Galinov; 15-10-21, 13:37.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalin Galinov Преглед на мнение
      И какво му е на Тъксън-а, че ще го продаваш? За мен няма никаква логика това ти действие...освен ако няма нещо друго
      Нова кола, изплатена, надявам се , 4 по 4, може да влачи ремарке, става за село....
      С една дума - не бих продал Хюндая, ако всичко е ОК ( може пък да имаш нужда от пари, и за това продаваш, както направих аз с ново Кади, на 4 години...)
      Тъксъна е окей, платен е, но не е 4х4, а 4х2 бензин и си дърпа. Тука по легналите полицаи само като знам как друса, не го виждам за дупки изобщо. Женами като беше бременна изобщо не и харесваше да се вози в него. Няма теглич, за да му сложа такъв без да си загуби оставащата от 3г гаранция ще ми струва 1000€ в къщата на хюндай този теглич. На кратко това.

Коментар

За заделените пари можеш да купиш Range Rover, 2009+. Ако е дизел - мотор 3,6 литра, а бензин - от 4,2 до 5 литра, V8. Отговаря на почти всички изисквания.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Баси глупостта е да продадеш кола от магазина за да си купиш "втора употреба", еле па от изброените !

... освен ако няма "нещо друго", както е казал колегата, или въобще няма Туксон.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• Jaec
            Jaec коментира
            Редактиране на коментар
            trapper, е те това е, не е 4х4. За тука е добре, една дупка няма по пътищата, ама в България ще страда, после ще ме е яд. Не го усещам като подходащ. Дразни си ме тука по някои участъци като съм минавал и за това.

• IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            Не е болка за умирачка че е 4Х2, и моя е такъв /макар и 1ва генерация/ пък си го караме 7 години вече тук. А за подскачането, ще подскача каквото и 4Х4 да е, въпрос на окачване е.
            Като чета, по-скоро искаш да товариш много багаж, а това не е за Тусона, просто в него няма място.

• Jaec
            Jaec коментира
            Редактиране на коментар
            Една съвкупност е като цяло,да багажа е важен и сегашвата вече иде малка и с 2 деца съвсем. С ремаркето няма да се мъкна все 😄, в багажника като вкарам детската количка и някоя чанта и до там.

Да, човека написа защо продава, и какво е Хюндайчето.
          Съвет - купи си това СУВ, в което ти и жена ти се чувствате най-добре

Коментар

Първоначално публикуван от Jaec Преглед на мнение
            ..., обаче ми е жал да го троша по българските пътища и ще го продавам. Родом съм от село и общо взето няма да вижда супер читави пътища новия избор. Чудих се за bmw x5, ...
            Да, с Х5 на въздух ще ти е комфортно по супер-нечитавите пътища, ама като трябва да се прави цената не е много приятна ...

Nissan Pathfinder 2006+ който отдавна харесвам и съм шофирал известно време като работен автомобил, но знам, че трябва да гледам за мотора, ще се радвам на съвети.
            На това му гледай рамата да не е загнила ...

Гледам и Volvo xc90 2006+, но като цяло първите два модела по ме блазнят. ...
            Те и трите са тотално различни - двете са СУВ, а Нисана си е "рамньй внедорожник"

... за мбв-то знам, че ако искам да е точно ще е окей да си се води в официална къща да му се прави туй-онуй като се наложи и, че то ще си иска пара
            Официален сервиз? Защо? За парата бъди сигурен.

...Иска ми се 7 местна защото ми е нужно място, имам и деца. ...
            Volvo xc90. Преди години бях гледал ревю на това по Топ Гиър и бяха казали, че е мислено от хора с деца. Карал съм замалко такова, не беше лошо.

Коментар

Човеко карай си хюндая и не се вкарвай в истории.
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Щом си решил да махаш нова кола за да вземеш стара с незнайна история си е твой проблем,за който предполагам по късно ще разбереш.
                Моето предложение е Джип Гранд Чероки след 2014г,на въздух е,4х4 е,много е комфортно,само дето не е 7 местно.
                Аз като седнах в такова и веднага се влюбих-комфорта и усещането е на супер ниво.
                Друго предложение е Нисан Мурано след фейса от 2013г,даже след 2014 е по добре-визуално разликата е в стоповете.
                Не е на въздух,но возията е прекрасна(казват возел брилянтно меко),4х4 е,комфорт пак на ниво, страхотно озвучаване на BOSE и пак не е 7 местен обаче.

Коментар

Добре де, щом можеш да си позволиш 3 годишна кола от магазина, върни я и доплати за това което мислиш, че ти е по-необходимо.

... освен ако не си в ингилизко.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Как е мутирал форумът... Тук някога се говореше за окачвания, лебедки и офроуд. Сега за озвучаване и въздушни окачвания..
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• nissan_1978
                      nissan_1978 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Така е и аз това констатирам всеки път като чета тук от скоро. Но и колко производители в последните 15 години правят истински джипове, самият джипов свят мутира

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Как е мутирал форумът... Тук някога се говореше за окачвания, лебедки и офроуд. Сега за озвучаване и въздушни окачвания..
                    Преди време излизах от двора и вече бях в калта. Сега до калта има два-триесе километра. Трябва си комфорт и хубава музика
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Няма особена логика в това. Мой приятел има такъв Тусон с 1,6Т мотора, канадка, за мен е хубава и достатъчна кола за ежедневието. Да си вземеш 15 годишно Х5...ще се наиграеш.

Коментар

..... в момента шофирам Hyundai Tucson 2019, който много си харесвам и пазя и тъй като го купих чисто нов не съм имал проблеми.
                        Според мен това е 100% майтап, няма сила която да ме убеди при положение че си собственик на едно прекрасно возило и то от магазина, да искаш да го смениш с нещо старо и с много неизвестни, причините за лошите пътища са крайно неубедителни, искаш да продадеш расов кон и да си купиш дърто магаре , единствената причина по отношение на лоши пътища за да го продадеш и да вземеш нещо старо, е ако например живееш на диво в балкана и около теб да е само с черни пътища.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:123.jpg Прегледи:0 Размер:361.1 КБ ID:6780817

Това от снимката и то от магазина чисто нов си го купил, наистина ли искаш да го продадеш за да си купиш "курник", според мен темата е "ебавка", това не е сериозно просто
                        Последно редактирано от Еделвайс; 17-10-21, 16:32.

Коментар

Бюджета ми е около 15.000-16.000€. Ще се радвам и на други предложения ако имате и съвети.
                          За тия пари (за много по-малко от тях, де) - Това. Или вариациите "семейно комби" - SUBURBAN TAHOE, YUKON изобщо всякакъв американски 4х4 full-size, преди да са им забранили вноса.

Може и ТОВА, ся тука ще наскачат разни киЯджиЙ и прочие тойотаджиЙ да пЦуят Е, можеш да разгледаш и Секвоя и Титан по този повод (но ще сбъркаш)
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X