Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на пикап (pickup truck) с 4-на кабина ? Дизел vs. Бензин, автоматик vs. ръчка ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на пикап (pickup truck) с 4-на кабина ? Дизел vs. Бензин, автоматик vs. ръчка ?

Колеги и приятели, може и да е зачеквана темата за пикапите, но не успях да намеря нещо специфично по този въпрос, за това ще си отворя запитването тук:
    Искам да си купя пикап с четворна кабина (цял размер), с който да обикалям из горските баири, а също и да си карам материали и стока в каросерията (ориентирал съм се към живеене в къща на село). За дълъг път също трябва да става (натоварен с багаж де, иначе знаем каква е возията без товар).
    От известно време гледам обяви за следните: Toyota Hilux, Mitsubishi L200, Ford Ranger, Mazda 2500 и BT-50, но все още не съм ходил на огледи.
    Някой от вас тук да има опит с някои от тези модели, за да даде някой акъл? Наистина не съм навътре в тръковете и не зная накъде да се насоча.
    Бюджет - 10-15к лв., но предвид факта, че ще се ходи и в горите, очевидно не търся гъзария и лъскотия =)

Благодаря предварително за всякакви насоки и препоръки!

Първите две имат дребни разлики. Мицубишито май бие останалите, Хайлукс е просто по-комфортен. Рейнджър само на вид е мощен, като седнеш вътре и бутнеш бавните трябва да удариш газта да изръмжи, иначе трудно мърда, по-тромав се усеща, откъм надеждност е на късмет, но пък е направен да се отремонтирва лесно За горски пикап няма много избор на бензинови, а няма и много смисъл. Ръчка или автоматик пробвай сам и се замисли, това си е до стил на каране, особено пък на ръбат терен.

В2500 е със същите дизел двигатели като съвременника си Рейнджър, хубавото е, че има бавни, минава навсякъде, и по баири дърпа добре. Лошото е, че конете са мноооооого малко, а двигателите имат нужда от редовна сервизна профилактика за да не се разтракат и е възможно да ги е карал някой дето му е взел живота. Като цяло е приятен е за каране, като стара лека кола се усеща. По-новите версии са забележимо по-маневрени, при по-старите трябва да дърпаш много волана, малко по-непрактично е. Има широк спектър разновидности от тази серия, зависи на кой индивидуално ще попаднеш откъм удобства. Ако заради всичките му кусури се намери екземпляр на добра цена, може би има смисъл, въпреки че е малко чук на пръв поглед.

Коментар

Тойотата

0 личен опит,от четеното недоволни няма,дизел по възможност
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• krassitch
        krassitch коментира
        Редактиране на коментар
        Бюджетът не стига за читави

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Взима нечитава, за гората ако е малко драна или и липсва калник ще му е все тая

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
      Първите две имат дребни разлики....
      Всъщност, нямат прилика , освен че са пикапи. Читавите пикапи са Хайлукс и Рейнджър. Мастурбишито е компромис.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Дай първоначална вноска, и си вземи Форд Рейджър след 2010та, има ги за по 15-20К лева.
        Аз също гледам за пикап, но съм харесал и Амарок на VW, догодина живи и здрави, ще се оборудвам

Ето един, който, бих погледнал, ако имах парите
        https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...7&slink=lsoeio
        Последно редактирано от Kalin Galinov; 10-10-21, 10:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение

Всъщност, нямат прилика , освен че са пикапи. Читавите пикапи са Хайлукс и Рейнджър. Мастурбишито е компромис.
          С кво е повече е Тойотата от Л200. С по здрав преден диф. Или блокаж на задния или!! За този бюджет говорим за шеста генерация Хайлукс, за мен няма място за ставнение с L200.
          8)

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
            С кво е повече е Тойотата от Л200....
            С всичко.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

И 1001 нощи.
              8)

Коментар

С тоя бюджет за мен пикапа е Л200 след 2006 година - супер селект, ESP или твърд блокаж на задния диф ( к се падне) добър разход, най удобната задна седалка, ръчката е с твърд маховик и...
                8)

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
                  С тоя бюджет за мен пикапа е Л200 след 2006 година - супер селект, ESP или твърд блокаж на задния диф ( к се падне) добър разход, най удобната задна седалка, ръчката е с твърд маховик и...
                  ....абсолютно прав си, моя е същия, безпроблемен пикап,с твърд съединител,твърд блокаш на задния диф и супер селект раздатка......за целите за които го иска човека ,това е предостатъчно че и много отгоре.....не на последно място , части има и не са изобщо скъпи.....

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение

С всичко.
                    И на мен ми е интересно с какво е по-добър Хайлукса от L200.
                    Когато търсех моя пробвах и Хайлукси но не попаднах на читави за моя бюджет 20-22
                    Според мен гледай най-доброто състояние за бюджета.

Коментар

Първоначално публикуван от Hilux PB Преглед на мнение

И на мен ми е интересно с какво е по-добър Хайлукса от L200.
                      Когато търсех моя пробвах и Хайлукси но не попаднах на читави за моя бюджет 20-22
                      Според мен гледай най-доброто състояние за бюджета.
                      Не казвам че е по добър ,а за бюджета които е предвидил Л200 е по добър вариант.......за тези пари взимаш Hilux RZN 6 генерация....а Л200 е КВ4W 4 генерация......т.е. едното е до 2005 год. а другото е от 2007 година нагоре....Единствения плюс на Хайлукса е че може да се намери с бензинови мотори.....
                      Иначе при Хайлукса има проблеми с предния диф и раздатката....до като при Л200 не се наблюдават такива проблеми с изкл. на по чест проблем е че не се вкл. муфата на предния диф поради дефектни датчици по разд. кутия или изгорял ел. маагнитен клапан за актуатора на муфата на пр. диф......

Коментар

• noname12
                        noname12 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Хайлукс с бензинов мотор???

Първоначално публикуван от Bando Преглед на мнение
                      Колеги и приятели, може и да е зачеквана темата за пикапите, но не успях да намеря нещо специфично по този въпрос, за това ще си отворя запитването тук:
                      Искам да си купя пикап с четворна кабина (цял размер), с който да обикалям из горските баири, а също и да си карам материали и стока в каросерията (ориентирал съм се към живеене в къща на село). За дълъг път също трябва да става (натоварен с багаж де, иначе знаем каква е возията без товар).
                      От известно време гледам обяви за следните: Toyota Hilux, Mitsubishi L200, Ford Ranger, Mazda 2500 и BT-50, но все още не съм ходил на огледи.
                      Някой от вас тук да има опит с някои от тези модели, за да даде някой акъл? Наистина не съм навътре в тръковете и не зная накъде да се насоча.
                      Бюджет - 10-15к лв., но предвид факта, че ще се ходи и в горите, очевидно не търся гъзария и лъскотия =)

Благодаря предварително за всякакви насоки и препоръки!
                      Който купува пикап го прави за да го ползва за работа, съответно за тия пари ще избираш само от смазани от товарене и карани пикапи. Варианта е да търсиш десняк, ако те устройва или да преосмислиш бюджета.

Коментар

• BENZBOSS
                        BENZBOSS коментира
                        Редактиране на коментар
                        Няма и 50/50 тука,като с каубойските ботуши или рокерските якета, половината пикапи са виждали само телевизор плазма в кашона по намаленията декември.

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение

Който купува пикап го прави за да го ползва за работа, съответно за тия пари ще избираш само от смазани от товарене и карани пикапи. Варианта е да търсиш десняк, ако те устройва или да преосмислиш бюджета.
                      Защо? Десняците ги купуват, за да ходят на пазар до хранителния, а не до строителния супермаркет ли?
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

• krasi-mir
                        krasi-mir коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ъхъ, може и да е повече от 50/50. Индустрията (разбирай ЕТ строители) ползва ванове, а не пикапи. А и вановете са пълни с инструменти. За мат'ряла има хоум деливери, което не е един пикапски леген пари. Живея на село, в най-земеделския район в Англия. Пикапите са по фермите, ама и там най-често госпожата кара децата до училище. На паркинга на Tesco има повече пикапи от на паркинга на B&Q.
                        Друго:
                        Хасфалта е повече и е наличен, и до трите къщи на баира ин дъ мидъл оф ноуеъ'. Без кладенци по него.
                        Нема зима.
                        Намират се и добри JDM-ки на малко километри.
                        Последно редактирано от krasi-mir; 12-10-21, 08:03.

• noname12
                        noname12 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ти не знаеш ли?!

Някои хора си ги купуват и за возене само, случва се...
                      Mitsubishi L200 Instyle 2020, 4N14 400 Nm, 6AT, Super Select II, 1:2.566 low gears, 255/70 R18 TOYO Open Country A/T III;

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X