Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Antara 2.2 cdi 2013 или Jeep Compass 2.2 cdr 2013

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Opel Antara 2.2 cdi 2013 или Jeep Compass 2.2 cdr 2013

Здравейте приятели,

От доста време чета форума, но до сега не съм се регистрирал. Ето, че ми се наложи.

Ще купувам употребяван джип на съпругата си и след цяла седмица разглеждания и огледи по автокъщи тя хареса тези два модела (които са ни по джоба).

Моля за вашето мнение, кое е по-надеждно, кое е с по-поносима поддръжка, кое е по-здраво? Общо взето, кой е по-добрия джип като цяло? И двата джипа са с ръчни скорости.

Ще се кара само по асфалт, предимно извънградско и магистрала. Имаме 2 деца - и двете са със столчета и колички и където и да тръгнем на почивка пълним багажника на ауди а4 комби с детски истории.
    Последно редактирано от vova99; 17-08-21, 08:00.

Антарата май си е Шеви Каптива.

Коментар

Понеже бащата взе Jeep Compass 2.4 4x4 преди няколко месеца имам преки наблюдения и ще споделя.

Ако ще вземаш компас гледай да е след 2007, защото 2007 (като този който взехме) имат фабричен дефект с гниене на магарето на двата моста. Сменихме предния, задния също ще е за смяна след време. Задното окачване е многораменно и съответно като тръгнеш да сменяш е една галимация с търсене на части. Направо има готови комплекти със всички носачи + тампони, болтове и гайки и накрая излиза по-евтино да смениш всичко отколкото по отделно. Бензин или Дизел ще търсиш? Не знам дали скоростните кутии са еднакви, но на бензина е Т355 кутията и си има проблеми с два лагера на първичния вал който вият.

Отново има ремонтен комплект със тези два лагера + всички останали вътрешни и пак така или иначе ако се разглабя кутията по-добре да се смени всичко. Комплекта за кутията е около 350 долара с доставка и я привежда в почти заводско състояние. Иначе двигателя е много приятен, тих и сравнително пъргав а самата кола си вози изненадващо добре.

Така че ако ще гледаш compass гледай за ръждясали магарета и виене в скоростната кутия.

ПС: Сега видях че става на въпрос за 2013 модела, така че може да се пренебрегне коментара ми или да се изстрие от модератор.
      Последно редактирано от Arbiter_of_soul; 17-08-21, 15:10.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X