Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пикап или джип ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пикап или джип ?

Здравейте!
    Дойде момента да сменям семейния автомобил. Трима сме + едно кученце 30кг. , което заема целия багажник почти и тъпчем всичко в един куфар отгоре. Колата е Мазда 6 .
    Иска ми се да къмпингуваме на диво това лято ( това го разбирам - да не виждам хора ), та сега ровя из mobile.bg и кашата е пълна. Гледам за автомобили до 4 години с някаква остатъчна гаранция и основните ми дилеми са следните :
    1. Пикапите с hardtop, които имат отваряем заеден прозорец (l200 , hilux ), нямат ток в товарния отсек и ще трябва аз да правя нещо. А може и да има такива със някоя букса за 12V?
    2. Някой вози ли куче в такъв пикап , като изключвам ловците ? На дълги разстояния мисля, че задното прозорче няма да компенсира студа или жегата?
    3. Ако пикапа отпадне поради горните две точки , ТЛК 120 или Discovery 5 (Sd4) ? Тойотата е ясна , но за второто малко ме е страх ( имал съм 3-та серия и побелях ). Някакви лични впечатления от тези модели ако имате , ще е супер!

Ще се радвам на споделен опит, най-вече за пикапа като семеен автомобил . Другото по-скоро си е за отделна тема .

Колегата ползва Л200 - https://offroad-bulgaria.com/forum/%...2%D0%BE-%D0%B8
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Ако сте трима само то АЗ съм за пикап,ако проблемите са съм как да се вкара ток в легена и как да затоплиш кученцето......съвсем с двете ръце за пикап
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Мнение конкретно нямам.

Но пикапите са предвидени за товарене. Често отзад са на ресьори. И като са празни, задницата е лека и возията е по-дървена. Съответно на по-дълъг път са по-некомфортни. По-дълги са от джип дълга база и това ги прави малко по-трудно маневрени по криви горски пътища.

Товарният отсек е XxY и това не можеш да го промениш. Докато при джип, пускаш задните седалки и имаш малко по-дълго място евентуално за спане вътре.

От друга страна няма лошо кучето да се вози отделно от пътниците.

Та ходи, гледай на живо, мери, умувай. Ако имаш познат да даде кръгче - покарай.

​​
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Може и 2 в 1, ДЖИЙП и пикап едновременно, нарича се JEEP JL Gladiator.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ма си прав,като няма бюджет и аз да предложа една Тундра с 8 футовия леген,4Х4 ТРД Про примерно,за около още 40 бона се наджипва идеално за целта
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Взимаш едно такова и си готов:

Коментар

+1

Коментар

Семеен автомобил и пикап не ми се връзват много, особенно ако човек живее в голям град.
                  Освен купето голяма разлика има в това, че едното е на пружини, другото е на ресори, фултайм-партайм (спред зависи).
                  Но като гледам какви са цените на 120-ките аз бих се пробвал с Хайлукс-а. Отделно най-свежите са 13-14 годишни и рано или къно в нашите климатични условия ръждата ще ги захапе!

Коментар

• BENZBOSS
                    BENZBOSS коментира
                    Редактиране на коментар
                    Така де ма джипка в която да спят поне сама предполага джипка с 3 реда седалки което пък съвсем не е семеен автомобил,като ще се товари и спи в него поне леген да има.

Аз имам среден размер комби джипка,ми не става за спане

Амарок.
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

И аз съм за амарока, има и фултайм, на пружини е и легена е по-голям от на хайлукса и л200.
                    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                      И аз съм за амарока, има и фултайм, на пружини е и легена е по-голям от на хайлукса и л200.
                      Кое е на пружини?
                      8)

Коментар

Амарок и последната Навара. Амарок няма бавни пък, ако е условие.
                        По темата - аз лично предпочетох пикапа за семеен автомобил заради големия багажник и възможността за излизане встрани от пътя. Не винаги возя нещо там, но винаги имам възможността. За да компенсирам донякъде неудобството от размерите, избрах най-компактния - Л200. Най-къса база, съответно най-малък радиус на завой в класа. Да, на ресори возията е друга и ще трябва определено време за свикване. Фултайм 4х4 пък тушира притесненията за леката задница. Динамика и ергономия на лек автомобил няма, но се доближава. Място в салона достатъчно за 4 човека без притеснения. По отношение на ток в легена - не мисля да е проблем изобщо. В повечето случаи е предвидено от производителя. За куче е добре да се сложи мокет на пода на легена, за да не се пързаля, пък става и по-цивилизовано. И последно - хардтоп или щора или гол леген - избора е твой. Получаваш мултифункционален автомобил. Накратко толкова.
                        Mitsubishi L200 Instyle 2020, 4N14 400 Nm, 6AT, Super Select II, 1:2.566 low gears, 255/70 R18 TOYO Open Country A/T III;

Коментар

+1 за пикап естествено, със всичките + и -

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Inkedviber_image_2021-01-20_10-21-45_LI.jpg
Прегледи:949
Размер:289.4 КБ
ID:6737169

Коментар

За мен пикапа не е практичен избор,не се сещам за предимства.Ако съм например фермер,и ми трябва да товаря,ще си взема бусче като Фолксваген Т 5,6.Ако пикапът няма хард топ,ще ти се мокри товара,а да го купиш е 5000 лв.Гласувам за джип...

Коментар

• BENZBOSS
                              BENZBOSS коментира
                              Редактиране на коментар
                              Пикап с правилния размер и правилния хардтоп бие по много показатели мнооооого от комбитата или джипкит които се намират из Европа,по каквото искаш по това ги бие.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X